EDUROAM приступ

Сви корисници ове мреже имају могућност преузимања аутоматских конфигурација за ову мрежу, на адреси https://cat.eduroam.org/?idp=1638. Подсећамо кориснике да, приликом пријављивања користе формат корисничког имена korisničОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Андроид корисници, пре преузимања аутоматске инсталације, морају на свом уређају инсталирати апликацију CAT EDUROAM (by Geant), која се налази у Android Play Store локацији. 

CAT инсталацијама се може приступити и преко следежег QR кода:

sf cat instaleri eduroam

 


Упутство за коришћење MSDN налога и пријављивање можете да пронађете на следећем линку:

http://old.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-RS/msdna


21.12.2015. - Прекиди у раду интернет сервиса Oбавештавамо вас да ће 23.12.2015. у 17ч почети планирано одржавање у АМРЕС чворишту услед чега ће доћи до повремених прекида веза ка академским институцијама.
Завршетак одржавања се очекује до вечерњих часова о чему ћете бити обавештени.

02.12.2015. - Отежани рад мреже услед DDoS напада
Управо смо добили информацију да су у претходних недељу дана забележени повремени DDoS (Distributed Denial of Service) напади великог интезитета на поједине кориснике академске мреже. Поменути DDoS напади су довели до преоптерећења линкова што је за последицу имало отежани рад и утицај на перформансе АМРЕС сервиса. Од почетка ових напада АМРЕС је константно на вези са надпровајдерима будући да велика количина саобраћаја пристиже у академску мрежу и да у нападима учествовује око 55,000 IP адреса са Интернета.
Захваљујемо се на стрпљењу и очекујемо да ће проблем бити решен врло брзо.

29.11.2015. - РЦУБ-ов сервер привремено у квару
Обавештавамо вас да је РЦУБ-ов сервер тренутно у квару па  је због тога прилично отежан приступ интернету. Техничке службе су на терену и труде се да квар отклоне у најкраћем року.

Free Joomla! template by Age Themes