Računarski centar Saobraćajnog fakulteta

EDUROAM pristup

Svi korisnici ove mreže imaju mogućnost preuzimanja automatskih konfiguracija za ovu mrežu, na adresi https://cat.eduroam.org/?idp=1638. Podsećamo korisnike da, prilikom prijavljivanja koriste format korisničkog imena korisničOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Android korisnici, pre preuzimanja automatske instalacije, moraju na svom uređaju instalirati aplikaciju CAT EDUROAM (by Geant), koja se nalazi u Android Play Store lokaciji. 

CAT instalacijama se može pristupiti i preko sledežeg QR koda:

sf cat instaleri eduroam

 


Uputstvo za korišćenje MSDN naloga i prijavljivanje možete da pronađete na sledećem linku:

http://old.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-RS/msdna


19.04.2018. - Prema najavama EPS distribucije Beograd dana 20.04.2018. god., u periodu od 08:30 do 14:00č su planirani radovi na održavanju električnih vodova na širem području opštine Vračar, što će za posledicu imati prekid u električnom napajanju AMRES centralnog čvorišta. U pomenutom vremenskom intervalu informaciono-komunikacioni servisi Akademske mreže Srbije (AMRES) neće biti dostupni AMRES korisnicima.


21.12.2015. - Prekidi u radu internet servisa Obaveštavamo vas da će 23.12.2015. u 17č početi planirano održavanje u AMRES čvorištu usled čega će doći do povremenih prekida veza ka akademskim institucijama.
Završetak održavanja se očekuje do večernjih časova o čemu ćete biti obavešteni.

02.12.2015. - Otežani rad mreže usled DDoS napada
Upravo smo dobili informaciju da su u prethodnih nedelju dana zabeleženi povremeni DDoS (Distributed Denial of Service) napadi velikog inteziteta na pojedine korisnike akademske mreže. Pomenuti DDoS napadi su doveli do preopterećenja linkova što je za posledicu imalo otežani rad i uticaj na performanse AMRES servisa. Od početka ovih napada AMRES je konstantno na vezi sa nadprovajderima budući da velika količina saobraćaja pristiže u akademsku mrežu i da u napadima učestvovuje oko 55,000 IP adresa sa Interneta.
Zahvaljujemo se na strpljenju i očekujemo da će problem biti rešen vrlo brzo.

29.11.2015. - RCUB-ov server privremeno u kvaru
Obaveštavamo vas da je RCUB-ov server trenutno u kvaru pa  je zbog toga prilično otežan pristup internetu. Tehničke službe su na terenu i trude se da kvar otklone u najkraćem roku.

Free Joomla! template by Age Themes