Студентска радионица “City and Traffic”

Катедра за планирање и регулисање саобраћаја, Саобраћајног факултета Универзитета у Београду је организатор традиционалног интернационалног скупа студената саобраћајне струке под називом „City and Traffic”. У питању је годишње окупљање студената из 8 земаља Европске уније (Словеније, Аустрије, Немачке, Мађарске, Пољске, Чешке, Словачке, Литваније) које се одржава од 1996. године. Катедра за планирање и регулисање саобраћаја ће представљати Србију која је у последњих 5 година равноправни учесник скупа.


Термин одржавања скупа је од 9. јула до 16. јула 2017. године на тему решавања конкретних урбаних саобраћајних проблема у Београду. Из сваке земље учеснице, екипу чине супервизор (наставно особље са универзитета/или члан института) и пет студената који ће радити у оквиру мешовитих тимова. На тај начин, поред подстицања међународне сарадње студената и истраживачких институција, скуп доприноси и размени стручних искустава из области саобраћајног инжењерства и интеркултуралној размени.


Циљ скупа је решавање конкретних саобраћајних проблема урбаних средина које су под сталним утицајем саобраћајних гужви, загађења, буке итд. У локалним самоуправама често нема довољно новца за све пројекте које треба реализовати па се оваквим радионицама студенти подстичу да кроз размену идеја стварају нове идеје и нова решења у међусобном директном контакту са колегама из Европе. Фокус је на чистим и економичним, еколошки и социјално прихватљивим саобраћајним решењима са акцентом на немоторизоване начине превоза (пешчење и бициклизам). Поред тога циљ радионице је и унапређење самопоуздања студената да самостално решавају проблеме као и развој њихових техничких и социјалних вештина које треба да им помогну у будућем школовању и раду у струци и науци.


Сви заинтересовани се позивају да присуствују на јавној презентацији и дебати о предложеним саобраћајним решењима током последњег дана скупа (14. јула у Дому ученика средње железничке школе).
Све додатне информације можете видети на линку http://www.sf.bg.ac.rs/city-and-traffic-workshop/

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes