"Fashion Company" позива студенте Саобраћајног факултета да дођу на праксу.

"Fashion Company" је фирма која послује преко 20 година и константно је у развоју како у Србији тако и у земљама региона.

С тим у вези жели да пружи шансу младим људима који сустекли одлично теоретско знање да дођу на праксу у ову компанију; да донесу нову енергију и неке нове вештине с једне стране, а да добију прилику да науче посао у спољној трговини и логистици од наших запослених са великим искуством.

Циљ је да свако ко искористи шаншу и покаже да је спреман да учи и доприноси бољим резултатима добије могућност да постане стални члан овог тима.

Уколико Вам се допада да радите у оваквом креативном и динамичном радном окружењу, придружите се тиму Спољне трговине и транспорта и пријавите се за праксу на позицији:

Асистент за спољну трговину и логистику

Овде можете да преузмете цео текст конкурса.

Београд, 11.2.2019. – Универзитет у Београду – Центар за развој каријере позива студенте да се пријаве за програм стручне праксе током 2019. године, који ће се реализовати у јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора министарства Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре:

  • Ер Србија
  • Инфраструкура Железнице Србије
  • Србија Карго
  • Агенција за безбедност саобраћаја
  • Железнице Србије
  • Саобраћајни институт ЦИП
  • Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу
  • Агенција за управљање лукама
  • Републички геодетски завод

Планирано је да се програм праксе реализује у три циклуса током 2019. године.

Први циклус реализоваће се у периоду од 18. марта до 14. јуна. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму. Биће то сјајна прилика за око 100 студената да стекне прво радно искуство у струци.
Највише места за праксу отворено је за студенте Електротехничког, Саобраћајног, Грађевинског и Машинског факултета, као и за студенте Факултета организационих наука, Правног, Економског, Географског, Факултета безбедности, Математичког, Филозофског, Факултета политичких наука, Технолошко-металуршког, Шумарског факултета и других.
Пријављивање за први циклус стручне праксе траје до 4. марта 2019. године (у 23:59) и врши се искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим да одабере жељену позицију из базе пракси и изврши пријаву. Студенти који су се већ регистровали на порталу не морају то да раде поново, већ само да одаберу праксу за коју желе да се пријаве.
Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује се трећу годину за редом, и резултат је изванредне сарадње Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Пријављивање за други циклус се очекује у јуну, а за трећи у октобру месецу ове године.

 

Преузмите цео документ!

Универзитетски центар за развој каријере организује истраживање које треба да одговори на питање: Шта је студентима потребно за успешно сналажење на тржишту рада?
Сви студенти позивају се да попуне УПИТНИК (http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/CzRK_istrazivanje_2019) и при томе искажу своје мишљење и потребе у вези са сналажењем на тржишту рада, истакну проблеме, предложе решења. Рок за попуњавање је 17.фебруар 2019. у поноћ.
С обзиром на то да се ситуација на тржишту рада константно и брзо мења, Центар се труди да системским приступом прати те промене и делује у складу са њима.
На основу резултата истраживања, биће усавршени стари и конципирани нови ЦзРК програми за унапређење запошљивости. Извештај о резултатима биће објављен на сајту Центра 1.априла 2019.

Саобраћајни факултет Универзитета у Београду и Јавно комунално предузеће "Инфостан технологије" дана 27.12.2018. године у просторијама Саобраћајног факултета потписали су споразум о међусобној пословно-техничкој сарадњи у области савремених информационо-комуникационих технологија (ИКТ). Споразум је потписан од стране декана Саобраћаног факултета проф. др Небојше Бојовића и ВД директора ЈКП "Инфостан технологије" Страхиње Даниловића.
Овим споразумом утврђују се полазне основе за међусобну сарадњу између потписница Споразума, а имајући у виду да ЈКП "Инфостан технологије" и Саобраћајни факултет имају заједничке интересе и вредности у области савремених ИКТ.
Саобраћајни факултет образује високо-образоване инжењере на основним, мастер и докторским академским студијама, који своје богато стечено теоријско знање из области информационих и комуникационих технологија могу даље проширити и применити у реалним привредним субјектима.
Јавно комунално предузеће "Инфостан технологије" бави се обједињеном наплатом комуналних услуга, производа и других накнада за станове, гараже и пословни простор, штампа и дистрибуира рачуне за више од 700.000 корисника у Граду Београду, на територији 10 централних и 3 ободне градске општине. Као водеће ИТ градско предузеће, ЈКП "Инфостан технологије" управља најважнијим информатичким пословима у целој Градској управи Града Београда. Поседује одличну квалификациону структуру, са готово 50% високообразованих запослених лица. Поред тога, располаже са свим техничким и кадровским ресурсима и комплетном инфраструктуром информационог система, са којима успешно обавља обједињену наплату, штампу и дистрибуцију рачуна и послове из области информационих технологија и телекомуникација.
Имајући у виду уочене заједничке интересе и циљеве, овај Споразум ће омогућити потписницама успостављање и одржавање међусобне пословно-техничке и научне сарадње кроз унапређивање и развој информатичких знања, увођење нових информатичких решења, размену искустава, едукацију и организовање заједничких предавања и презентација, формирање програма студентских пракси, као и других облика сарадње из области делатности потписница Споразума.

IMAGE Свечана додела награда и диплома (27.01.2019) - Галерија фотографија
Погледајте фотографије са свечане доделе награда најбољим студентима, као и доделе диплома, одржане 27. јануара 2019. године.

Free Joomla! template by Age Themes