Treći ciklus prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za studente Univerziteta u Beogradu

Pozivaju se studenti završne godine osnovnih i master studija da se prijave za obavljanje studentske prakse u sektorima i odeljenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (35 mesta)  i sledećim preduzećima i ustanovama u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture: 

  1. Air SERBIA (50 mesta) 
  2. Infrastruktura železnice Srbije (24 mesta) 
  3. Direkcija za vodne puteve (6 mesta)  
  4. Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA (1 mesto)  
  5. KORIDORI SRBIJE (3 mesta) 
  6. Institut za puteve (2 mesta) 
  7. Direkcija za železnice (3 mesta) 
  8. Saobraćajni institut CIP (13 mesta)  
  9. Srbija Kargo (16 mesta) 

Najviše mesta otvoreno je za studente Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Ekonomskog, Fakulteta organizacionih nauka, a postoje mesta za praksu i za studente Pravnog, Geografskog, Arhitektonskog, Rudarsko-geološkog i Matematičkog fakulteta.  

Praksa će trajati tri meseca - od 20. novembra 2023. do 20. februara 2024.    

Tokom trajanja prakse studenti će imati obezbeđenu novčanu nadoknadu i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih.  

Prijavljivanje studenata se vrši elektronskim putem od 11.10. do 1. 11. 2023. preko portala Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsipraksa23-III    

Uz prijavu potrebno je dostaviti skeniranu potvrdu o studiranju. 

Program prakse realizuje se na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Univerziteta u Beogradu u oblasti organizovanja i realizovanja stručne prakse studenata u Ministarstvu, organima u sastavu Ministarstva, javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada Ministarstva.  

Jedan od ciljeva saradnje je da  što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija u cilju unapređenja akademskog znanja.  Program prakse se realizuje u tri ciklusa tokom godine.  U ovom ciklusu stručnu praksu će moći da pohađa ukupno 153 studenta.  

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes