Саобраћајни факултет и ове године учествује на међународном београдском сајму књига који се одржава од 22. до 29. октобра 2017. године.

Књиге Издавачке делатности Саобраћајног факултета ће бити изложене у оквиру штанда "Академске мисли", Хала 2, ниво А (преко пута штанда почасних излагача и штанда Центра за промоцију науке - погледајте мапу)

Посетите нас!

Издавачка делатност Саобраћајног факултета

CGS Labs - BIM у инфраструктури
Позивамо Вас на презентацију CAD/BIM решења за пројектовање у нискоградњи!

· 11. октобар 2017, Ниш, Грађевинско-архитектонски факултет у Нишу

· 12. октобар 2017, Београд, Саобраћајни факултет у Београду

· 13. октобар 2017, Бања Лука, Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет у Бањалуци

CGS Labs ће у октобру у наведеним терминима представити своја софтверска решења из области CAD и BIM технологија за нискоградњу. Овом приликом желимо да Вас позовемо да дођете на презентацију како би добили последње информације о процесима и начинима приступа проблемима у области пројектовања као и о изазовима који нас чекају у будућности.

Као фирма са дугогодишњим искуством, од 27 година, у области израде софтверских решења, информационих система и искуствима у имплементацији, осећамо и друштвену одговорност тако да ћемо овом приликом и озваничити сарадњу CGS Labs-а и образовних инстутуција којима ће софтверска решења омогућити лакши приступ при образовању и стварању кадра са искуствима у примени последњих технолошких решења.

Тачна сатница презентације:

(предвиђено време трајања је 1х)

· 11. октобар у 12х, Грађевинско-архитектонски факултет у Нишу,

· 12. октобар у 10х, сала 128 - Свечана сала, Саобраћајни факултет у Београду и

· 13. октобар у 10х, К3 – Кампус, Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет у Бањалуци

Желите више информација?

Уколико желите више информација у вези са презентацијом контактирајте Петра Драгића, на тел: +381 (0) 66 633 44 55 или на е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Очекујемо Вас на нашим презентацијама и радујемо се сусрету. Наравно, то ће бити и одлична прилика за упознавање и разговор.

Катедра за планирање и регулисање саобраћаја, Саобраћајног факултета Универзитета у Београду је организатор традиционалног интернационалног скупа студената саобраћајне струке под називом „City and Traffic”. У питању је годишње окупљање студената из 8 земаља Европске уније (Словеније, Аустрије, Немачке, Мађарске, Пољске, Чешке, Словачке, Литваније) које се одржава од 1996. године. Катедра за планирање и регулисање саобраћаја ће представљати Србију која је у последњих 5 година равноправни учесник скупа.


Термин одржавања скупа је од 9. јула до 16. јула 2017. године на тему решавања конкретних урбаних саобраћајних проблема у Београду. Из сваке земље учеснице, екипу чине супервизор (наставно особље са универзитета/или члан института) и пет студената који ће радити у оквиру мешовитих тимова. На тај начин, поред подстицања међународне сарадње студената и истраживачких институција, скуп доприноси и размени стручних искустава из области саобраћајног инжењерства и интеркултуралној размени.


Циљ скупа је решавање конкретних саобраћајних проблема урбаних средина које су под сталним утицајем саобраћајних гужви, загађења, буке итд. У локалним самоуправама често нема довољно новца за све пројекте које треба реализовати па се оваквим радионицама студенти подстичу да кроз размену идеја стварају нове идеје и нова решења у међусобном директном контакту са колегама из Европе. Фокус је на чистим и економичним, еколошки и социјално прихватљивим саобраћајним решењима са акцентом на немоторизоване начине превоза (пешчење и бициклизам). Поред тога циљ радионице је и унапређење самопоуздања студената да самостално решавају проблеме као и развој њихових техничких и социјалних вештина које треба да им помогну у будућем школовању и раду у струци и науци.


Сви заинтересовани се позивају да присуствују на јавној презентацији и дебати о предложеним саобраћајним решењима током последњег дана скупа (14. јула у Дому ученика средње железничке школе).
Све додатне информације можете видети на линку http://www.sf.bg.ac.rs/city-and-traffic-workshop/

Трећа међународна LOGIC конференција са учесницима из дванаест земаља биће одржана на Саобраћајном факултету 25 - 27. маја. Централна тема конференције биће посвећена иновацијама у логистици и ланцима снабдевања. Детаљнији програм погледајте кликом на: http://logic.sf.bg.ac.rs/.

Предстојећи догађаји

IMAGE Милорад Арсенијевић – Балерина: Сећање
Милорад Арсенијевић ( 6. јун 1906 — Београд, 18. март 1987 ) био југословенски фудбалер и фудбалски тренер. Од 1927. до 1936. године одиграо је 52. утакмице за репрезентацију...

Free Joomla! template by Age Themes