Dear colleague,

Please be informed that the 3rd Conference, "Transport for Today's Society" will be held at the Faculty of Technical Sciences in Bitola, from May 28 to May 30, 2020.

Conference topics:

The Conference topics cover research findings, policy issues and best practices across a wide spectrum of traffic and transport.

Contributions on any topic related to traffic and transport research are will be considered.

However, the list of proposed topics is presented on the Conference web site.

Important dates:

Abstract submission                                                   

25.12.2019

Notification of abstract acceptance

15.01.2020

Submission of full paper

03.02.2020

Referred papers returned to authors for revision

28.02.2020

Final paper submission

23.03.2020

Registration and payment

20.04.2020

For more up-to-date information, check the web site, http://ttsconf.org.

We look forward to seeing you in Bitola.

Sincerely,

Faculty of Technical Sciences Bitola

Department of Traffic and Transport

Call for papers can be found here.

wu

Гостујуће предавање: Основне поставке система возова великих брзина и реструктурирање кинеских железница (An Introduction High Speed Railway System and Rail Reform in China)

Одсек за железнички саобраћај и транспорт обавештава да ће у четвртак, 28.11.2019. године у 12 часова у сали 128 на Саобраћајном факултету одржати предавање Проф. др Јианхонг Ву (Jianhong Wu), професора транспортне економије Транспортног универзитета у Пекингу Факултет економије и менаџмента (Beijing Jiaotong University, School of Economics and Management). У једноипочасовној презентацији он ће представити искуства развоја мреже и система возова великих брзина у НР Кини као и процеса реструктурирања државних железница.

Проф. др Јианхонг Ву има преко 30 година радног искуства као професор и истраживач на Транспортном универзитету у Пекингу и на Институту за економију и планирање кинеског министарства за железницу. Професор Ву је био саветник владе НР Кине и покрајинских влада као и железничких компанија за различите аспекте реструктурирања железничког сектора, комерцијалног пословања железнице, успостављање и развијање Евроазијског пута, као и економских анализа за пројекте возова великих брзина у Кини. Водио је и учествовао је у изради више од 80 истраживачких пројеката и студија како за међународне организације (UIC, UNESCAP, ADB) тако и за државне институције и тела у Кини (Извршно веће НР Кине, Национални комитет за реформу и развој, Министарство железница и др.). Професор Ву објавио је преко 50 научних радова на енглеском и кинеском језику и три књиге на кинеском језику.

Поштовани,

У организацији Саобраћајног факултета Универзитета у Београду и Уније послодаваца Србије, позивамо Вас на округли сто на тему: „Безбедност саобраћаја у јавном превозу путника“, који ћемо одржати 14.11.2019. године, на Саобраћајном факултету – Универзитета у Београду (Вождовац, Војводе Степе 305), у свечаној сали (128/I), са почетком у 9,30 сати. Учеснике овог округлог стола ћемо упознати са тренутним стањем безбедности саобраћаја у јавном превозу путника у Републици Србији, а отворићемо и дискусију о актуелним изазовима и могућностима унапређења.

Циљ овог окупљања је да се, са стручног аспекта, идентификују и анализирају проблеми безбедности саобраћаја у јавном превозу путника и дају смернице могућих решења уочених проблема. На округлом столу учешће ће узети еминентни стручњаци из области безбедности саобраћаја, представници послодаваца из ове области, а позвани су и представници Министарстава надлежног за послове саобраћаја, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбедност саобраћаја, Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за јавни превоз путника (Београд) и других заинтересованих институција за област безбедности јавног превоза путника.

Имајући наведено у виду, позивамо Вас да узмете учешће у стручној расправи и предочите Ваша виђења проблема и могућих решења. Сматрамо да на овакав начин можемо приближити ставове и доћи до најбољих препорука за унапређење стања у овој области.

На округлом столу су представљени следећи уводни реферати:

·         Безбедност саобраћаја привредних возила (презентацију можете прузети овде)
(проф. др Крсто Липовац, Саобраћајни факултет - Београд),

·         Утицај економски одрживог пословања на безбедност саобраћаја у сектору друмског транспорта (презентацију можете прузети овде)

(Горан Алексић – Србијатранспорт, члан Извршног одбора и Сектора саобраћаја Уније послодаваца Србије),

·         Проблеми недостатка возача аутобуса, анализа постојећих података, прогнозе и предлози (презентацију можете прузети овде)
(Мирко Вучинић – Панонтранспорт, члан Управног одбора Уније послодаваца Србије- Унија послодаваца Војводине),

·         Утицај едукације и стручност запослених у транспортним компанијама на безбедност саобраћаја (презентацију можете прузети овде)
(проф. др Далибор Пешић, Саобраћајни факултет - Београд),

·         Безбедност деце и ученика у превозу путника друмским саобраћајем (презентацију можете прузети овде)
(асис. Ненад Марковић, Саобраћајни факултет - Београд).

Агенда ЧЕТВРТАК 14.11.2019. године                                                                                 

ВРЕМЕ

 

АКТИВНОСТ

0930-1000

 

РЕГИСТРАЦИЈА УЧЕСНИКА

1000-1030

 

ПОЗДРАВНЕ РЕЧИ ПРЕДСТАВНИКА НАЈВАЖНИЈИХ ИНСТИТУЦИЈА

1030-1130

 

ИЗЛАГАЊЕ УВОДНИХ РЕФЕРАТА

1130-1200

 

ПАУЗА

1200-1300

 

ДИСКУСИЈА И ЗАКЉУЧЦИ

Резултат овог округлог стола биће стручни ставови и препоруке који ће представљати основ за даље деловање привредних субјеката и институција, у циљу заједничког унапређења безбедности саобраћаја у јавном превозу путника, подизања нивоа и квалитета услуга и основ за остваривање неопходних права.

Имајући у виду значај теме, као и специфичну тренутну ситуацију у безбедности саобраћаја у јавном превозу путника, сматрамо изузетно важним заузимање јединствених ставова око најважнијих проблема, те Вам се унапред захваљујемо на Вашем ангажовању и учешћу у округлом столу.

Позивно писмо можете преузети овде.

DSC 0031

DSC 0045

DSC 0046

DSC 0053

DSC 0056

DSC 0062

DSC 0070

DSC 0082

DSC 0089

DSC 0094

DSC 0096

DSC 0117

DSC 0122

Катедра за планирање и регулисање саобраћаја вас са задовољством  обавештава да ће:

Тамара Ђукић, PhD

Research Project Manager at Aimsun, Barcelona

у петак, 22.11.2019. године у сали 128 на Саобраћајном факултету одржати предавање и радионицу на тему:

Дигитални близанци и симулације - неопходан алат за интелигентно и одрживо управљање саобраћајем

Генерални програм садржи делове:

10:00 - 11:00  - Предикција утицаја нових решења у оквиру паметне мобилности уз помоћ симулација

11:00 - 12:15 - Теоретске основе интегрисаних модела у програмском пакету Aimsun Next

12:15 - 12: 45 - Пауза

12:45 - 14:30 - Практична вежба у програмском пакету Aimsun Next: интегрисан приступ креирања транспортног модела

За активно учешће на радионици вам је потребан лаптоп (2 учесника на 1 лаптоп).


Биографија

Др Тамара Ђукић је руководилац истраживачких пројекта у Aimsun-у. Руководи иновативним пројектима суфинансираним из H2020 EU i EIT Urban Mobility програма, укључујући пројекат C-Roads Spain за повезивање ITS услуга у више градова у Шпанији. Докторирала је саобраћајне системе на Технолошком универзитету у Делфту, Холандија и дипломирала на Саобраћајном факултету, Универзитета у Београду, Србија. Тамара има 14 година искуства као водећи истраживач у многим мултидисциплинарним истраживачким пројектима у Европи посвећеним иновативним решењима за планирање и управљање саобраћајем. Тренутно управља са 4 EU-финансирана мултидисциплинарна истраживачка пројекта, укључујући: H2020 HARMONY пројекат, где води Aimsun-ово учешће у предикцији мобилности за нове модове саобраћаја и развоју платформи за одлучивање за јавни сектор у Ротердаму, Oksfordshire, Атини и Торину; пројекат H2020 MOMENTUM, где води учешће Aimsun-a у проширењу симулација саобраћаја за моделирање МааС система у 3 тест града: Leuvenu, Regensburgu и Солуну.

Тамара је чланица WTS international (Жене у транспорту) i TRB Радне групе: Приручник за симулацију транспортних система и чланица 3 одбора TRB-a за моделирање великих података и саобраћајних захтева. Објавила је више од 30 рецензираних радова и више од 10 чланака у часописима на тему саобраћајног моделовања, динамичког управљања саобраћајем у реалном времену, моделовања понашања путника и активан је рецензент за часописе и конференције, као што су TR део B, TR део C i IEEE ITS. Учествовала је на више од 100 међународних догађаја као предавач, модератор или главни говорник.

Free Joomla! template by Age Themes