Skupovi i konferencije

RailBelgrade 2023 - 10th International Conference on Railway Operations Modelling and Analysis

Prestižna međunarodna konferencija ICROMA iz oblasti matematičkog modeliranja i analize u železničkom saobraćaju RailBelgrade 2023 biće održana od 25. do 28. aprila. 2023. godine u Beogradu. Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu ukazana je izuzetna čast izborom za koorganizatora i domaćina jubilarne desete konferencije. Konferencije ICROMA organizuju se pod okriljem Međunarodne asocijacije IAROR u cilju razmene znanja i povezivanja istraživača akademskih zajednica i eksperata sa železnica širom sveta. Međunarodna asocijacija IAROR stimuliše inovativne teorijske pristupe, visokotehnološke koncepte, novi tehnološki razvoj i dinamičke sisteme za podršku odlučivanju koji doprinose većoj fleksibilnosti, performansama i tačnosti vozova u uslovima heterogenog saobraćaja na železničkim mrežama. Detaljne informacije o konferenciji možete naći na web adresi https://railbelgrade2023.sf.bg.ac.rs/.

LOGIC - međunarodna logistička konferencija

Međunarodna konferencija LOGIC je pokrenuta sa ciljem da postane forum i mesto gde će učesnici sa univerziteta i instituta, iz kompanija i javnih institucija imati priliku za razmenu ideja i pokretanje saradnje.
Sve informacije o konferenciji možete naći na web adresi http://logic.sf.bg.ac.rs.

PosTel - Simpozijum o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju

Učesnici Simpozijuma su renomirani stručnjaci iz poštanskih i telekomunikacionih organizacija, saobraćajni i elektro inženjeri, ekonomisti, pravnici i menadžeri. Na Simpozijumu konstantno učestvuje preko 450 učesnika. Otvaranju Simpozijuma i njegovom radu prisustvuju najviši predstavnici suorganizatora i državnih resornih organa, uz značajno medijsko pokrivanje. Više informacija možete da vidite na stranicama klikom na link http://postel.sf.bg.ac.rs.

ICTTE - International Conference on Traffic and Transport Engineering

Dvodnevna konferencija okuplja vodeće stručnjake iz oblasti drumskog, železničkog, vazdušnog i vodnog saobraćaja i logistike iz 20 zemalja sveta. Na konferenciji se saopštava oko stotinak radova kroz ukupno 12 sesija iz aktuelnih oblasti saobraćajno-transportnog inženjerstva. Podršku ICTTE daju Centar za promociju nauke Republike Srbije i Saobraćajni fakultet, Univerziteta u Beogradu. Više informacija na: http://ijtte.com/article/102/ICTTE_Belgrade_2018.html.

SYM-OP-IS  - Simpozijum o operacionim istraživanjima 

Program SYM-OP-IS-a se realizuje kroz plenarna predavanja i u okviru tematskih sekcija koje obezbeđuju razmenu ideja i razmatranje relevantnih pitanja kroz dragocene susrete istraživača iz akademske zajednice i prakse, iz zemlje i inostranstva. Osnovni cilj Simpozijuma je razvoj i primena novih metoda, modela i tehnika Operacionih istraživanja. Želimo da podstaknemo članove naučne zajednice da učestvuju u radu neke od mnogobrojnih sekcija i tematskih oblasti Simpozijuma. Raznorodne sekcije koje SYMOPIS obuhvata omogućavaju istraživanje različitih teorijskih i praktičnih mnoštva aspekata Operacionih istraživanja. Više informacija možete da vidite na stranicama klikom na link http://symopis.sf.bg.ac.rs.

TES - Regionalno savetovanje SAOBRAĆAJNO INŽENjERSTVO

Regionalno Savetovanje TES posvećeno saobraćajnom inženjerstvu i to onom delu sa kojim se danas saobraćajni inženjeri najčešće u radu susreću – softverski alati, indikatori, vrednovanje, upravljanje saobraćajem, nove tehnologije, projektovanje u svetlu novih zahteva, parkiranje, utvrđivanje merodavnih zahteva u našim uslovima i dr.

Stručni seminar - Uloga lokalne zajednice u bezbednosti saobraćaja

Stručni seminar - Uloga lokalne zajednice u bezbednosti saobraćaja - u organizaciji Kriminalističko-policijske akademije, MUP RS – Uprave saobraćajne policije, Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Organizacije za bezbednost saobraćaja i medije, Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Skup povodom predstavljanja priručnika za plovidbu na reci Savi

Skup je posvećen plovidbi na reci Savi. Učesnici skupa će predstaviti Priručnik za plovidbu na reci Savi, rad Savske komisije, iskustva primene Rečnih informacionih servisa (RIS) u Republici Srbiji i značaj obrazovanja u oblasti vodnog saobraćaja i transporta.
Skup će se održati na Saobraćajnom fakultetu u petak 9. oktobra 2015. godine od 11 do 14 časova i namenjen je profesorima, stručnjacima u oblasti saobraćaja i transporta, studentima i đacima.


Nacionalni skup sa međunarodnim učešćem PARKIRANjE KA ODRŽIVOM TRANSPORTNOM SISTEMU 2013

U organizaciji Katedre za terminale u drumskom saobraćaju i transportu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 15. novembra 2013. godine, na Saobraćajnom fakultetu je održano jednodnevno savetovanje pod nazivom „Parkiranje ka održivom transportnom sistemu 2013”.
Više informacija možete naći ovde

X Simpozijum - "Analiza složenih saobraćajnih nezgoda i prevare u osiguranju"

X Simpozijum je bio posvećen analizi složenih saobraćajnih nezgoda i prevara u osiguranju. Organizuje se u cilju unapređenja znanja i iskustava u ovoj oblasti.

 

Free Joomla! template by Age Themes