Telekomunikacioni saobraćaj i mreže (MTS)

Nastavni plan i program modula Telekomunikacioni saobraćaj i mreže na master akademskim studijama prilagođen je diplomiranim inženjerima saobraćaja, kao i stručnjacima sa drugih srodnih modula tehničko-tehnološke grupacije fakulteta.

Nastavni plan je multidisciplinaran i obuhvata, kako tehničko-tehnološke predmete, tako i predmete  sa elementima ekonomije, marketinga i menadžmenta. Celokupan program modula je izbornog tipa, što omogućava budućim master inženjerima da samostalno kreiraju svoje usmerenje i tako steknu naučne i stručne kvalifikacije iz različitih aktuelnih i atraktivnih oblasti, uključujući IP mreže i saobraćaj,  telekomunikacione protokole, optičko i bežično umrežavanje, bezbednost i kodovanje informacija, prognoziranje u telekomunikacijama, tarifiranje i kvalitet telekomunikacionih servisa, primene telekomunikacionih sistema u pojedinim vidovima saobraćaja i dr.

Sektor za informaciono-komunikacione tehnologije u Srbiji i regionu jedan je od glavnih pokretača razvoja i rasta BDP-a. Ujedno, ovo je i najatraktivnija industrija za zapošljavanje mladih stručnjaka i sektor koji se po profitabilnosti ubraja među četiri vodeće industrije u Srbiji, a stope rasta prihoda i zaposlenosti znatno su iznad proseka privrede. Važno je istaći da su privreda i društvo prepoznali  kvalitet naših master inženjera saobraćaja, koji su danas izuzetno traženi na tržištu rada. Nakon završetka studija, naši master inženjeri imaju izuzetno široke mogućnosti u pogledu brzog zapošljavanja u brojnim kompanijama i institucijama iz domena telekomunikacija i informacionih tehnologija. U prilog tome govori i činjenica da su upisne kvote na ovom modulu svake godine u potpunosti popunjene. Na modulu je master rad odbranilo 145 kandidata.

Master inženjeri modula Telekomunikacioni saobraćaj i mreže stiču kvalifikacije za polaganje stručnog ispita i dobijanje propisanih licenci koje izdaje Inženjerska komora Srbije i to za odgovornog projektanta (Licenca 369) i odgovornog izvođača radova (Licenca 469) u sistemima telekomunikacionog saobraćaja i mreža. Najboljim kandidatima pruža se i mogućnost daljeg naučnoistraživačkog usavršavanja na doktorskim akademskim studijama.

Struktura nastavnog plana modula Telekomunikacioni saobraćaj i mreže (MTS)

mas ts cir

Free Joomla! template by Age Themes