Studentska radionica “City and Traffic”

Katedra za planiranje i regulisanje saobraćaja, Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je organizator tradicionalnog internacionalnog skupa studenata saobraćajne struke pod nazivom „City and Traffic”. U pitanju je godišnje okupljanje studenata iz 8 zemalja Evropske unije (Slovenije, Austrije, Nemačke, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Litvanije) koje se održava od 1996. godine. Katedra za planiranje i regulisanje saobraćaja će predstavljati Srbiju koja je u poslednjih 5 godina ravnopravni učesnik skupa.


Termin održavanja skupa je od 9. jula do 16. jula 2017. godine na temu rešavanja konkretnih urbanih saobraćajnih problema u Beogradu. Iz svake zemlje učesnice, ekipu čine supervizor (nastavno osoblje sa univerziteta/ili član instituta) i pet studenata koji će raditi u okviru mešovitih timova. Na taj način, pored podsticanja međunarodne saradnje studenata i istraživačkih institucija, skup doprinosi i razmeni stručnih iskustava iz oblasti saobraćajnog inženjerstva i interkulturalnoj razmeni.


Cilj skupa je rešavanje konkretnih saobraćajnih problema urbanih sredina koje su pod stalnim uticajem saobraćajnih gužvi, zagađenja, buke itd. U lokalnim samoupravama često nema dovoljno novca za sve projekte koje treba realizovati pa se ovakvim radionicama studenti podstiču da kroz razmenu ideja stvaraju nove ideje i nova rešenja u međusobnom direktnom kontaktu sa kolegama iz Evrope. Fokus je na čistim i ekonomičnim, ekološki i socijalno prihvatljivim saobraćajnim rešenjima sa akcentom na nemotorizovane načine prevoza (peščenje i biciklizam). Pored toga cilj radionice je i unapređenje samopouzdanja studenata da samostalno rešavaju probleme kao i razvoj njihovih tehničkih i socijalnih veština koje treba da im pomognu u budućem školovanju i radu u struci i nauci.


Svi zainteresovani se pozivaju da prisustvuju na javnoj prezentaciji i debati o predloženim saobraćajnim rešenjima tokom poslednjeg dana skupa (14. jula u Domu učenika srednje železničke škole).
Sve dodatne informacije možete videti na linku http://www.sf.bg.ac.rs/city-and-traffic-workshop/

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes