Конкурс за упис држављана Србије који имају стране средњошколске исправе у другом уписном року школске 2020

Преузмите цео документ (PDF)

Држављанин Републике Србије који је стекао страну средњошколску исправу, односно, који је завршио средњу школу у иностранству (или неки од разреда средње школе у иностранству) или је завршио програм међународне (ИБ) матуре се уписује под једнаким осталим условима као и други кандидати који су конкурисали у првом уписном року, ако му се нострификује страна школска исправа.

Држављани Републике Србије који су стекли стране средњошколске исправе или су завршили програм међународне матуре и који немају решење о нострификацији дипломе могу се пријавити са потврдом Министарства да су поднели средњошколска документа на нострификацију.

Посебно, држављани Републике Србије који су у школској 2019/20. години стекли стране средњошколске исправе или су завршили програм међународне матуре могу да конкуришу у другом уписном року за посебна (три) буџетска места одређена Одлуком Владе за држављане Републике Србије (http://www.bg.ac.rs/files/sr/vesti/slobodna_mesta_20-21.pdf) који су стекли страну средњошколску исправу, односно завршили средњу школу у иностранству. Ови кандидати такође, морају да имају решење о нострификацији дипломе или потврду Министарства да су поднели средњошколска документа на нострификацију.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes