Poštovane koleginice i kolege studenti,

  u cilju unapređenja kvaliteta studijskog procesa na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, molimo Vas da popunite dva upitnika koji se nalazi na sledećim linkovima:

Anketa 1:
https://forms.gle/AcNktRErHZEnVMdt8

Anketa 2:
https://forms.gle/AJ15NSjT4vNyTQ6x9

Zahvaljujemo se unapred na vašem doprinosu i izdvojenom vremenu.

Komisija za obezbeđenje i unapređenje kvaliteta sistema visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada Saobraćajnog fakulteta

Koji su moji kvaliteti? Kako vidim svoju karijeru? Koje opcije mi stoje na raspolaganju? Kako se postavljaju karijerni ciljevi? Kako i gde mogu da tražim posao? Kako da se uspešno predstavim poslodavcu?

Ako su ovo neka od pitanja koja postavljate sebi, odgovor možete dobiti na onlajn kursu Veštine upravljanja karijerom koji je otvoren za sve zainteresovane studente fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Početak kursa je planiran za prvu nedelju juna, a prijava je moguća do kraja druge nedelje od početka kursa na stranici www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk.

Kurs traje pet nedelja i osmišljen je tako da studenti mogu da mu pristupaju kada i gde njima odgovara.

Sastoji se od različitih vežbi, video i audio materijala, zadataka, resursa za čitanje, koji zajedno čine jedinstveni paket čiji je osnovni cilj da studente osposobi za upravljanje karijerom, pripremi za uključivanje u tržište rada i pruži podršku u preuzimanju aktivne uloge u budućem karijernom razvoju.

vukGeof

Kurs je koncipirao tim Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, i uspešno se realizuje u “živoj” i onlajn formi od 2015. godine.

moodlevukfarm

U cilju unapređenja kvalitat nastave, molim studente da pristupe anonimnom anketiranju nastavnika i saradnika u letnjem semestru šk. 2018/2019, radi ocene pedagoškog rada nastavnika i saradnika.

Analizama je ustanovljeno da svi studenti koji slušaju predavanja i vežbe ne ocenjuju  nastavnike i sradnike kod kojih su slušali predvanja i vežbe. Procenat anketa je oko 30% što je nedovoljno za ocenu kvaliteta nastave. Pojedini  nastavnici i saradnici su ne ocenjeni .

Na osnovu ovih rezultata, anonimnu anketu nastavnika i saradnika u letnjem semestru 2018/2019.g. koja počinje  20.05.2019.g. i  završava se 27.05.2019.g., studenti su obavezan da obave  u prostorijama RCSF ili od kuće/doma (uz uzimanje koda koji se mora preuzeti u prostorijama RCSF na trećem spratu Fakulteta) .Studenti koji su prijavili slušanje i polaganje predmeta za 2018/2019 akademskoj godini, su dužni i da obave celokupnu anketu (ocena na sva pitanja) barem jednog nastavnika i barem jednog saradnika anagažovanog na tom predmetu, koji je student prijavio za slušanje i polaganje u 2018/2019 akademskoj godini.

Student koji ne obavi celokupnu anketu pedagoškog rada nastavnika i sardanika, ne moze prijaviti ispite za polaganje u junskom, julskom  avgustovskom i septembarskom ispitnom roku.

Student koji je upisani na dva modula, moraju obaviti anketu na svim  modulima na kojima studiraju.

Tehnologija ocenjivanja predagoškog rada nastavnika i saradnika  je istovetna kao do sada, a anonimnost je zagarantovana. Nakon kompletiranja ankete,  studentu se u elektronskom indeksu  pojavljuje informacija da je student obavio obaveznu aktivnost ankete i student može nakon toga prijaviti ispite  u junskom ispitnom roku i svim ostalim rokovima u tekućoj školskog godini.

Saobraćajni fakultet se predstavio na Sajmu mobilnosti 2019 (see-mobility.com). Sajam je organizovao Klaster železnica za jugoistočnu Evropu, RCSEE. 
Na Sajmu je potpisan "Letter of intent", i time je zvanično započeta saradnja sa Železničkim centrom BCRRE (Birmingham Centre for Railway Research and Education) iz Birmingema, Engleska. Ugovor su potpisali prof. Nebojša Bojović, dekan, i Alex Burrows, direktor BCRRE.
 
 

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje za studente završnih godina i diplomce Univerziteta u Beogradu program «Kadar da budem kadar».

Program «Kadar da budem kadar» predstavlja seriju treninga koje vode stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa, a s ciljem unapređenja veština mladih diplomaca i studenata koji žele da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada.

Do sada je uspešno realizovano četrneast ciklusa treninga. Petnaesti ciklus je planiran za period od 13.5. do 17.5.2019. godine i biće posvećen sledećim temama: Biram da komuniciram, Timski rad i generisanje ideja, Proaktivnost – put ka promenama, Prezentacione veštine.

Planirano je da program pohađa 30 visoko motivisanih mladih ljudi, studenata i diplomaca Univerziteta u Beogradu, koji će po okončanju programa dobiti jedinstveni sertifikat o pohađanju treninga.

Više informacija i formular za prijavljivanje nalaze se na linku: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/kadar-da-budem-kadar

Rok za prijavu je sreda, 9. maj 2019. godine.

Više informacija možete pronaći ovde.

Sezonska praksa omogućava studentima da se upoznaju sa poslovnim okruženjem u kompaniji NIS i primenom teorijskih znanja i veština u njoj.

Organizacija i koncept prakse:

Uz fleksibilno raspoređivanje radnog vremena, student i mentor dogovaraju radno vreme i način angažovanja (part time ili full time praksa) tokom 3 meseca.

Za svakog studenta biće unapred razrađen plan prakse.

Praksa obuhvata:

• Edukaciju u okviru NIS-ovog „Korporativnog univerziteta“

• Mentorski plan

• Terenske posete u toku prakse koje organizuje mentor

• Pokrivene troškovi prevoza i bonove za besplatan ručak u restoranima kompanije

• Mogućnost učestvovanja na velikim projektima

Praksa je namenjena:

• Studentima 3. i 4. god OAS i MAS i apsolventima

Oglas za praksu možete pogledati ovde.

IMAGE Svečana dodela nagrada i diploma (27.01.2019) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele nagrada najboljim studentima, kao i dodele diploma, održane 27. januara 2019. godine.

Free Joomla! template by Age Themes