Ваздушни саобраћај и транспорт (МВЗ)

Мастер академске студије на модулу Ваздушни саобраћај и транспорт организоване су тако да у првом семестру студенти бирају предмете из два изборна блока. Изборни блок 1 садржи шест предмета теоријско- методолошког типа, од којих студенти уз сагласност ментора слушају и полажу најмање два. Предмети овог изборног блока омогућавају студентима да стекну и унапреде знања у области квантитативних метода и  алата.

Изборни блок 2 садржи дванаест предмета научностручног или стручно-апликативног типа, од којих студенти уз сагласност ментора слушају и полажу најмање пет. Предмети овог изборног блока омогућавају студентима да унапреде и продубе знања у области ваздушног саобраћаја.

У другом семестру студенти се упућују на стручну праксу у домаће или међународне институције и предузећа у области ваздушног саобраћаја и транспорта (нпр. авио-компаније, ваздухопловна пристаништа, службе контроле летења, произвођаче ваздухоплова, цивилне ваздухопловне власти итд.). Након тога посвећују се истраживању у области свог интересовања (у једној од три уже научне области на Одсеку за ваздушни саобраћај и транспорт: аеродроми и безбедност ваздушне пловидбе, ваздухопловна превозна средства, експлоатација ваздухоплова и планирање и организација ваздушног превожења) и писању и одбрани мастер рада.

Циљ ових студија јесте да образују инжењере који могу да раде на напредним анализама, баве се моделирањем и оптимизацијом, планирањем, креирањем алата за подршку у одлучивањуу области ваздушног саобраћаја и транспорта.

Структура наставног плана модула Ваздушни саобраћај и транспорт (МВЗ)

mas vz cir

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes