ERASMUS+ - отворен нови конкурсни рок

Отвара се следећи конкурсни рок за Еrasmus+ мобилности на платформи MOBION: http://mobion.bg.ac.rs од 14. јула 2017. до 20. октобра 2017. године за одлазак на партнер универзитете од фебруара 2018. године .

Боравак на партнер универзитету планирати од марта 2018. до 31. јула 2018.

СВИ КАНДИДАТИ МОРА ДА СЕ ПРИЈАВЕ УРЕДНО СА НЕОПХОДНОМ ДОКУМЕНТАЦИЈОМ НА MOBION.

Отвара се следећи конкурсни рок за Ерасмус+ мобилности на платформи (Incomings и Outgoings студенти, професори и ненаставно особље).

НАПОМЕНА:

Професори факултета Универзитета у Београду конкуришу у оквиру Staff mobility for teaching, док административно особље конкурише у оквиру Staff mobility for training.

Научни сарадници са института Универзитета у Београду конкуришу искључиво као Staff mobility for training.

За Еrasmus + КА1 сарадњу са НЕМАЧКОМ, АУСТРИЈОМ, СЛОВЕНИЈОМ и ХРВАТСКОМ постоје следећи интер-институционални споразуми са следећим универзитетима (и областима). Напомена: са појединим универзитетима још увек воде преговори о потписивању нових интер-институционалних споразума и надамо се да ће до отварања конкурса страни партнери да доставе потписане примерке. У сваком случају пратите отворене конкурсе од 16. јануара 2017, а накнадно потписани споразуми биће и накнадно отворени на Мобиону:

1. Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW) Heilbronn, BUSINESS AND ADMINISTRATION

2. School of Business and Law in Berlin, BUSINESS AND ADMINISTRATION

3. University of applied sciences-Hochschule Bochum, CIVIL ENGINEERING

4. University of Würzburg, EDUCATION SCIENCES

5. University of Konstanz, POLITICS, LITERATURE, LINGUISTICS

6. Friedrich Alexander University Erlangen, THEOLOGY and PHYSICS

7. International Psychoanalytic University Berlin, PSYCHIOLOGY

8. University of Ljubljana, MEDICINE

9. University of Bamberg; EDUCATION, HUMANITIES INCL. LANGUAGES (GERMAN and ENGLISH), SOCIAL SCIENCES, BUSINESS STUDIES, COMPUTER SCIENCE

10. University of Heidelberg, ALL STUDY PROGRAMS

11. University’ of Maribor, PHILOSOPHY and ETHICS, AGRICULTURE, FOOD PROCESSING, TRANSPORT SERVICES, MEDICINE, EDUCATION, LANGUAGES, LAW, BUSINESS ADMINISTRATION

12. Primorska University Kopar, EDUCATION, MATHEMATICS

13. University of Zagreb, EDUCATION, BIOLOGY AND BIOCHEMISTRY, SOCIOLOGY, POLITICAL SCIENCES, EARTH SCIENCES, TRANSPORT SERVICES, INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY, VETERINARY MEDICINE

(Загреб је јавио да има само јос 1 место за Staff mobility for teaching)

14. University of Split, ECONOMICS, HUMANITIES, LANGUAGES

15. University of Graz, ALL STUDY PROGRAMS

16. University of Giessen, HISTORY AND ARCHEOLOGY, LANGUAGES, MATHEMATICS, SPORT SCIENCES

17. Humboldt University of Berlin, HISTORY, HUMANITIES, LANGUAGES

18. Saarland University, LAW

19. University of Vienna, HISTORY, SLAVONIC STUDIES, POLITICAL SCIENCES

20. Technical University Bergakademie Freiberg, CIVIL ENGINEERING

21. University of Marburg, EDUCATION, BUSINESS AND ADMINISTRATION

22. University of Leipzig, CHEMISTRY

23. University of Stuttgart, ARCHITECTURE

24. University of Cologne, SLAVIC LANGUAGES

25. University of Osijek, LAW, EDUCATION, FOOD PROCESSING

26. WU Vienna, BUSINESS AND ADMINISTRATION

 

OPEN CALLS

Информације о конкурисању и која је документација неопходна (и где могу да се скину Learning agreement за студенте и Mobility agreement for teaching за професоре, као и Mobility agreement for training за административно особље):

http://mobion.bg.ac.rs

HOW TO APPLY i REQUIRED DOCUMENTS

The potential applicants will be required to submit the following documents:

Students

Transcript of Records
Diploma and diploma supplement of previously obtained degrees
Learning agreement
Recommendation letter
Motivation letter
Confirmation of Enrollment
Language certificate
Copy of passport
CV
Photo

Students of the University of Belgrade are required to have certified English translations of official documents (transcripts, diploma, etc).

Academic/ Administrative Staff

Mobility agreement
Motivation letter
Invitation letter
Proof of employment
Copy of passport
CV
Photo

Academic / Administrative staff of the University of Belgrade are required to have certified English translations of official documents.

* Important: Please note that prior to submitting the Outgoing Mobility Agreement for Teaching/Training to the International Relations Office of the University of Belgrade for Vice-Rector's signature, the Dean of the Faculty/Director of the Institute should put his/her initials in the box next to the applicant’s signature. In the field referring the details of the Contact person at the sending institution please enter the details of the administrative staff of the UB-International Relations Office in charge of the specific agreement under which you are applying for mobility.

Обавеза студената

Сви студенти имају следеће обавезе:

1. Треба да прикупе сву неопходну документацију (и Learning agreement и позивно писмо од стране ментора за PhD студенте) и тек након тога да аплицирају на Мobion.

2. Треба уредно да попуне (и потпишу)  Learning agreement, унесу предмете које ће слушати и полагати на страном универзитету, треба да имају минимум 19 бодова (списак предмета треба да потраже на линку страног универзитета). Learning agreement за студенте потписује продекан Факултета.

3. Студенти PhD студија треба додатно да се ангажују и пронађу ментора на страном универзитету, као и да добију позивно писмо од стране ментора, који се прилаже на платформи Mobion.

4. Треба да договарају све појединости у вези са попуњавањем апликације са координатором на матичном факултету.

Обавеза наставног и ненаставног особља

Особље има следеће обавезе:

1. Треба да прикупе сву неопходну документацију (и Mobility agreementи позивно писмо) и тек након тога да аплицира на Mobion.

2. Треба уредно да попуне (и потпишу) Mobility agreement. Mobility agreement за Staff for teaching и Staff for training потписује ПРОРЕКТОР ПРОФ. Др. ИВАНКА ПОПОВИЋ.

3. Треба да ступе у контакт са колегама на страном универзитету (факултету) и да потраже позивно писмо са тачним датумом боравка на страном универзитету.

4. Треба да договарају све појединости у вези са попуњавањем апликације са координатором на матичном факултету.

Након истека конкурса матични факултет врши рангирање кандидата и коначну листу предлога шаље ректорату УБ (у прилогу је пример дописа, који факултети достављају ректорату, OUTGOING). Заводни број и датум потписивања интер-институционалног споразума може да види ECTS координатор на факултетима/институтима.

У случају да страни партнер упути листу предложених кандидата директно факултету, факултет је дужан да о томе обавести ректорат путем званичног дописа (у прилогу је пример дописа, који факултети достављају ректорату, INCOMING).

На крају ректорат УБ шаље партнер институцијама званично писмо номинације кандидата са УБ.

Имајте у виду да коначну одлуку доносе колеге са партнер универзитета, тако да ниједан факултет/институт нема загарантовано место за мобилност. Другим речима, неки од поменутих факултета/института могу добити више од једне мобилности - све у зависности од квалитета кандидата и заинтересованости универзитета из иностранства да приме кандидата(е).

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes