Успешно је завршена Међународна логистичка конферецнија коју је организовао Саобраћајни факултет - Одсек за логистику уз суоргнизацију 28 међународних и домаћих компанија из сфере логистике, транспорта, производње, трговине ИТ сектора. На  конференцији  је било 350 учесника  и у потпуности су остварени постављени циљеви да се повеже привреда и академска заједница са главним фокусом на  студенте, њихово образовање, стипендирање, запошљавање и каријерно напредовање. Престављене су логистичке иновације и решења из домена дигитализације, аутоматизације, вештачке интелигенције и зелене логистике,  која су у протекле две године развијена и примењена у ланцима снабдевања.
 
 

IC SHARE JPGPanacea logo transp

У оквиру пројекта PANACEA (Фонд за науку Републике Србије, Програм: Идеје), у коме Саобраћајни факултет учествује заједно са Факултетом организационих наука и Економским факултетом Универзитета у Београду, 10. и 11. маја 2024. године одржана је прва Интернационална конференција о економији дељења и савременим пословним моделима: Теорија и пракса –“IC-SHARE 2024” 

Конференција је окупила више од 100 научника и истраживача из области економије дељења и платформске економије. У оквиру 10 тематских секција, укључујући и нове пословне моделе у оласти транспорта и мобилности, представљено је 39 радова. Посебну пажњу је привукло учешће водећих европских истраживача у улози позивних предавача, као и уредника водећих међународних часописа (Technovation и International Marketing Review).

Више о конференцији IC-SHARE и пројекту PANACEA  на https://panacea-ideje.rs/ 

У четвртак, 18. априла у 13х у Сали 128 имаћемо прилику да угостимо и прогласимо првог Почасног амбасадора Саобраћајног факултета, Милана Бека. Рођен 1961. у Херцег Новом. Дипломирао је 1997. на нашем факултету у Београду, радом „Утицај профила и режима лета на оперативне трошкове авиона за регионални саобраћај“. Бавио се маркетингом, спољном и унутрашњом трговином, био је и министар у једној влади. Тренутно се бави инвестиционим развојем Луке Београд. Са њим ће разговарати Иван Станковић, аутор култне емисије “Шта сам теби и ко сам себи”

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes