Проф. др Јианхонг Ву - гостујуће предавање: Основне поставке система возова великих брзина и реструктурирање кинеских железница

wu

Гостујуће предавање: Основне поставке система возова великих брзина и реструктурирање кинеских железница (An Introduction High Speed Railway System and Rail Reform in China)

Одсек за железнички саобраћај и транспорт обавештава да ће у четвртак, 28.11.2019. године у 12 часова у сали 128 на Саобраћајном факултету одржати предавање Проф. др Јианхонг Ву (Jianhong Wu), професора транспортне економије Транспортног универзитета у Пекингу Факултет економије и менаџмента (Beijing Jiaotong University, School of Economics and Management). У једноипочасовној презентацији он ће представити искуства развоја мреже и система возова великих брзина у НР Кини као и процеса реструктурирања државних железница.

Проф. др Јианхонг Ву има преко 30 година радног искуства као професор и истраживач на Транспортном универзитету у Пекингу и на Институту за економију и планирање кинеског министарства за железницу. Професор Ву је био саветник владе НР Кине и покрајинских влада као и железничких компанија за различите аспекте реструктурирања железничког сектора, комерцијалног пословања железнице, успостављање и развијање Евроазијског пута, као и економских анализа за пројекте возова великих брзина у Кини. Водио је и учествовао је у изради више од 80 истраживачких пројеката и студија како за међународне организације (UIC, UNESCAP, ADB) тако и за државне институције и тела у Кини (Извршно веће НР Кине, Национални комитет за реформу и развој, Министарство железница и др.). Професор Ву објавио је преко 50 научних радова на енглеском и кинеском језику и три књиге на кинеском језику.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes