Сарадња нишког Аеродрома и београдског Саобраћајног факултета - Телевизија Коперникус ТВ К::ЦН

Стечена знања и научене вештине студенти Саобраћајног факултета Универзитета у Београду од данас ће моћи да примене и покажу на Аеродорму Константин Велики у Нишу. Сарадња Факултета и Аеродрома подједнако је значајна и за запослене на Аеродорму и за студенте, којима даљина неће представљати проблем, јер на овом Факултету студира и велики број студената из јужне Србије, истакнуто је приликом потписивања Меморандума о сарадњи.

Потписивањем Меморандума о сарадњи Аеродрома Константин Велики у Нишу и Саобраћајног факултета Универзитета у Београду за студенте завршних година овог факултета створена прилика да кроз сусрет са реалним проблемима стекну практично искуство. Предност студената Саобраћајног факултета, који су запослени у ваздухопловној индустрији, је вишеструка, истиче један од бивших студената овог Факултета и запослени на нишком Аеродорму Младен Станковић, и додаје да ће пракса бити од користи студентима.

Размена идеја, искуства и знања биће примарни циљ ове сарадње, коју директор нишког Аеродрома оцењује као веома значајну. Истог је мишљења и декан Саобраћајног факутлета у Београду, који каже да је ово прилика и за спровођење стратешких пројеката.

Саобраћајни факултет је најстарији факултет ове врсте у региону југо-источне Европе и једини који има свеобухватне програме образовања стручњака из области саобраћаја, транспорта, комуникација и логистике, истакли су представници овог Факултета.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes