Погледајте информације о квотама за упис.

ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ - СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: С А О Б Р А Ћ А Ј

 

СТУДИЈСКИ МОДУЛИ Буџет Самофин. Укупно
Железнички саобраћај и транспорт 35 3 38
Друмски и градски саобраћај 40 7 47
Друмски и градски транспорт 40 7 47
Безбедност друмског саобраћаја 40 7 47
Водни саобраћај и транспорт 15 3 18
Ваздушни саобраћај и транспорт 15 3 18
Логистика 40 6 46
 Поштански саобраћај и информационе технологије 40 7 47
Телекомуникациони саобраћај и мреже 35 7 42
Укупно 300 50 350

 

 СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ:

Основне академске студије саобраћаја

БРОЈ СТУДЕНАТА ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ:

На основне академске студије саобраћаја уписује се укупно 350 студената и то 300 на терет буџета и 50 самофинансирајућих.

 

ОПШТИ УСЛОВИ КОНКУРСА

У прву годину основних академских и интегрисаних академских студија које реализује Универзитет, односно факултет може да се упише лице које има средње образовање у четворогодишњем трајању. Одговарајуће претходно стечено образовање утврђено је студијским програмом на који се врши упис кандидата. За савладавање специфичних захтева студијског програма факултет може утврдити да су кандидати за упис дужни да приликом пријаве на конкурс пруже доказе о здравственим способностима.
У остваривању права уписа на студијски програм кандидати имају једнака права која не могу бити ограничавана по основу пола, расе, брачног стања, боје коже, језика, вероисповести, политичког убеђења, националног, социјалног или етничког порекла, инвалидности или по другом сличном основу, положају или околности.

 

МЕРИЛА ЗА УТВРЂИВАЊЕ РЕДОСЛЕДА КАНДИДАТА

Редослед кандидата за упис у прву годину основних академских студија утврђује се на основу општег успеха постигнутог у средњем образовању и резултата постигнутих на пријемном испиту.

Кандидат за упис на студијски програм може остварити највише 100 бодова и то по основу општег успеха у средњој школи и по основу резултата постигнутог на пријемном испиту.

Под општим успехом у средњој школи подразумева се збир просечних оцена у сваком разреду средње школе помножен са два. По овом основу кандидат може стећи најмање 16, а највише 40 бодова. Општи успех у средњој школи рачуна се заокруживањем на две децимале.

Успех кандидата који су завршили међународну признату матуру (International Baccaleurate Diploma Programme) утврђује се тако што се просечна оцена из прва два разреда средње школе множи са два, што износи минималних 8, а максималних 20 бодова, а успех на међународној матури вреднује се са максималних 20 бодова. Сведочаноство о међународној матури издаје се ученику само ако је остварио збирну оцену најмање 24, док максимална збирна оцена износи 45.

Сходно принципу вредновања сведочанстава средњих школа у Србији, збирна оцена 24 вреднује се са 8 бодова, а збирна оцена 45 вреднује се са 20 бодова. Формула за израчунавање је следећа:

formula2019 1

 

На пријемном испиту кандидат може стећи од 0 до 60 бодова.

Пријемни испит се организује из предмета математика и физика. Кандидат може полагати само математику или оба предмета. Уколико кандидат полаже само математику, максималан број бодова које може да оствари је 60. Уколико полаже оба предмета, максималан број бодова који може остварити из математике је 36 бодова а из физике 24. Међутим, бодови из физике се узимају у обзир, само уколико у укупном броју бодова дају бољи резултат.

Кандидатима који су у трећем или четвртом разреду средње школе освојили једну од прве три награде на републичком или међународном такмичењу из календара такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја, из предмета који се полаже на пријемном испиту може се признати максималан број бодова из тог предмета.

Кандидат се може уписати на студијски програм у статусу студента који се финансира из буџета ако оствари најмање 51 бод на коначној ранг листи.

Кандидат се може уписати на студијски програм у статусу студента који се сам финансира уколико оствари најмање 30 бодова на коначној ранг листи.

 

 

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

Пријемни испит се полаже из предмета Математика или Математика и Физика, а обухвата програмске садржаје који су изучавани у средњој школи у четворогодишњем трајању.

ВИСИНА ШКОЛАРИНЕ

ВИСИНА ШКОЛАРИНЕ за наше држављане је 130.000,00 динара.

ВИСИНА ШКОЛАРИНЕ за стране држављане је 2400,00 евра.

 

САОБРАЋАЈНИ ФАКУЛТЕТ

Војводе Степе бр. 305, 11010 Београд, Телефони: 011/3091-250

Интернет адреса: www.sf.bg.ac.rs

Aдреса електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes