Prof. dr Jianhong Vu - gostujuće predavanje: Osnovne postavke sistema vozova velikih brzina i restrukturiranje kineskih železnica

wu

Gostujuće predavanje: Osnovne postavke sistema vozova velikih brzina i restrukturiranje kineskih železnica (An Introduction High Speed Railway System and Rail Reform in China)

Odsek za železnički saobraćaj i transport obaveštava da će u četvrtak, 28.11.2019. godine u 12 časova u sali 128 na Saobraćajnom fakultetu održati predavanje Prof. dr Jianhong Vu (Jianhong Wu), profesora transportne ekonomije Transportnog univerziteta u Pekingu Fakultet ekonomije i menadžmenta (Beijing Jiaotong University, School of Economics and Management). U jednoipočasovnoj prezentaciji on će predstaviti iskustva razvoja mreže i sistema vozova velikih brzina u NR Kini kao i procesa restrukturiranja državnih železnica.

Prof. dr Jianhong Vu ima preko 30 godina radnog iskustva kao profesor i istraživač na Transportnom univerzitetu u Pekingu i na Institutu za ekonomiju i planiranje kineskog ministarstva za železnicu. Profesor Vu je bio savetnik vlade NR Kine i pokrajinskih vlada kao i železničkih kompanija za različite aspekte restrukturiranja železničkog sektora, komercijalnog poslovanja železnice, uspostavljanje i razvijanje Evroazijskog puta, kao i ekonomskih analiza za projekte vozova velikih brzina u Kini. Vodio je i učestvovao je u izradi više od 80 istraživačkih projekata i studija kako za međunarodne organizacije (UIC, UNESCAP, ADB) tako i za državne institucije i tela u Kini (Izvršno veće NR Kine, Nacionalni komitet za reformu i razvoj, Ministarstvo železnica i dr.). Profesor Vu objavio je preko 50 naučnih radova na engleskom i kineskom jeziku i tri knjige na kineskom jeziku.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes