Поштоване колегинице и колеге,

преносимо Вам обавештење које смо добили од АМРЕС-а, а у вези отежаног приступа интернету најављеном за петак, 20.04.2018.

Сви интранет сервиси ће бити доступни као и обично.

Обавештење гласи:

"Према најавама ЕПС дистрибуције Београд дана 20.04.2018. год., у периоду од 08:30 до 14:00ч су планирани радови на одржавању електричних водова на ширем подручју општине Врачар, што ће за последицу имати прекид у електричном напајању АМРЕС централног чворишта. У поменутом временском интервалу информационо-комуникациони сервиси Академске мреже Србије (АМРЕС) неће бити доступни АМРЕС корисницима.".

 

Тим Рачунарског центра Саобраћајног факултета

Београд, 18.4.2018. - Данас је продужен рок за пријаве студената за програм Универзитетске радне праксе БГПРАКСА 2018 до следеће среде, 25.априла у поноћ.

Уз обезбеђену накнаду за трошкове превоза и оброка студенти током тромесечне праксе имају менторе и задатке на више од 170 различитих позиција у градским предузећима, установама културе, библиотекама, музејима, секретаријатима градске управе, градском правобранилаштву и општинама које учествују у програму. Планиран почетак праксе је 15.јуни.

Конкурс је отворен за студенте са више од двадесет факултета у саставу Универзитета у Београду и кроз њега је у протеклих осам година прошло преко 1800 студената који су на овај начин унапредили своје академско образовање и стекли вредно радно искуство.

Конкурс са свим детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла, условима за сваку позицију и потребним документима налази се на сајту Центра за развој каријере, на страници http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Ове године учествују: ЈКП „Београдски водовод и канализација“, ЈП Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, ЈКП “Београђпут“, ЈКП Паркинг сервис, “ЈП "Београдска тврђава" ЈКП „Погребне услуге “, ЈКП „Ветерина Београд“, ЈКП"Зеленило Београд", Спортски центар „Олимп-Звездара, ЈКП „Инфостан технологије“ Београд, ЈКП "Градске пијаце", Туристичка организација Београда, Арена Београд, општине: Општине Гроцка, Вождовац, Младеновац, Савски венац, Земун, Нови Београд, Библиотека „Милутин Бојић“, Библиотека града Београда, Историјски архив Београда, Кућа Легата, БИТЕФ театар, Музеј града Београда, Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Центар за ликовно образовање Шуматовачка, Библиотека “Димитрије Туцовић” Лазаревац, Завод за заштиту споменика културе, Дом омладине, Југословенско драмско позориште, Канцеларија за младе града Београда, Градско правобранилаштво града Београда, Служба за интерну ревизију града Београда, као и 15 секретаријата Градске управе.

Средином маја биће познати резултати првог круга селекције, а до краја маја и почетком јуна организовани интервјуи са студентима.

Ангажовање у програму носи и додатне /некумулативне/ ЕСПБ бодова као препозната релевантна ваннаставна активност студената Универзитета у Београду. Програм реализује од 2010. године Универзитет у Београду у сарадњи са Градом Београдом под називом Универзитетска радна пракса - БГПРАКСА - у јавним и јавним-комуналним предузећима града Београда, од 2011.године и у организационим јединицама Управе, а од 2012. године и у установама културе и општинама Града Београда.

Стечена знања и научене вештине студенти Саобраћајног факултета Универзитета у Београду од данас ће моћи да примене и покажу на Аеродорму Константин Велики у Нишу. Сарадња Факултета и Аеродрома подједнако је значајна и за запослене на Аеродорму и за студенте, којима даљина неће представљати проблем, јер на овом Факултету студира и велики број студената из јужне Србије, истакнуто је приликом потписивања Меморандума о сарадњи.

Потписивањем Меморандума о сарадњи Аеродрома Константин Велики у Нишу и Саобраћајног факултета Универзитета у Београду за студенте завршних година овог факултета створена прилика да кроз сусрет са реалним проблемима стекну практично искуство. Предност студената Саобраћајног факултета, који су запослени у ваздухопловној индустрији, је вишеструка, истиче један од бивших студената овог Факултета и запослени на нишком Аеродорму Младен Станковић, и додаје да ће пракса бити од користи студентима.

Размена идеја, искуства и знања биће примарни циљ ове сарадње, коју директор нишког Аеродрома оцењује као веома значајну. Истог је мишљења и декан Саобраћајног факутлета у Београду, који каже да је ово прилика и за спровођење стратешких пројеката.

Саобраћајни факултет је најстарији факултет ове врсте у региону југо-источне Европе и једини који има свеобухватне програме образовања стручњака из области саобраћаја, транспорта, комуникација и логистике, истакли су представници овог Факултета.

Отворен је конкурс за обављање стручне праксе у компанији "Renault Nissan Srbija" д.о.о. Сви заинтересовани студенти четврте године и апсолвенти Саобраћајног факултета треба да пошаљу своју биографију најкасније до 20.априла 2018 године на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
Пракса се обавља радним данима у период од 8-16ч и финансијски је покривена.

Детаље конкурса можете погледати овде.

У оквиру БГ праксе, за студенте Саобраћајног факултета отворено 13 позиција (Секретаријат за саообраћај, Секретаријат за јавни превоз, ЈКП "Паркинг сервис"Београд, ЈКП "Београд пут" ...) Рок за пријаве је до 17.априла. Више информација о позицијама, условима и пријави на сајту http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

БГПРАКСА | http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs

Програм се реализује од 2010. године у сарадњи са Градом Београдом под називом Универзитетска радна пракса - БГПРАКСА - у јавним и јавним-комуналним предузећима града Београда, затим од 2011.године и у организационим јединицама Управе, а од 2012. године и у установама културе и општинама Града Београда.

http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Све испитне обавезе на основним и мастер студијама везане за израду и одбрану Завршних и Мастер радова у школској 2017/18 години се морају завршити закључно са 30.9.2018. године.

Обавештавају се сви студенти, који планирају да одбране Завршни рад до 30.9.2018.г.,  а остало им је неположених мање од пет испита из наставног плана и програма по коме студирају, да морају да аплицирају у студентској
служби за отварање и анализирање досијеа студента што пре, ради провере испитних пријава.

Поред тога  студенти могу чим су стекли 200 ЕСПБ да  узму тему код изабраног Ментора и почну са израдом Завршног рада на Основним академским студијама.

IMAGE Милорад Арсенијевић – Балерина: Сећање
Милорад Арсенијевић ( 6. јун 1906 — Београд, 18. март 1987 ) био југословенски фудбалер и фудбалски тренер. Од 1927. до 1936. године одиграо је 52. утакмице за репрезентацију...

Free Joomla! template by Age Themes