Upis na Saobraćajni fakultet na Master akademske studije školska 2017/2018.

Komisija za master akademske studije određuje koje su osnovne akademske studije odgovarajuće za upis na master akademske studije Saobraćajnog fakulteta i bliže uređuje način bodovanja i merila za utvrđivanje redosleda za upis kandidata, u okviru zajedničkog konkursa koji raspisuje Senat Univerziteta u Beogradu a koji možete pogledati na sajtu www.bg.ac.rs.

Način bodovanja je definisan Članom 70. Pravilnika o osnovnim i master akademskim studijama (http://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-rs/2016-01-29-12-19-54), čiji izvod možete videti u narednom delu strane:

clan70

Faktor kompatibilnosti se određuje na sledeći način

Na osnovu člana 2. Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o osnovnim i master akademskim studijama, Komisija za upis na master akademske studije je na sastanku održanom 05.09.2017. god. donela
O D L U K U
o određivanju faktora kompatibilnosti (u opsegu 0 do 0,5) za upis na master akademske studije u školskoj 2017/18.
Član 1.
Određuje se Faktor kompatibilnosti između modula studijskog programa osnovnih akademskih studija i modula na master akademskim studijama Saobraćajnog fakulteta u vrednosti 0,5 za:
1. Železnički saobraćaj i transport (OAS) i Železnički saobraćaj i transport (MAS),
2. Drumski i gradski saobraćaj i transport (OAS) – smer saobraćaj i Saobraćajno inženjerstvo (MAS),
3. Drumski i gradski saobraćaj i transport – smer transport (OAS) i Inženjerstvo gradskog i drumskog transporta (MAS),
4. Drumski i gradski saobraćaj i transport – smer Bezbednost drumskog saobraćaja (OAS) i Bezbednost drumskog saobraćaja (MAS),
5. Vodni saobraćaj i transport (OAS) i Vodni saobraćaj i transport (MAS),
6. Vazdušni saobraćaj i transport (OAS) i Vazdušni saobraćaj i transport (MAS),
7. Logistika (OAS) i Logistika (MAS),
8. Poštanski saobraćaj i mreže (OAS) i Poštanski saobraćaj i mreže (MAS),
9. Telekomunikacioni saobraćaj i mreže (OAS) i Telekomunikacioni saobraćaj i mreže (MAS).
Član 2.
Izuzetno od slučajeva iz člana 1. ove odluke, određuje se Faktor kompatibilnosti između modula studijskog programa osnovinih akademskih studija i modula na master akademskim studijama Saobraćajnog fakulteta u vrednosti 0,45.
Član 3.
Određuje se Faktor kompatibilnosti između modula studijskih programa osnovnih akademskih studija Fakulteta iz tehničko-tehnološke grupacije Univerziteta u Beogradu i modula na master akademskim studijama Saobraćajnog fakulteta u vrednosti 0,25.
Član 4.
Sve druge pojedinačne slučajeve, koji nisu obuhvaćeni ovom odlukom, rešavaće Komisija za upis na master akademske studije, na predlog Rukovodioca modula za koji kandidat konkuriše.

Objavljivanje preliminarne rang liste: 09. oktobra 2017. god. od 14 časova

Primedbe na preliminarnu rang listu kandidati mogu dostaviti šefu studentske službe 10.oktobra 2017. godine, do 12č,
Objavljivanje konačne rang liste: 11.oktobra 2017.g.u 12č.

Upis kandidata po modulima će se obaviti putem javne prozivke 12.oktobra 2017.g. u 12:00 č u prostorijama Saobraćajnog fakulteta, sala 128.


Prozivka i Upis na fakultet biće organizovan u prostorijama Saobraćajnog fakulteta, Vojvode Stepe 305.

Mole se kandidati da se STROGO PRIDRŽAVAJU NAVEDENIH SATNICA PROZIVKE.

Prozivka kandidata radi Upisa se organizuje u četvrtak 12.10.2017. god. u svečanoj sali na prvom spratu 128, po ustanovljenom rasporedu, koji počinje u 12:00 časova.

Odmah nakon prozivke kandidati koji su prozvani i uzeli mesto za upis na određenom Modulu vrše Upis.

Kandidat koji je bio na konačnoj rang listi, a nije prisustvovao pro¬ziv¬ka¬ma u zakazanom terminu ili kan¬di¬dat koji je bio na rang listi primljenih kan¬di¬da¬ta, a nije se upisao u predviđenim rokovima iz ovog plana aktivnosti, definitivno gubi pravo na upis.

Kandidati koji se upisuju na Saobraćajni fakultet obavezni su da na upis dođu lično.

Ukoliko su sprečeni da lično obave upis, u njihovo ime može i neko drugi obaviti upis uz Ovlašćenje potpisano od strane kandidata koji se upisuje, koje sadrži podatke o ovlašćenom licu (ime i prezime, JMBG, adresa, broj telefona). U tom slučaju indeks će biti zadržan i kandidat mora lično preuzeti indeks.

Za upis na SAOBRAĆAJNI FAKULTET je potrebno:
• indeks (kupuje se u skriptarnici fakulteta i popunjava se prilikom upisa u sali 128) sa popunjenim diferencijalnim ili dopunskim ispitima ako ih kandidat ima.
• 2 obrasca ŠV-20 http://sv20.sf.bg.ac.rs/ (populjava se na računarima u sali 128 ili u studentskom parlamentu sala 227, a nakon prozivke i dobijanja mesta na Modulima, uz instrukciju studenata Fakulteta);
• Dve iste fotografije dimenzija 3.5 x 4.5 cm
• Rešenje Ministarstva o priznavanju visoko školske diplome (za kandidate koji su osnovne studije završili u inostranstvu). U slučaju da postupak još uvek nije završen kandidati će se upisati ali im neće biti uručeni indeks, sve dok ne dobiju i donesu potvrdu o nostrifikaciji diplome.
• Samofinansirajući studenti na studijskom programu Saobraćaj:
o UPLATNICA na 150.000,00 dinara; školarina za strane državljane iznosi 1700 evra i uplaćuje se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan upisa
o žiro račun: 840-1443666-83
o model 97 poziv na broj 15-60
• Uplata za OSIGURANjE STUDENTA, STUDENTSKI STANDARD je dobrovoljna (uplatnica se nalazi kod studenata na info- pultu na glavnom ulazu ili u studentskom parlamentu sala 227)
• Uplata za CENTAR ZA RAZVOJ KARIJERE I SAVETOVANjE STUDENATA je obavezna (uplatnica se nalazi kod studenata na info- pultu na glavnom ulazu ili u studentskom parlamentu sala 227);

skolarinamas150

Za studente sa drugih Fakultet i Univerzizeta komisija za Master studije će 9.10. 2017.g. odredila diferencijalne ili dopunske ispite, studenti će o tome biti obavešteni telefonom ili e mailom pre upisa.

Za studente koji su osnovne studije završili na saobraćajnom fakultetu određeni su diferencijalni ili dopunski ispiti kod promene modula.

U tabeli je prikazan je maksimalni broj studenata za školsku 2017/18 po modulima i načini finansiranja.

MASTER AKADEMSKE STUDIJE STUDIJSKI PROGRAM: S A O B R A Ć A J

Na Sastanku Komisije za master akademske studije, koji je održan 05.09.2017.g. usvojen je predlog Nastavno Naučnom Veću o maksimalnim kvotama za upis u školsku 2017/2018 na Master akademskim studijama:

Modul

Maksimalna kvota

1)       MODUL: ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ I TRANSPORT

25 budžetskih studenata

2)       MODUL: SAOBRAĆAJNO INŽENjERSTVO

25 budžetskih studenata

3)       MODUL: INŽENjERSTVO GRADSKOG I DRUMSKOG TRANSPORTA

25 budžetskih studenata

4)       MODUL: BEZBEDNOST DRUMSKOG SAOBRAĆAJA

25 budžetskih studenata

5)       MODUL: VODNI SAOBRAĆAJ I TRANSPORT:

25 budžetskih studenata

6)       MODUL: VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ I TRANSPORT

25 budžetskih studenata

7)       MODUL: LOGISTIKA

25 budžetskih studenata

8)       MODUL: TELEKOMUNIKACIONI SAOBRAĆAJ I MREŽE

25 budžetskih studenata

9)       MODUL: POŠTANSKI SAOBRAĆAJ I MREŽE

25 budžetskih studenata

10)   MODUL: OPERACIONA ISTRAŽIVANjA U SAOBRAĆAJU

25 budžetskih studenata

11)   MODUL: MENADžMENT I EKONOMIJA U TRANSPORTU I KOMUNIKACIJAMA

30 budžetskih studenata

Tok upisa na Saobraćajni fakultet

Prozivka počinje u četvrtak, 12. 10. 2017. u 1200.u svečanoj sali 128, prvi sprat.

Kandidati se upisuju prema rang listama za studijski program Saobraćaj.
U svečanoj sali 128Saobraćajnog fakulteta je postavljen video bim, na kome može da se prati pomeranje ranga poslednjeg kandidata koji može da se upiše na studijski program u odgovajućem statusu.

NEOPHODNO JE da svi kandidati koji se nalaze na konačnoj rang listi, prisustvuju prozivci u četvrtak, 12. 10. 2017., jer na osnovu prozivke po redosledu sa konačne rang liste stiču pravo upisa izabranog modula na studijski program- Saobraćaj u okviru kvota predviđenih konkursom.

Kandidat koji je bio na konačnoj rang listi, a nije prisustvovao prozivci u zakazanom terminu ili kandidat koji je bio na rang listi primljenih kandidata, a nije se upisao u predviđenim rokovima iz ovog plana aktivnosti, definitivno gubi pravo na upis.

O D L U K A o uslovima upisa diplomiranih inženjera saobraćaja na master akademske studije za školsku 2017/18

Na osnovu člana 3. Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o osnovnim i master akademskim studijama (br. 672/1 od 15.9.2014.g), Komisija za Master akademske studije je na sastanku održanom 05.09.2017. god. donela
O D L U K U
o uslovima upisa diplomiranih inženjera saobraćaja na master akademske studije za školsku 2017/18
U skladu sa članom 3. Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o osnovnim i master akademskim studijama (br. 672/1 od 15.09.2014.g) o definisanju pravila za upis na master akademske studije Saobraćajnog fakulteta, diplomiranim inženjerima saobraćaja koji žele da upišu modul studijskog programa na master akademskim studijama Saobraćajnog fakulteta, a nisu stekli diplomu odgovarajućeg stručnog modula na osnovnim akademskim studijama, propisuju se dva diferencijalna ispita prema predlogu rukovodioca Modula.
PROPISANI DIFERENCIJALNI ISPITI SU:
12) MODUL: ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ I TRANSPORT

1. Eksplotacija železnice i železičke infrastrukture, Prof. dr Miloš Ivić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. dr Milan Marković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. dr Slavko Vesković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Doc. Dr Branislav Bošković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
2. Vozna sredstva sa vučom i organizacijom železničkog saobraćaja, Prof. Dr Srđan Rusov, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. Dr Dragomir Mandić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. Dr Dragutin Kostić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
13) MODUL: SAOBRAĆAJNO INŽENjERSTVO
1. Odabrana poglavlja za Upravljanje saobraćajem i planiranje saobraćaja
(Prof. dr Jadranka Jović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Doc dr Nikola Čelar, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)
2. Odabrana poglavlja iz Teorije saobraćajnog toka i Saobraćajnog projektovanja (Prof. Dr Vladan Tubić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. dr Branimir Stanić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).
Napomena: ne važi za module: DB i DT
14) MODUL: INŽENjERSTVO GRADSKOG I DRUMSKOG TRANSPORTA
1. Tehnologija transporta putnika i robe (Odabrana poglavlja iz predmeta Tehnologija transporta putnika, Tehnologija transporta robe i Kontrola i preventiva u prevozu opasne robe), Prof. dr Slaven Tica, Doc. dr Barnko Milovanović .
2. Eksplotacija i parkiranje drumskih transportnih sredstava (Odabrana poglavlja iz predmeta Tehnička eksploatacija vozila i Parkiranje), Prof. dr Nada Milosavljević, Doc. dr Vladimir Momčilović.
Napomena: za module: DT, DS, DB i Logistika nema dodatnih uslova za upis na master akademske studije.
15) MODUL: BEZBEDNOST DRUMSKOG SAOBRAĆAJA
1. Osnovi bezbednosti saobraćaja (Doc. Dr Dalibor Pešić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)
2. Ekspertize (Doc. Dr Boris Antić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)
Napomena: za modul DT nema dodatnih ispita; za modul DS nema dodatnih ispita.
16) MODUL: VODNI SAOBRAĆAJ I TRANSPORT:
1. Odabrana poglavlja iz plovnih prevoznih sredstava i tehnologije vodnog saobraćaja i transporta (Doc. Dr Aleksandar Radonjić, Prof. Dr Radovan Zobenica, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Doc. Dr Vladislav Maraš, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).
2. Odabrana poglavlja iz eksploatacije luka i pristaništa i plovnih puteva (Prof. dr Katarina Vukadinović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Doc. Dr Danijela Pjevčević ).
17) MODUL: VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ I TRANSPORT
Na predlog rukovodioca modula propisuju se dva predmeta od sedam ponuđenih:
1. Vazduhoplovna prevozna sredstva (Prof. dr Slobodan Gvozdenović, tel. (011) 3091-230, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 307; Prof. Dr Olja Čokorilo, tel. (011) 3091-373, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 010).
2. Performanse transportnih vazduhoplova sredstva (Prof. dr Slobodan Gvozdenović, tel. (011) 3091-230, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 307; Prof. dr Petar Mirosavljević, tel. (011) 3091-233, +381642500066, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 334).
3. Instrumenti i oprema vazduhoplova (Prof. Dr Ljubiša Vasov, tel. (011) 3091-260, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 308).
4. Vazduhoplovna pristaništa (Doc. Dr Bojana Mirković, tel. (011) 3091-309, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 236).
5. Kontrola letenja (Prof. Dr Feđa Netjasov, tel (011) 3091-262, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 310).
6. Robni transport u vazdušnom saobraćaju (Doc. Dr Radosav Jovanović, tel. (011) 3091-309, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 236).
7. Planiranje prevoženja i eksplotacija vazduhoplova (Prof. dr Milica Kalić, tel. (011) 3091-227, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 501).
18) MODUL: LOGISTIKA
Na predlog rukovodioca modula propisuju se dva predmeta od pet ponuđenih:
1. Osnovi logistike (Prof. dr Slobodan Zečević, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 338)
2. Mehanizacija pretovara (Prof. dr Milorad Vidović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 302)
3. Špedicija i agencijsko poslovanje (Prof. dr Milorad Kilibarda, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 516)
4. Skladišta (Prof. dr Momčilo Miljuš, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 303)
5. Intermodalni transport (Prof. dr Slobodan Zečević, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kab. 338).

19) MODUL: TELEKOMUNIKACIONI SAOBRAĆAJ I MREŽE
1. Principi telekomunikacija (Prof. dr Goran Marković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. Dr Mirjana Stojanović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. Dr Aleksandra Kostić-Ljubisavljević, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,) i
2. Telekomunikacioni saobraćaj, mreže i servisi (Prof. dr Miodrag Bakmaz, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Prof. Dr Valentina Radojičić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)
20) MODUL: POŠTANSKI SAOBRAĆAJ I MREŽE
1. Eksplotacija poštanskog saobraćaja (Prof. Dr Dejan Marković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Doc. Dr Momčilo Dobrodolac, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)
2. Automatizacija procesa u poštanskom saobraćaju (Prof. dr Dejan Marković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)

21) MODUL: OPERACIONA ISTRAŽIVANjA U SAOBRAĆAJU
1. Operaciona istraživanja (Prof. dr Jovan Popović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Doc. dr Miloš Nikolić)
2. Analiza transportnih mreža (Prof. Dr Milica Šelmić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).
Napomena: diferencijalne ispite polažu samo oni studenti koji nisu ove predmete polagali na osnovnim akademskim studijama izbornog modula.
22) MODUL: MENADžMENT I EKONOMIJA U TRANSPORTU I KOMUNIKACIJAMA
Napomena: nema diferencijalnih ispita.

Navedene diferencijalne ispite student je dužan da unese u novi indeks na upisu 12.10.2017.g. i da ih prvo prvo prijavi i polaže u redovnim rokovima (rokovi su u kalendaru aktivnosti http://www.sf.bg.ac.rs/download/kalendar/MASkalendar1718.pdf ) kako je navedeno u izmena previlnika za Osnovne i master studije.

pravilnikdifmas

Nastava na Master studijama počinje 16.10.2017. prema objavljenom rasporedu časova. Tokom nastave studenti se odlučuju za izborne predmete.
Obavezne i izborne ispite na Master akademskim studijama studenti upisuju (kada otvore eleltronksi indeks posle upisa 12.10.) od 16.10 do 20.10., a u studentskoj službi od 11č do 13č danima 26. i 27. Oktobra 2017.g.donose indekse radi verifikacije unetiuh izbornih i obaveznih ispita za školsku 2017/2018.

OSIGURANjE STUDENATA

Osiguranje studenata podrazumeva zaštitu bez vremenskog i prostornog ograničenja. Osiguranje važi kako za vreme boravka na fakultetu, tako i kod kuće, na putu, odnosno 24 časa dnevno. Osiguranje obuhvata uobičajene rizike koji mogu ugroziti studente: pad, udar električne energije, saobraćajna nezgoda, trovanje, opekotine i slično. U slučaju smrti korisniku osiguranja se isplaćuje osigurana suma, a ukoliko dođe do povrede koja prouzrokuje trajne posledice, osiguraniku (studentu) se isplaćuje deo osigurane sume za 100%-i invaliditet, u zavisnosti od utvrđenog procenta invaliditeta. Takođe, osiguranjem se obezbeđuje i dnevna naknada za svaki sprečeni dan pohađanja nastave, ukoliko je uzrok okolnost koja ima karakter nesrećnog slučaja.

STUDENTSKI STANDARD
Studentski standard obuhvata sredstva iz kojih se izdvaja za:
• Pomoć za najugroženije studente Saobraćajnog fakulteta preko Sekcije za pomoć i dotaciju studenata (SPIDS)
• Organizaciju sajma poslova i praksi - “Transport and Traffic Business Days” i sličnih projekata za studente Saobraćajnog fakulteta
• Dotirane i subvencionisane cene putovanja za studente Saobraćajnog fakulteta na najatraktinivnijim destinacijama širom Evrope (Saobraćijada, Apsolventska ekskurzija, Stručna ekskurzija...)
• Štampanje studentskog časopisa “Taljige” u 1000 i više besplatnih primeraka po štampanom izdanju za sve studente Saobraćajnog fakulteta

osiguranje

CENTAR ZA RAZVOJ KARIJERE
Ključna uloga Centra za razvoj karijere je da pomaže studentima Univerziteta u Beogradu u razvoju onih znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju, da pomogne u sticanju radnog iskustva tokom studiranja i saznanja o svetu poslovanja, te da pripremi studenate za uspešni prelazak na sledeći nivo razvoja karijere nakon diplomiranja.

karijera

Najbliža mesta gde se mogu uplatiti navedene naknade su Pošta koja se nalazi u holu Fakulteta i Pošta u ulici Vojvode Stepe preko puta Fakulteta.

Neophodno je da se kandidati u potpunosti pridržavaju svih rokova jer se naknadne Žalbe neće uvažavati. Potrebno je da kandidati shvate da, ukoliko se ne pojave na prozivci u datom terminu gube svoje mesto i pravo upisa. Njihovo mesto se daje sledećim kandidatima po rang listi koji se pojave na prozivci u navedenom terminu. Budući da je ukupan broj mesta ograničen, za kandidate koji sa zakašnjenjem dođu na upis nema više slobodnih mesta.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes