Др Ансгар Брокмајер - гостујуће предавање: Системска разматрања при пројектовању возова великих брзина

Ansgar Brockmeyer picture

 

Гостујуће предавање: Системска разматрања при пројектовању возова великих брзина (System considerations in the design of high speed trains) – Језик: симултано енглески/ српски

Обавештавамо вас да ће се у петак, 18.03.2022. године од 12 часова у сали 128 на Саобраћајном факултету одржати предавање Др Ансгара Брокмајера (Dr.-Ing. Ansgar Brockmeyer), директора маркетинга и продаје „Stadler“ групе и гостујућег професора за „Електричне железничке вучне погоне” на Институту за енергетику и електричне погоне на Техничком универзитету Ахен ( RWTH Aachen University of Technology). Током предавања биће дат осврт на системске проблеме у дизајну брзих возова (дизајн вуче, дизајн кочница, аеродинамика, врата, итд.).

Др Ансгар Брокмајер је дипломирао електротехнику и докторирао инжењеринг на Техничком универзитету у Ахену 1997. Од 1997. до 2013. био је на разним позицијама у Siemens Verkehrstechnik (сада Siemens Mobility), а недавно као извршни директор Business United High-Speed and Commuter Rail in Krefeld (Germany). Од 2013. до децембра 2018. године је радио као председник Извршног одбора Knorr-Bremse Asia Pacific (Holding) Ltd. Од фебруара 2019. године, Брокмајер се придружио „Stadler-у“ и као члан Извршног одбора „Stadler“ групе изабран је за извршног директора за маркетинг и продају. Он са собом носи не само обимно техничко знање о шинским возилима, већ и велики ентузијазам за возове и локомотиве, што користи у настави као гостујући професора за „Електричне железничке вучне погоне” на Институту за енергетику и електричне погоне на Техничком универзитету Ахен ( RWTH Aachen University of Technology).

Предавање ће се одржати на енглеском језику уз обезбеђен симултани превод на српски језик.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes