RailBelgrade 2023 - 10th International Conference on Railway Operations Modelling and Analysis

Престижна међународна конференција ICROMA из области математичког моделирања и анализе у железничком саобраћају RailBelgrade 2023 биће одржана од 25. до 28. априла. 2023. године у Београду. Саобраћајном факултету Универзитета у Београду указана је изузетна част избором за коорганизатора и домаћина јубиларне десете конференције. Конференције ICROMA организују се под окриљем Међународне асоцијације IAROR у циљу размене знања и повезивања истраживача академских заједница и експерата са железница широм света. Међународна асоцијација IAROR стимулише иновативне теоријске приступе, високотехнолошке концепте, нови технолошки развој и динамичке системе за подршку одлучивању који доприносе већој флексибилности, перформансама и тачности возова у условима хетерогеног саобраћаја на железничким мрежама. Детаљне информације о конференцији можете наћи на wеб адреси https://railbelgrade2023.sf.bg.ac.rs/.

LOGIC - међународна логистичка конференција

Mеђународнa конференцијa LOGIC је покренута са циљем да постане форум и место где ће учесници са универзитета и института, из компанија и јавних институција имати прилику за размену идеја и покретање сарадње.
Све информације о конференцији можете наћи на web адреси http://logic.sf.bg.ac.rs.

ПосТел - Симпозијум о новим технологијама у поштанском и телекомуникационом саобраћају

Учесници Симпозијума су реномирани стручњаци из поштанских и телекомуникационих организација, саобраћајни и електро инжењери, економисти, правници и менаџери. На Симпозијуму константно учествује преко 450 учесника. Отварању Симпозијума и његовом раду присуствују највиши представници суорганизатора и државних ресорних органа, уз значајно медијско покривање. Више информација можете да видите на страницама кликом на линк http://postel.sf.bg.ac.rs.

ICTTE - International Conference on Traffic and Transport Engineering

Дводневна конференција окупља водеће стручњаке из области друмског, железничког, ваздушног и водног саобраћаја и логистике из 20 земаља света. На конференцији се саопштава око стотинак радова кроз укупно 12 сесија из актуелних области саобраћајно-транспортног инжењерства. Подршку ICTTE дају Центар за промоцију науке Републике Србије и Саобраћајни факултет, Универзитета у Београду. Више информација на: http://ijtte.com/article/102/ICTTE_Belgrade_2018.html.

SYM-OP-IS  - Симпозијум о операционим истраживањима 

Програм SYM-OP-IS-а се реализује кроз пленарна предавања и у оквиру тематских секција које обезбеђују размену идеја и разматрање релевантних питања кроз драгоцене сусрете истраживача из академске заједнице и праксе, из земље и иностранства. Основни циљ Симпозијума је развој и примена нових метода, модела и техника Операционих истраживања. Желимо да подстакнемо чланове научне заједнице да учествују у раду неке од многобројних секција и тематских области Симпозијума. Разнородне секције које СYМОПИС обухвата омогућавају истраживање различитих теоријских и практичних мноштва аспеката Операционих истраживања. Више информација можете да видите на страницама кликом на линк http://symopis.sf.bg.ac.rs.

ТЕС - Регионално саветовање САОБРАЋАЈНО ИНЖЕЊЕРСТВО

Регионално Саветовање ТЕС посвећено саобраћајном инжењерству и то оном делу са којим се данас саобраћајни инжењери најчешће у раду сусрећу – софтверски алати, индикатори, вредновање, управљање саобраћајем, нове технологије, пројектовање у светлу нових захтева, паркирање, утврђивање меродавних захтева у нашим условима и др.

Стручни семинар - Улога локалне заједнице у безбедности саобраћаја

Стручни семинар - Улога локалне заједнице у безбедности саобраћаја - у организацији Криминалистичко-полицијске академије, МУП РС – Управе саобраћајне полиције, Саобраћајног факултета у Београду, Факултета техничких наука у Новом Саду, Организације за безбедност саобраћаја и медије, Српског комитета за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност саобраћаја.

Скуп поводом представљања приручника за пловидбу на реци Сави

Скуп је посвећен пловидби на реци Сави. Учесници скупа ће представити Приручник за пловидбу на реци Сави, рад Савске комисије, искуства примене Речних информационих сервиса (РИС) у Републици Србији и значај образовања у области водног саобраћаја и транспорта.
Скуп ће се одржати на Саобраћајном факултету у петак 9. октобра 2015. године од 11 до 14 часова и намењен је професорима, стручњацима у области саобраћаја и транспорта, студентима и ђацима.


Национални скуп са међународним учешћем ПАРКИРАЊЕ КА ОДРЖИВОМ ТРАНСПОРТНОМ СИСТЕМУ 2013

У организацији Катедре за терминале у друмском саобраћају и транспорту, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 15. новембра 2013. године, на Саобраћајном факултету је одржано једнодневно саветовање под називом „Паркирање ка одрживом транспортном систему 2013”.
Више информација можете наћи овде

X Симпозијум - "Анализа сложених саобраћајних незгода и преваре у осигурању"

X Симпозијум је био посвећен анализи сложених саобраћајних незгода и превара у осигурању. Организује се у циљу унапређења знања и искустава у овој области.

 

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes