Raspisan Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Ministarstvo omladine i sporta sa zadovoljstvom saopštava da je 23. decembra 2019. godine raspisan Konkurs za stipendiranje do 950 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2019/20. godinu.

Odluka o raspisivanju Konkursa usvojena je na 91. sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije, održanoj 16. decembra 2019. godine. Konkurs je namenjen studentima završne godine osnovnih, integrisanih i master akadamskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.

Konkurs je objavljen u dnevnom listu „Kurir” kao i na zvaničnim internet prezentacijama Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.rs

Tekst konkursa, model prijave, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju možete preuzeti OVDE.

Konkurs za stipendiranje do 950 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2019/20. godinu biće otvoren do 24. januara 2020. godine.

Otkad je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, od 2008. godine do danas Fond je dodelio preko 29.800 nagrada i stipendija studentima i učenicima srednjih škola u vrednosti od 7,9 milijardi dinara.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes