Dr.-Ing. Ansgar Brockmeyer - gostujuće predavanje: Sistemska razmatranja pri projektovanju vozova velikih brzina (2)

Ansgar Brockmeyer picture

 

Gostujuće predavanje: Sistemska razmatranja pri projektovanju vozova velikih brzina (System considerations in the design of high speed trains) – Jezik: simultano engleski/ srpski

Obaveštavamo vas da će se u petak, 18.03.2022. godine od 12 časova u sali 128 na Saobraćajnom fakultetu održati predavanje Dr Ansgara Brokmajera (Dr.-Ing. Ansgar Brockmeyer), direktora marketinga i prodaje „Stadler“ grupe i gostujućeg profesora za „Električne železničke vučne pogone” na Institutu za energetiku i električne pogone na Tehničkom univerzitetu Ahen ( RWTH Aachen University of Technology). Tokom predavanja biće dat osvrt na sistemske probleme u dizajnu brzih vozova (dizajn vuče, dizajn kočnica, aerodinamika, vrata, itd.).

Dr Ansgar Brokmajer je diplomirao elektrotehniku i doktorirao inženjering na Tehničkom univerzitetu u Ahenu 1997. Od 1997. do 2013. bio je na raznim pozicijama u Siemens Verkehrstechnik (sada Siemens Mobility), a nedavno kao izvršni direktor Business United High-Speed and Commuter Rail in Krefeld (Germany). Od 2013. do decembra 2018. godine je radio kao predsednik Izvršnog odbora Knorr-Bremse Asia Pacific (Holding) Ltd. Od februara 2019. godine, Brokmajer se pridružio „Stadler-u“ i kao član Izvršnog odbora „Stadler“ grupe izabran je za izvršnog direktora za marketing i prodaju. On sa sobom nosi ne samo obimno tehničko znanje o šinskim vozilima, već i veliki entuzijazam za vozove i lokomotive, što koristi u nastavi kao gostujući profesora za „Električne železničke vučne pogone” na Institutu za energetiku i električne pogone na Tehničkom univerzitetu Ahen ( RWTH Aachen University of Technology).

Predavanje će se održati na engleskom jeziku uz obezbeđen simultani prevod na srpski jezik.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes