Студенти Модула за логистику и Модула за друмски и градски транспорт посетили су нови Трансфера логистички центар и упознали се са процесима пружања логистичких услуга и могућностима запошљавања саобраћаних инжењера. 

Након добијања диплома и саплемента дипломе из Ректората Универзитета у Београду, Саобраћајни факултет организује свечану доделу диплома.

Дипломци се обавештавају телефоном о добијеним дипломама и саплементима.

Будући да се већина наших дипломаца запосли у периоду од 6 месеци након дипломирања, свечана додела се организује од ове школске године у два термина.

Свечана додела Диплома завршених Основних и Мастер академских студија Дипломираним инжењерима и Дипломираним мастерима Саобраћајног факултета, одржаће се други пут ове године на дан 29.06.2022. године, (због пријемног испита) са почетком у 09 часова у свечаној сали 125.

Позивамо све наставнике и сараднике и ненаставно особље Факлутета да зајeдно прославимо овај свечани чин.

Свечаној подели диплома могу присуствовати и чланови уже породице. Позивамо Вас да заједнички прославимо овај свечани чин!

Продекан за студије

Ansgar Brockmeyer picture

 

Гостујуће предавање: Системска разматрања при пројектовању возова великих брзина (System considerations in the design of high speed trains) – Језик: симултано енглески/ српски

Обавештавамо вас да ће се у петак, 18.03.2022. године од 12 часова у сали 128 на Саобраћајном факултету одржати предавање Др Ансгара Брокмајера (Dr.-Ing. Ansgar Brockmeyer), директора маркетинга и продаје „Stadler“ групе и гостујућег професора за „Електричне железничке вучне погоне” на Институту за енергетику и електричне погоне на Техничком универзитету Ахен ( RWTH Aachen University of Technology). Током предавања биће дат осврт на системске проблеме у дизајну брзих возова (дизајн вуче, дизајн кочница, аеродинамика, врата, итд.).

Др Ансгар Брокмајер је дипломирао електротехнику и докторирао инжењеринг на Техничком универзитету у Ахену 1997. Од 1997. до 2013. био је на разним позицијама у Siemens Verkehrstechnik (сада Siemens Mobility), а недавно као извршни директор Business United High-Speed and Commuter Rail in Krefeld (Germany). Од 2013. до децембра 2018. године је радио као председник Извршног одбора Knorr-Bremse Asia Pacific (Holding) Ltd. Од фебруара 2019. године, Брокмајер се придружио „Stadler-у“ и као члан Извршног одбора „Stadler“ групе изабран је за извршног директора за маркетинг и продају. Он са собом носи не само обимно техничко знање о шинским возилима, већ и велики ентузијазам за возове и локомотиве, што користи у настави као гостујући професора за „Електричне железничке вучне погоне” на Институту за енергетику и електричне погоне на Техничком универзитету Ахен ( RWTH Aachen University of Technology).

Предавање ће се одржати на енглеском језику уз обезбеђен симултани превод на српски језик.

Након добијања диплома и саплемента дипломе из Ректората Универзитета у Београду, Саобраћајни факултет организује свечану доделу диплома. Дипломци се обавештавају телефоном о добијеним дипломама и саплементима.

Будући да се већина наших дипломаца запосли у периоду од шест месеци након дипломирања, свечана додела се организује у два термина:на дан кад се обележава школска слава Свети Сава 27. јануара. и на Видовдан 28. јуна.

Свечана додела Диплома завршених Основних и Мастер академских студија инжењерима и мастерима Саобраћајног факултета, одржаће се 27.01.2022. године, са почетком у 9 часова у амфитеатру 125. по утврђеним терминима долазака у складу са епидемиолошким мерама.

После поделе диплома организоваће се прослава школске славе „Свети Сава” у 12 часова у сали 128 у организацији Студентског парламента Саобраћајног факултета.

Дана 27.01.2022. године, у 9 часова за време прославе школске славе „Свети Сава“ доделиће се награда најуспешнијим студентима из Фондација „Дипл. инж. Миодраг Селић“, виши саветник Генералне дирекције Југословенских железница у пензији и стипендија из фондације Проф. др Божидар Милошевић, редовни професор Саобраћајног факултета" као и „Диплома Мр Зоран Радосављевић”.

 

Компанија Simio LLC® даровала је свој симулациони софтвер у вредности од 48000 долара Саобраћајном факултету.

"Congratulations! Simio LLC® is pleased to acknowledge approval of a grant of $48000 (usd) to University of Belgrade to support teaching and research in simulation. This award will take the form of 20 copies of Simio® Academic Edition for installation on school computers.

This software is full-capability software including discrete and continuous modeling, object library development, and 3D animation.  Please install Simio using the latest release.  We are confident that you will like Simio’s power, flexibility, and ease of use. Simio includes many innovations which make it particularly appropriate for inclusion in an undergraduate or graduate curriculum. I encourage you to take advantage of the resources on our web site (www.simio.com) and included on the Support ribbon in the Simio software so that you can get the most from Simio."

 

Free Joomla! template by Age Themes