Uspešno je završena Međunarodna logistička konferecnija koju je organizovao Saobraćajni fakultet - Odsek za logistiku uz suorgnizaciju 28 međunarodnih i domaćih kompanija iz sfere logistike, transporta, proizvodnje, trgovine IT sektora. Na  konferenciji  je bilo 350 učesnika  i u potpunosti su ostvareni postavljeni ciljevi da se poveže privreda i akademska zajednica sa glavnim fokusom na  studente, njihovo obrazovanje, stipendiranje, zapošljavanje i karijerno napredovanje. Prestavljene su logističke inovacije i rešenja iz domena digitalizacije, automatizacije, veštačke inteligencije i zelene logistike,  koja su u protekle dve godine razvijena i primenjena u lancima snabdevanja.
 
 

IC SHARE JPGPanacea logo transp

U okviru projekta PANACEA (Fond za nauku Republike Srbije, Program: Ideje), u kome Saobraćajni fakultet učestvuje zajedno sa Fakultetom organizacionih nauka i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, 10. i 11. maja 2024. godine održana je prva Internacionalna konferencija o ekonomiji deljenja i savremenim poslovnim modelima: Teorija i praksa –“IC-SHARE 2024” 

Konferencija je okupila više od 100 naučnika i istraživača iz oblasti ekonomije deljenja i platformske ekonomije. U okviru 10 tematskih sekcija, uključujući i nove poslovne modele u olasti transporta i mobilnosti, predstavljeno je 39 radova. Posebnu pažnju je privuklo učešće vodećih evropskih istraživača u ulozi pozivnih predavača, kao i urednika vodećih međunarodnih časopisa (Technovation i International Marketing Review).

Više o konferenciji IC-SHARE i projektu PANACEA  na https://panacea-ideje.rs/ 

U četvrtak, 18. aprila u 13h u Sali 128 imaćemo priliku da ugostimo i proglasimo prvog Počasnog ambasadora Saobraćajnog fakulteta, Milana Beka. Rođen 1961. u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na našem fakultetu u Beogradu, radom „Uticaj profila i režima leta na operativne troškove aviona za regionalni saobraćaj“. Bavio se marketingom, spoljnom i unutrašnjom trgovinom, bio je i ministar u jednoj vladi. Trenutno se bavi investicionim razvojem Luke Beograd. Sa njim će razgovarati Ivan Stanković, autor kultne emisije “Šta sam tebi i ko sam sebi”

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes