Konkurs za upis državljana Srbije koji imaju strane srednjoškolske isprave u drugom upisnom roku školske 2020

Preuzmite ceo dokument (PDF)

Državljanin Republike Srbije koji je stekao stranu srednjoškolsku ispravu, odnosno, koji je završio srednju školu u inostranstvu (ili neki od razreda srednje škole u inostranstvu) ili je završio program međunarodne (IB) mature se upisuje pod jednakim ostalim uslovima kao i drugi kandidati koji su konkurisali u prvom upisnom roku, ako mu se nostrifikuje strana školska isprava.

Državljani Republike Srbije koji su stekli strane srednjoškolske isprave ili su završili program međunarodne mature i koji nemaju rešenje o nostrifikaciji diplome mogu se prijaviti sa potvrdom Ministarstva da su podneli srednjoškolska dokumenta na nostrifikaciju.

Posebno, državljani Republike Srbije koji su u školskoj 2019/20. godini stekli strane srednjoškolske isprave ili su završili program međunarodne mature mogu da konkurišu u drugom upisnom roku za posebna (tri) budžetska mesta određena Odlukom Vlade za državljane Republike Srbije (http://www.bg.ac.rs/files/sr/vesti/slobodna_mesta_20-21.pdf) koji su stekli stranu srednjoškolsku ispravu, odnosno završili srednju školu u inostranstvu. Ovi kandidati takođe, moraju da imaju rešenje o nostrifikaciji diplome ili potvrdu Ministarstva da su podneli srednjoškolska dokumenta na nostrifikaciju.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes