Телекомуникациони саобраћај и мреже (МТС)

Наставни план и програм модула Телекомуникациони саобраћај и мреже на мастер академским студијама прилагођен је дипломираним инжењерима саобраћаја, као и стручњацима са других сродних модула техничко-технолошке групације факултета.

Наставни план је мултидисциплинаран и обухвата, како техничко-технолошке предмете, тако и предмете  сa елементима економије, маркетинга и менаџмента. Целокупан програм модула је изборног типа, што омогућава будућим мастер инжењерима да самостално креирају своје усмерење и тако стекну научне и стручне квалификације из различитих актуелних и атрактивних области, укључујући IP мреже и саобраћај,  телекомуникационе протоколе, оптичко и бежично умрежавање, безбедност и кодовање информација, прогнозирање у телекомуникацијама, тарифирање и квалитет телекомуникационих сервиса, примене телекомуникационих система у појединим видовима саобраћаја и др.

Сектор за информационо-комуникационе технологије у Србији и региону један је од главних покретача развоја и раста БДП-а. Уједно, ово је и најатрактивнија индустрија за запошљавање младих стручњака и сектор који се по профитабилности убраја међу четири водеће индустрије у Србији, а стопе раста прихода и запослености знатно су изнад просека привреде. Важно је истаћи да су привреда и друштво препознали  квалитет наших мастер инжењера саобраћаја, који су данас изузетно тражени на тржишту рада. Након завршетка студија, наши мастер инжењери имају изузетно широке могућности у погледу брзог запошљавања у бројним компанијама и институцијама из домена телекомуникација и информационих технологија. У прилог томе говори и чињеница да су уписне квоте на овом модулу сваке године у потпуности попуњене. На модулу је мастер рад одбранило 145 кандидата.

Мастер инжењери модула Телекомуникациони саобраћај и мреже стичу квалификације за полагање стручног испита и добијање прописаних лиценци које издаје Инжењерска комора Србије и то за одговорног пројектанта (Лиценца 369) и одговорног извођача радова (Лиценца 469) у системима телекомуникационог саобраћаја и мрежа. Најбољим кандидатима пружа се и могућност даљег научноистраживачког усавршавања на докторским академским студијама.

Структура наставног плана модула Телекомуникациони саобраћај и мреже (МТС)

mas ts cir

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes