Potpisan sporazum o međusobnoj poslovno-tehničkoj saradnji

Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i Javno komunalno preduzeće "Infostan tehnologije" dana 27.12.2018. godine u prostorijama Saobraćajnog fakulteta potpisali su sporazum o međusobnoj poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Sporazum je potpisan od strane dekana Saobraćanog fakulteta prof. dr Nebojše Bojovića i VD direktora JKP "Infostan tehnologije" Strahinje Danilovića.
Ovim sporazumom utvrđuju se polazne osnove za međusobnu saradnju između potpisnica Sporazuma, a imajući u vidu da JKP "Infostan tehnologije" i Saobraćajni fakultet imaju zajedničke interese i vrednosti u oblasti savremenih IKT.
Saobraćajni fakultet obrazuje visoko-obrazovane inženjere na osnovnim, master i doktorskim akademskim studijama, koji svoje bogato stečeno teorijsko znanje iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija mogu dalje proširiti i primeniti u realnim privrednim subjektima.
Javno komunalno preduzeće "Infostan tehnologije" bavi se objedinjenom naplatom komunalnih usluga, proizvoda i drugih naknada za stanove, garaže i poslovni prostor, štampa i distribuira račune za više od 700.000 korisnika u Gradu Beogradu, na teritoriji 10 centralnih i 3 obodne gradske opštine. Kao vodeće IT gradsko preduzeće, JKP "Infostan tehnologije" upravlja najvažnijim informatičkim poslovima u celoj Gradskoj upravi Grada Beograda. Poseduje odličnu kvalifikacionu strukturu, sa gotovo 50% visokoobrazovanih zaposlenih lica. Pored toga, raspolaže sa svim tehničkim i kadrovskim resursima i kompletnom infrastrukturom informacionog sistema, sa kojima uspešno obavlja objedinjenu naplatu, štampu i distribuciju računa i poslove iz oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija.
Imajući u vidu uočene zajedničke interese i ciljeve, ovaj Sporazum će omogućiti potpisnicama uspostavljanje i održavanje međusobne poslovno-tehničke i naučne saradnje kroz unapređivanje i razvoj informatičkih znanja, uvođenje novih informatičkih rešenja, razmenu iskustava, edukaciju i organizovanje zajedničkih predavanja i prezentacija, formiranje programa studentskih praksi, kao i drugih oblika saradnje iz oblasti delatnosti potpisnica Sporazuma.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes