Саобраћајни факултет Универзитета у Београду - Модул за саобраћајно инжењерство организује 12. научно-стручну конференцију са међународним учешћем о техникама у саобраћајном инжењерству. Окупићемо се под новим називом „ТЕСи - ТЕхнике Саобраћајног Инжењерства“ настављајући традицију саветовање ТЕС која је први пут одржано шездесетих година прошлог века.

Теме Конференције су део наредних програмских области:

 • Регулисање и управљање саобраћајем
 • Планирање саобраћаја
 • Саобраћајно пројектовање
 • Теорија тока, капацитет путева и вредновање у саобраћају
 • Експлоатација и управљање путевима
 • Паркирање
 • Интелигентни транспортни системи и нове технологије

Конференција ће се одржати 18. и 19. 10. 2018. године у хотелу Фонтана, Врњачка Бања.

Све информације о саветовању, учествовању и пријави можете добити на адреси: http://tesi.sf.bg.ac.rs/

Трећи српски конгрес о путевима одржаће се 14. и 15. јуна 2018. године у Београду, у хотелу Crowne Plaza. Подсећамо вас да су Први српски конгрес о путевима, одржан јуна 2014. године, као и Други српски конгрес о путевима, одржан јуна 2016. године (конгреси се одржавају сваке друге године), били изузетно успешни и да су оба пута окупили по више од 300 учесника и подстицали размену искустава и знања путарске заједнице ширег региона.

Путеви обликују живот модерног друштва и одређују токове будућег развоја. Кроз однос друштва према путевима, као и кроз однос путева према природи, огледа се однос друштва према својој околини али и према себи самом. Одговорно одлучивање, засновано на новим технологијама планирања и пројектовања, као и грађење, базирано на модерним техникама материјализације пројектних замисли, добре идеје преточиће у још бољу путну инфраструктуру. Ове непобитне чињенице обликују и теме предстојећег конгреса о путевима:

 • Планирање и пројектовање – Примери и искуства
 • Планирање и пројектовање - Нове технологије
 • Управљање, грађење и одржавање путева
 • ITS и нове технологије у саобраћају
 • Ефикасност и безбедност саобраћаја на путевима
 • Одрживи развој и заштита животне средине

Све потребне информације о конгресу можете наћи на интернет презентацији: www.kongresoputevima.rs на којој се врши пријављивање учесника.

Предавање: ПРИКАЗ МОГУЋНОСТИ ТЕХНОЛОГИЈА "ТРАМ-ТРАИН", ће се одржати дана 31.05.2018. године у 13:00 часова, на Саобраћајном факултету у Београду, сала 128. Предавање ће одржати експерт из ове области Градимир Стефановић, дипл.инж.саоб, који ради у компанији "GSTC ltd" из Лондона и који је председник радне групе за "TRAM-TRAIN" у Међународној унији за јавни превоз ("UITP").

Најаву можете погледати овде.

Позивамо заинтересоване студенте, наставнике и сараднике на предавање: "Challenges of the Aerospace and Defence Industry: from the cold war to nowadays" које ће одржати господин Cesar Sanchez Lopez, Airbus vice-president South Eastern Europe & Israel.

Предавање ће се одржати 29.5.2018. године у сали 128, с почетком у 11.30ч.

Отворена је изложба радова студената Саобраћајног факултета који су рађени на вежбама из предмета Основе урбанизма.
Изложба је у свечаној сали на 4.спрату Саобраћајног факултета, траје од 17 до 27.априла 2018. године и биће отворена сваког радног дана у периоду од 10:00-14:00х. Детаљније у позивници на изложбу.

Компанија Меркатор С Вас позива на презентацију програма намењеног студентима. Циљ програма је запошљавање студената кроз програм стручног усавршавања.
Презентација ће бити одржана у уторак 10.04.2018 у 9ч у сали 326.

Промотивни видео можете погледати овде.

Generacija 2018

Free Joomla! template by Age Themes