Највеће европско студентско првенство, Европске универзитетске игре, одржаће се у Београду од 10. до 25. јула 2020. Пројекат је проглашен догађајем од државног значаја, подржан је од стране Владе Републике Србије и Ректората Београдског универзитета.

Србија је још једном добила прилику да се, након Универзијаде 2009. године, докаже као врстан организатор највећег универзитетског спортског такмичења – у чему ће бити потребна велика волонтерска помоћ. Учешће у организацији може да буде веома корисно студентима, те смо сигурни да би им и ова вест била занимљива.

У децембру 2019. смо у сарадњи са организацијом ЦЕРОБ (Центар за едукацију и развој омладине Београда) организовали промоцију у холу вашег факултета, која је прошла задовољавајуће – студенти су били заинтересовани да се пријаве да волонтирају на Европским универзитетским играма.

Позив за волонтере (са више детаља).

Волонтерска помоћ ће бити потребна на најразличитијим позицијама у десетак сектора:

- Аташеи

- Церемоније и протокол

- Транспорт и смештај

- Акредитациони центар

- Прес

- Логистика

- Информациони центар

- Универзитетско село …

Европске универзитетске игре 2020 Србија организује на основу лиценце Европске универзитетске спортске асоцијације – ЕУСА, кровне организације универзитетског спорта у Европи.

Београд ће угостити пете по реду Игре са учешћем од преко 6.000 студената са више од 500 европских универзитета који ће се такмичити у чак 21. спорту - списак свих спортова и више информација пронађите на сајту:

https://eug2020.eu/sportovi/.

logo

У циљу унапређења квалитeт наставе, молим студенте да приступе анонимном анкетирању наставника и сарадника у зимском семестру шк. 2019/2020, ради оцене педагошког рада наставника и сарадника.

Aнонимну анкету наставника и сарадника у зимском семестру 2019/2020.г., студенти су обавезни да обаве у просторијама РЦСФ или од куће/дома (уз узимање кода који се мора преузети у просторијама РЦСФ на трећем спрату Факултета) .

Анкета почиње 25.12.2019.г. и завршава се 15.01.2020.г.(продужен рок са 12. Јан. на 15.јан.)

Студенти који су пријавили слушање и полагање предмета за 2019/2020 академској години, су дужни и да обаве целокупну анкету (оцена на сва питања) барем једног наставника и барем једног сарадника ангажованог на том предмету, који је студент пријавио за слушање и полагање у 2019/2020 академској години.

Студент који не обави целокупну анкету педагошког рада наставника и сарaдника, не може пријавити испите за полагање у јануарском и фебруарском испитном року.

Студент који је уписани на два модула, морају обавити анкету на свим модулима на којима студирају.

Технологија оцењивања педагошког рада наставника и сарадника је истоветна као до сада, а анонимност је загарантована.

Након комплетирања анкете, студенту се у електронском индексу појављује информација да је студент обавио обавезну активност анкете и студент може након тога пријавити испите у јануарском и фебруарском испитном року у текућој школског години.

Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је 23. децембра 2019. године расписан Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2019/20. годину.

Одлука о расписивању Конкурса усвојена је на 91. седници Фонда за младе таленте Републике Србије, одржаној 16. децембра 2019. године. Конкурс је намењен студентима завршне године основних, интегрисаних и мастер акадамских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија.

Конкурс је објављен у дневном листу „Курир” као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs

Текст конкурса, модел пријаве, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети ОВДЕ.

Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2019/20. годину биће отворен до 24. јануара 2020. године.

Откад је у надлежности Министарства омладине и спорта, од 2008. године до данас Фонд је доделио преко 29.800 награда и стипендија студентима и ученицима средњих школа у вредности од 7,9 милијарди динара.

ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ?

Ми смо млада, динамична, страствена, иновативна телекомуникациона компанија.

У тиму нас је више од три стотине и сви смо посвећени да нашим резиденцијалним и бизнис корисницима пружимо квалитетна, иновативна и поуздана решења из области фиксне телефоније, Интернета и ИП телевизије.

Ако си спреман на усавршавање, оријентисан на резултат и желиш да своју каријеру развијаш у области телекомуникација, у некој од следећих области:

  • Развоја и одржавања мреже
  • Развоја и одржавања сервиса (Wиндоwс и Линуx оперативни системи, Сервиси телефоније, Хостинг тим)
  • Планирање и изградња бежичне мреже
  • Планирања и изградња оптичке мреже
  • Развој и одржавање софтвера
  • Кибернетичка безбедност, провера безбедности система, тхреат хунтинг, дигитална форензика

Нудимо ти прилику за праксу, уз могућност каснијег запослења у компанији која је окренута иновацијама и подстиче развој.

Пријави се путем следећег линка https://orion.oneassessment.com/job/Praksa-nk2J4/apply  након чега ћемо те контактирати за даљи процес селекције.

Састанак свих студената, продекана за студије и шефа студентске службе одржаће се  у среду 25. децембра  (састанак се помера са термина у уторак 24. децембра) у 12 часова у сали 128. Сврха састанка је да заједно разговарамо о студирању на Саобраћајном факултету, a неке од тема су:

- Ванредни испитни рокови

- Излазност студената у испитним роковима
- Распореди испита у испитним роковима
- Петиција студената за промену испитивача у испитним роковима
- Обавезно анкетирање професора
- Друге теме везане за студирањеСастанак је прилика да заједно дискутујемо о битним стварима. Желимо да на крају календарске године чујемо шта студенти мисле о студирању на Саобраћајном факултету, које су потребе, проблеми и како да заједно радимо на побољшању система.

Продекан за студије

Free Joomla! template by Age Themes