Dear colleague,

Please be informed that the 3rd Conference, "Transport for Today's Society" will be held at the Faculty of Technical Sciences in Bitola, from May 28 to May 30, 2020.

Conference topics:

The Conference topics cover research findings, policy issues and best practices across a wide spectrum of traffic and transport.

Contributions on any topic related to traffic and transport research are will be considered.

However, the list of proposed topics is presented on the Conference web site.

Important dates:

Abstract submission                                                   

25.12.2019

Notification of abstract acceptance

15.01.2020

Submission of full paper

03.02.2020

Referred papers returned to authors for revision

28.02.2020

Final paper submission

23.03.2020

Registration and payment

20.04.2020

For more up-to-date information, check the web site, http://ttsconf.org.

We look forward to seeing you in Bitola.

Sincerely,

Faculty of Technical Sciences Bitola

Department of Traffic and Transport

Call for papers can be found here.

wu

Gostujuće predavanje: Osnovne postavke sistema vozova velikih brzina i restrukturiranje kineskih železnica (An Introduction High Speed Railway System and Rail Reform in China)

Odsek za železnički saobraćaj i transport obaveštava da će u četvrtak, 28.11.2019. godine u 12 časova u sali 128 na Saobraćajnom fakultetu održati predavanje Prof. dr Jianhong Vu (Jianhong Wu), profesora transportne ekonomije Transportnog univerziteta u Pekingu Fakultet ekonomije i menadžmenta (Beijing Jiaotong University, School of Economics and Management). U jednoipočasovnoj prezentaciji on će predstaviti iskustva razvoja mreže i sistema vozova velikih brzina u NR Kini kao i procesa restrukturiranja državnih železnica.

Prof. dr Jianhong Vu ima preko 30 godina radnog iskustva kao profesor i istraživač na Transportnom univerzitetu u Pekingu i na Institutu za ekonomiju i planiranje kineskog ministarstva za železnicu. Profesor Vu je bio savetnik vlade NR Kine i pokrajinskih vlada kao i železničkih kompanija za različite aspekte restrukturiranja železničkog sektora, komercijalnog poslovanja železnice, uspostavljanje i razvijanje Evroazijskog puta, kao i ekonomskih analiza za projekte vozova velikih brzina u Kini. Vodio je i učestvovao je u izradi više od 80 istraživačkih projekata i studija kako za međunarodne organizacije (UIC, UNESCAP, ADB) tako i za državne institucije i tela u Kini (Izvršno veće NR Kine, Nacionalni komitet za reformu i razvoj, Ministarstvo železnica i dr.). Profesor Vu objavio je preko 50 naučnih radova na engleskom i kineskom jeziku i tri knjige na kineskom jeziku.

Poštovani,

U organizaciji Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Unije poslodavaca Srbije, pozivamo Vas na okrugli sto na temu: „Bezbednost saobraćaja u javnom prevozu putnika“, koji ćemo održati 14.11.2019. godine, na Saobraćajnom fakultetu – Univerziteta u Beogradu (Voždovac, Vojvode Stepe 305), u svečanoj sali (128/I), sa početkom u 9,30 sati. Učesnike ovog okruglog stola ćemo upoznati sa trenutnim stanjem bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika u Republici Srbiji, a otvorićemo i diskusiju o aktuelnim izazovima i mogućnostima unapređenja.

Cilj ovog okupljanja je da se, sa stručnog aspekta, identifikuju i analiziraju problemi bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika i daju smernice mogućih rešenja uočenih problema. Na okruglom stolu učešće će uzeti eminentni stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja, predstavnici poslodavaca iz ove oblasti, a pozvani su i predstavnici Ministarstava nadležnog za poslove saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost saobraćaja, Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za javni prevoz putnika (Beograd) i drugih zainteresovanih institucija za oblast bezbednosti javnog prevoza putnika.

Imajući navedeno u vidu, pozivamo Vas da uzmete učešće u stručnoj raspravi i predočite Vaša viđenja problema i mogućih rešenja. Smatramo da na ovakav način možemo približiti stavove i doći do najboljih preporuka za unapređenje stanja u ovoj oblasti.

Na okruglom stolu su predstavljeni sledeći uvodni referati:

·         Bezbednost saobraćaja privrednih vozila (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(prof. dr Krsto Lipovac, Saobraćajni fakultet - Beograd),

·         Uticaj ekonomski održivog poslovanja na bezbednost saobraćaja u sektoru drumskog transporta (prezentaciju možete pruzeti ovde)

(Goran Aleksić – Srbijatransport, član Izvršnog odbora i Sektora saobraćaja Unije poslodavaca Srbije),

·         Problemi nedostatka vozača autobusa, analiza postojećih podataka, prognoze i predlozi (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(Mirko Vučinić – Panontransport, član Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije- Unija poslodavaca Vojvodine),

·         Uticaj edukacije i stručnost zaposlenih u transportnim kompanijama na bezbednost saobraćaja (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(prof. dr Dalibor Pešić, Saobraćajni fakultet - Beograd),

·         Bezbednost dece i učenika u prevozu putnika drumskim saobraćajem (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(asis. Nenad Marković, Saobraćajni fakultet - Beograd).

Agenda ČETVRTAK 14.11.2019. godine                                                                                 

VREME

 

AKTIVNOST

0930-1000

 

REGISTRACIJA UČESNIKA

1000-1030

 

POZDRAVNE REČI PREDSTAVNIKA NAJVAŽNIJIH INSTITUCIJA

1030-1130

 

IZLAGANjE UVODNIH REFERATA

1130-1200

 

PAUZA

1200-1300

 

DISKUSIJA I ZAKLjUČCI

Rezultat ovog okruglog stola biće stručni stavovi i preporuke koji će predstavljati osnov za dalje delovanje privrednih subjekata i institucija, u cilju zajedničkog unapređenja bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika, podizanja nivoa i kvaliteta usluga i osnov za ostvarivanje neophodnih prava.

Imajući u vidu značaj teme, kao i specifičnu trenutnu situaciju u bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika, smatramo izuzetno važnim zauzimanje jedinstvenih stavova oko najvažnijih problema, te Vam se unapred zahvaljujemo na Vašem angažovanju i učešću u okruglom stolu.

Pozivno pismo možete preuzeti ovde.

DSC 0031

DSC 0045

DSC 0046

DSC 0053

DSC 0056

DSC 0062

DSC 0070

DSC 0082

DSC 0089

DSC 0094

DSC 0096

DSC 0117

DSC 0122

Katedra za planiranje i regulisanje saobraćaja vas sa zadovoljstvom  obaveštava da će:

Tamara Đukić, PhD

Research Project Manager at Aimsun, Barcelona

u petak, 22.11.2019. godine u sali 128 na Saobraćajnom fakultetu održati predavanje i radionicu na temu:

Digitalni blizanci i simulacije - neophodan alat za inteligentno i održivo upravljanje saobraćajem

Generalni program sadrži delove:

10:00 - 11:00  - Predikcija uticaja novih rešenja u okviru pametne mobilnosti uz pomoć simulacija

11:00 - 12:15 - Teoretske osnove integrisanih modela u programskom paketu Aimsun Next

12:15 - 12: 45 - Pauza

12:45 - 14:30 - Praktična vežba u programskom paketu Aimsun Next: integrisan pristup kreiranja transportnog modela

Za aktivno učešće na radionici vam je potreban laptop (2 učesnika na 1 laptop).


Biografija

Dr Tamara Đukić je rukovodilac istraživačkih projekta u Aimsun-u. Rukovodi inovativnim projektima sufinansiranim iz H2020 EU i EIT Urban Mobility programa, uključujući projekat C-Roads Spain za povezivanje ITS usluga u više gradova u Španiji. Doktorirala je saobraćajne sisteme na Tehnološkom univerzitetu u Delftu, Holandija i diplomirala na Saobraćajnom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, Srbija. Tamara ima 14 godina iskustva kao vodeći istraživač u mnogim multidisciplinarnim istraživačkim projektima u Evropi posvećenim inovativnim rešenjima za planiranje i upravljanje saobraćajem. Trenutno upravlja sa 4 EU-finansirana multidisciplinarna istraživačka projekta, uključujući: H2020 HARMONY projekat, gde vodi Aimsun-ovo učešće u predikciji mobilnosti za nove modove saobraćaja i razvoju platformi za odlučivanje za javni sektor u Roterdamu, Oksfordshire, Atini i Torinu; projekat H2020 MOMENTUM, gde vodi učešće Aimsun-a u proširenju simulacija saobraćaja za modeliranje MaaS sistema u 3 test grada: Leuvenu, Regensburgu i Solunu.

Tamara je članica WTS international (Žene u transportu) i TRB Radne grupe: Priručnik za simulaciju transportnih sistema i članica 3 odbora TRB-a za modeliranje velikih podataka i saobraćajnih zahteva. Objavila je više od 30 recenziranih radova i više od 10 članaka u časopisima na temu saobraćajnog modelovanja, dinamičkog upravljanja saobraćajem u realnom vremenu, modelovanja ponašanja putnika i aktivan je recenzent za časopise i konferencije, kao što su TR deo B, TR deo C i IEEE ITS. Učestvovala je na više od 100 međunarodnih događaja kao predavač, moderator ili glavni govornik.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2021.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2021. godine.

Free Joomla! template by Age Themes