Godišnja nagrada "Za životno delo" - Prof. dr Slobodan Zečević

Dodeljene nagrade PKS-Privredne komore Beograda "Beogradski pobednik" za rezultate ostvarene u 2016. godini

Godišnja nagrada "Za životno delo" - Prof. dr Slobodan Zečević

Profesor Zečević je vodeći naučnik, stručnjak za oblast logistike. Višedecenijski rad je istovremeno posvetio nauci, primeni naučnih rešenja u privredi i edukaciji stručnjaka u oblasti logistike. Učestvovao je u školovanju preko 1000 inženjera, koji svojim radom ostvaruju značajne privredne rezultate u proizvodnim, trgovačkim i logističkim korporacijama.

Postavio je temelje za oblast city logistike i uveo je na Beogradski univerzitet, koji zahvaljujući tome danas raspolaže sa 900 stručnjaka iz ove oblasti bez koje je nezamisliv razvoj pametnih gradova. Uspostavljanje i razvoj pametnih gradova nije moguć bez inovativnih znanja, rešenja i intelektualnog kapitala, a temelje ovog razvoja u Republici Srbiji postavio je upravo profesor Zečević. Zahvaljujući njemu, Srbija i Beograd su začetnici city logistike u ovom delu Evrope.

Na njegovu inicijativu u Privrednoj komori Beograda osnovana je 2015. godine Grupacija za city logistiku. Kao predsednik Grupacije, a uz podršku Privredne komore Beograda, uspostavlja jedinstven sistem koji se dalje razvija kroz rad Saveta za city logistiku Privredne komore Srbije.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes