Драге колеге,

Пред вама је нов преглед вести из Центра за развој каријере и саветовање студената.

Отпочели смо реализацију новог циклуса курса Вештине управљања каријером. У овом семестру сесије се реализују за студенте завршне године Саобраћајног факултета четвртком на факултету. Поред тога, по први пут реализујемо овај курс и на даљину, за групу студената Фармацеутског и Економског факултета на eLearning платформи Рачунарског центра Универзитета у Београду. Курс има за циљ оспособљавање студената за управљање каријером, њихово припремање за укључивање у тржиште рада, као и пружање подршке у преузимању одговорности и активне улоге у свом будућем каријерном развоју. Надамо се да ће пилотирање реализације курса на даљину омогућити да овај курс можемо понудити још већем броју студената у наредном семестру.

Отворили смо јавни позив за учешће студената у овогодишњем циклусу Универзитетске радне праксе БГПРАКСА2017 и пријављивање студената траје до 17.априла 2017. Највише места отворено је за студенте Правног, Економског и ФОН-а, али такође и за студенте Грађевинског, Саобраћајног, Електротехничког и још више од двадесет факултета. Новина је и повећани број места за студенте Факултета ветеринарске медицине. Све детаљне информације налазе се на: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa/2017

Ове недеље свечано је потписан уговор о сарадњи Универзитета у Београду и компаније „NCR д.о.о. Београд“. Међусобна сарадња подразумеваће обједињене активности на организацији и реализацији студентске праксе за студенте Универзитета у Београду а у циљу бољег повезивања пословне и академске заједнице. Уговор су потписали проф. др Нада Ковачевић, проректор за студије и управљање квалитетом, и господин Владан Живановић, директор NCR Србија. Испред Универзитета у Београду, носилац сарадње са компанијом NCR биће Центар за развој каријере и саветовање студената.

Више детаља о поменутим догађајима и предстојећим активностима можете погледати на нашем сајту www.razvojkarijere.bg.ac.rs.

У продужетку можете погледати избор актуелних вести везаних за прилике за праксу, посао, волонтирање, наградне конкурсе и обуке.

Вести из Центра за развој каријере

Са задовољством обавештавамо све заинтересоване да смо објавили два нова наслова:
 
- Одсек за ваздушни саобраћај и транспорт: "БЕЗБЕДНОСТ ВАЗДУХОПЛОВА" - др Оља Чокорило. Садржај књиге.
 
- Одсек за друмски и градски саобраћај и транспорт: "МОТОРНА ВОЗИЛА - Упутство за израду годишњег задатка" - др Иван Ивковић. Садржај књиге.
 
Детаљније информације о осталим насловима по областима у издању Саобраћајног факултета можете пронаћи ОВДЕ.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији додељују стипендије кратког боравка за српске истраживаче који желе да бораве у истраживачкој лабораторији у Француској у периоду од 15. јуна 2017. до 31. децембра 2017.

1) Циљна група: истраживачи свих нивоа који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанти, пост докторанти, истраживачи, предавачи, професори, информатичари, инжењери, лекари...).
2) Области истраживања: информатичке науке, инжењерство и иновације, примењена медицина, е-медицина, наука и технологија животне средине, роботика, биотехнологија...

Боравак треба да буде у складу са истраживањима у области технологије и иновације у служби становништва, која траже решења за следеће изазове:

-примена нових информационих и комуникационих технологија у медицини и за добробит становништва, праћење и превенција болести, еманципација и аутономија болесника и особа са инвалидитетом (примењена медицина, е-медицина, биотехнологија, роботика, неуронаука, когнитивне науке, …);

-примена нових технологија за очување климе и животне средине, паметни и повезани градови (еколошки превоз, повезани предмети, анализа података, уштеда енергије, превенција ризика, одржива пољопривреда, очување екосистема...);

-подршка и експертска помоћ при дефинисању јавних политика везаних за технолошки развој и његове последице на друштво у целини (медицина, економија, право, политичке науке…).

Конкурс траје до 17. маја 2017. године.

 

 

Поштовани студенти,

Са задовољством Вас обавештавамo да je у складу са одредбама протокола о сарадњи Универзитета у Београду и Града Београда, отворен позив студентима завршних година за учешће у програму Универзитетске радне праксе – БГ Пракса 2017.

Више информација можете добити кликом на линкове у прилогу:


- информација о конкурсу БГПРАКСА 2017 за студенте

- извод из Водича кроз конкурс са позицијима за студенте вашег факултета

- eлектронска форма постера / јавни позив

- допис проректора за наставу Универзитет у Београду проф. др Наде Ковачевић

Поштоване колеге,

У последњих недељу дана AMRES Proxy сервис ради отежано, спорадично се дешава да буде и потпун прекид поменутих сервиса. AMRES Proxy сервис је најпознатији по адреси proxy.rcub.bg.ac.rs, која се користи за приступ КОБСОН порталу и другим академским сервисима.
АМРЕС инжењери раде на разрешавању проблема.

Инжењери Рачунарског центра препоручују свим корисницима мреже, који ових дана немају потребе за интензивним приступом КОБСОН сервисима, да користе факултетски proxy сервис, proxy.sf.bg.ac.rs, који функционише у редовном режиму.

 

У име колега из АМРЕС-а, захваљујемо се на разумевању,
Рачунарски центар Саобраћајног факултета

IMAGE Милорад Арсенијевић – Балерина: Сећање
Милорад Арсенијевић ( 6. јун 1906 — Београд, 18. март 1987 ) био југословенски фудбалер и фудбалски тренер. Од 1927. до 1936. године одиграо је 52. утакмице за репрезентацију...

Free Joomla! template by Age Themes