Преминуo Милорад Видовић, редовни професор Саобраћајног факултета

Са тугом и искреним жаљењем обавештавамо вас да је у понедељак 4. септембра 2023. године изненада преминуо проф. др Милорад Видовић, редовни професор Универзитета у Београду – Саобраћајног факултета.

Сахрана ће се обавити у суботу, 9. септембра са почетком у 11:15 часова на Новом бежанијском гробљу. Комеморативна седница одржаће се у уторак, 12. септембра 2023. године, у 11 часова у сали 128 на Саобраћајном факултету.

О професору Милораду Видовићу

Проф. др Милорад Видовић, дипл инж. саобраћаја рођен је у Београду 10. марта 1957. године где је завршиo основну школу, Електротехничку школу Никола Тесла и Саобраћајни факултет на коме је и магистрирао 1991. године, а докторску дисертацију одбранио 1998. године.

Академску каријеру започео је на Саобраћајном факултету 1985. године где је биран у сва звања од асистента приправника до редовног професора 2011. године. У својој академској каријери професор Видовић је активно учествовао у развоју Одсека за логистику, увођењу нових предмета и  држању наставе на свим нивоима студија. Изузетан допринос дао је као ментор и члан комисија при изради завршних и мастер радова, као и докторских теза великог броја студената. Бројним колегама је био у комисијама за избор у наставничка и сарадничка звања.

Професор Милорад Видовић је током каријере имао изузетно развијену сарадњу са страним универзитетима и институтима. Током 2000. и 2001. по позиву гостује на Одсеку за индустријско инжењерство Националног Универзитета у Бусану - Pusan National University и Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) у Деџону (Daejeon) у Јужној Кореји. У периоду од 2004. до 2008. године ангажован је као гостујући предавач на последипломским студијама Одсека за логистику Универзитета за економију у Измиру у Турској. Поред тога, имао је више гостујућих предавања на универзитетима у Бремену (Немачка), Жилинaма (Словачка) и Барију (Италија). Уз то, био је руководилац и члан пројектних тимова на више међународних билатералних пројеката са универзитетима из Словачке, Италије и Словеније.

Активно је учествовао у раду органа Саобраћајног факултета и Универзитета у Београду. У више мандата је био члан Савета факултета и Универзитета и члан Већа научних области техничких наука.

Професор Милорад Видовић је био изузетно посвећен истраживачком и научном раду. У својој каријери је као руководилац и аутор учествовао у изради великог броја научних и стручних пројеката и студија. Један је од оснивача међународне логистичке конференције LOGIC. Био је члан програмских одбора конференција SYMOPIS, BALCOR, MHCL, Olympus International conference on Supply chains и Quantitative methods in еconomics. Поред тога био је рецензент у великом броју међународних часописа са JCR (SCI) листе. У току своје академске каријере професор Видовић је објавио 5 универзитетских уџбеника и више од 150 научних радова.

Професор Милорад Видовић ће колегама и студентима остати у сећању по свом широком знању, стручности, неисцрпној енергији и посвећености.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes