BALKAN HELICOPTERS и САОБРАЋАЈНИ ФАКУЛТЕТ ОБЕЛЕЖАВАЈУ СВЕТСКИ ДАН ХЕЛИКОПТЕРА

Након успешно изведене прошлогодишње манифестације „Balkan Helicopters“, водећа фирма у региону за хеликоптерски транспорт и пружање услуга из ваздуха, организује други по реду Светски дан хеликоптера 19. августа 2018. на хелидрому у Добановцима.

Светски дан хеликоптера је глобални догађај на ком се прославља култура летења хеликоптером, њихова широка примена у спасилачким мисијама, гашењу пожара из ваздуха, путничком и медицинском транспорту као и у бројним другим пољима. То је дан када славимо ову величанствену машину, њену историју, људе који су је изумели и унапредили њен рад, пилоте, путнике и све љубитеље ваздухопловства.

Организовањем Светског дана хеликоптера „Balkan Helicopters“ се придружује бројним хеликоптерским компанијама и хелио-ентузијастима из целог света који обележавају овај дан. „Balkan Helicopters“ отвара своје хангаре за ширу јавност и спреман је да све заинтересоване упозна са својим радом.

Узевши у обзир да смо земља која у региону предњачи по броју хеликоптера, обучених пилота, броју сати у ваздуху, и да је „Balkan Helicopters“ са највећим капацитетом за хеликоптерски транспорт у региону и фирма-оснивач „Helimaster“, једине школе за обуку пилота хеликоптера у овом делу Европе, жеља нам је да током Светског дана хеликоптера организујемо својеврсну регионалну смотру хеликоптера и да на догађај позовемо власнике хеликоптера и предузећа која се баве хеликоптерским транспортом у југоисточној Европи.

Поред приватних власника хеликоптера и фирми из Србије и региона, очекујемо и одзив српских државних институција које се ослањају на хеликоптере у свом послу: Министарство Одбране, Министарство Унутрашњих послова – Хеликоптерска јединица и Горску службу спасавања.

Овогодишња атракција на Светском дану хеликоптера биће хеликоптер AgustaWestland AW109, двомоторни VIP цивилни хеликоптер, једини такве врсте у региону.

Прошлогодишњу прославу Светског дана хеликоптера посетило је преко 400 људи, док ове године очекујемо долазак преко 600 посетилаца из Србије и иностранства.

Да би истакли значај хеликоптерског саобраћаја, желимо да догађај подигнемо на виши ниво, због тога нам је изузетно важна Ваша подршка и партиципација и учешће у Светском дану хеликоптера .

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes