Компанија НИС покреће четврту сезону програма NIS Energy – једногодишњег плаћеног програма намењеном дипломираним и мастер студентима.

Кроз овај програм желимо да пружимо шансу младима да своју каријеру започну у једној од водећих домаћих компанија и највећем енергетском систему у региону, као и да тим наше компаније обогатимо њиховом мотивацијом и енергијом.

Током целокупног трајања изабране полазнике програма прате ментори НИС-а који им пружају сву потребну подршку. Поред рада у компанији, биће организовани различити тренинзи, стручна предавања и обуке, као и рад на индивидуалном пројекту. Детаљније о програму можете пронаћи на линку

Почетак програма планиран је за 15.01.2024. године, а овогодишњи програм ће обухватити 25 кандидата.

Пријава је отворена  од 11. септембра до 01. октобра путем линка

Са тугом и искреним жаљењем обавештавамо вас да је у понедељак 4. септембра 2023. године изненада преминуо проф. др Милорад Видовић, редовни професор Универзитета у Београду – Саобраћајног факултета.

Сахрана ће се обавити у суботу, 9. септембра са почетком у 11:15 часова на Новом бежанијском гробљу. Комеморативна седница одржаће се у уторак, 12. септембра 2023. године, у 11 часова у сали 128 на Саобраћајном факултету.

О професору Милораду Видовићу

Проф. др Милорад Видовић, дипл инж. саобраћаја рођен је у Београду 10. марта 1957. године где је завршиo основну школу, Електротехничку школу Никола Тесла и Саобраћајни факултет на коме је и магистрирао 1991. године, а докторску дисертацију одбранио 1998. године.

Академску каријеру започео је на Саобраћајном факултету 1985. године где је биран у сва звања од асистента приправника до редовног професора 2011. године. У својој академској каријери професор Видовић је активно учествовао у развоју Одсека за логистику, увођењу нових предмета и  држању наставе на свим нивоима студија. Изузетан допринос дао је као ментор и члан комисија при изради завршних и мастер радова, као и докторских теза великог броја студената. Бројним колегама је био у комисијама за избор у наставничка и сарадничка звања.

Професор Милорад Видовић је током каријере имао изузетно развијену сарадњу са страним универзитетима и институтима. Током 2000. и 2001. по позиву гостује на Одсеку за индустријско инжењерство Националног Универзитета у Бусану - Pusan National University и Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) у Деџону (Daejeon) у Јужној Кореји. У периоду од 2004. до 2008. године ангажован је као гостујући предавач на последипломским студијама Одсека за логистику Универзитета за економију у Измиру у Турској. Поред тога, имао је више гостујућих предавања на универзитетима у Бремену (Немачка), Жилинaма (Словачка) и Барију (Италија). Уз то, био је руководилац и члан пројектних тимова на више међународних билатералних пројеката са универзитетима из Словачке, Италије и Словеније.

Активно је учествовао у раду органа Саобраћајног факултета и Универзитета у Београду. У више мандата је био члан Савета факултета и Универзитета и члан Већа научних области техничких наука.

Професор Милорад Видовић је био изузетно посвећен истраживачком и научном раду. У својој каријери је као руководилац и аутор учествовао у изради великог броја научних и стручних пројеката и студија. Један је од оснивача међународне логистичке конференције LOGIC. Био је члан програмских одбора конференција SYMOPIS, BALCOR, MHCL, Olympus International conference on Supply chains и Quantitative methods in еconomics. Поред тога био је рецензент у великом броју међународних часописа са JCR (SCI) листе. У току своје академске каријере професор Видовић је објавио 5 универзитетских уџбеника и више од 150 научних радова.

Професор Милорад Видовић ће колегама и студентима остати у сећању по свом широком знању, стручности, неисцрпној енергији и посвећености.

Након паузе настале због пандемије изазване ширењем вируса корона, услед чега су били уведени изузетно строги услови уласка у Јапан, ИТО фондација обавестила Универзитет у Београду о поновној могућности за пријаву за стипендију коју нуди ова јапанска Фондација. Универзитет у Београду је на располагање добио једну стипендију, за школску 2024/25. годину. Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

  1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
  2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу (мастер програм), започне од јесени 2023. године и у Јапану проведе минимум годину дана. Област истраживања није ограничена;
  3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
  4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

* Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (''to some degree'') говори и чита јапански, али то није обавезно.

ИТО фондација не даје финансијску подршку за курсеве који се делимично или у целости изводе на даљину; изабрани кандидати морају своју стипендију реализовати у Јапану.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

Пријавни формулар и Предлог садржаја активности у форми коју је одредила ИТО фондација, као и детаљне информације о самој стипендији и осталој неопходној документацији Вам достављамо у прилогу, а заинтересовани кандидати их могу наћи и преузети и на сајту Универзитета у Београду:

http://bg.ac.rs/sr/saradnja/stipendije-konkursi.php 

Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 10. новембар 2023. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески језик, од стране судског тумача.

 

Пратећа документација (може да се преузме избором одговарајућег назива):

Guideline for 2024 ITO Scholarship Award

Study Proposal

Application Form2024

 

Служба за студентске послове ће у периоду од 24.7.2023. до 18.8.2023. године радити са студентима сваког радног дана од 11:00 до 12:30 часова.

При уласку ће се вршити идентификација лица са подацима из личне карте или индекса.

Продекан за студије

Служба за студентске послове

ЛЕТЊА СТРУЧНА ПРАКСА У КОМПАНИЈИ YETTEL
ЗА СТУДЕНТЕ САОБРАЋАЈНОГ ФАКУЛТЕТА СА МОДУЛА ЗА
ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНИ САОБРАЋАЈ И МРЕЖЕ

Компанија Yettel реализује летњу стручну праксу за студенте завршних година основних академских и мастер академских студија Саобраћајног факултета са Модула за телекомуникациони саобраћај и мреже, у трајању од 7. августа до 25. августа 2023. године.
Одржавање праксе је искључиво радним данима. Након завршетка праксе студенти добијају тест који их квалификује за улазак у процес селекције за позиције у оквиру Кицкстарт програма плаћених пракси.
Позивамо студенте да се пријаве на програм праксе слањем следећих информација на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Име и презиме:

 

Назив смера:

 

Број индекса:

 

Мејл адреса:

 

Број телефона:

 

Free Joomla! template by Age Themes