Želimo Vam uspešno studiranje!

Drage koleginice i kolege,

Dobro došli na Saobraćajni fakultet!

U narednom tekstu prikazaćemo osnovne elemeneta početka vaših aktivnosti u školskoj 2020/2021. godini.

Web sajt Fakulteta se redovno ažurira i tu možete pronaći sve potrebne informacije vezane za planove i programe osnovnih akademskih studija. Na sajtu ćete naći:

  • kalendar aktivnosti,
  • raspored časova,
  • plan angažovanja nastavnika i saradnika i
  • druge potrebne informacije vezane za studiranje, kao i različite vrste obaveštenja i aktuelnosti.

Web sajt Fakulteta je postao Informacioni portal, sa multimedijalnim sadržajima potrebnim za učenje na svim nivoima studiranja. Informacioni portal  koji smo razvili značajno će vam olakšati i ubrzati studiranje, a obeveze koje imate lako organizovati.

Bolonjski sistem viskoškolskog obrazovanja  je dao mnoge pozitivne efekte, a posebno one koji se tiču efikasnosti studiranja. Studiranje je brže, a prosečna ocena tokom studija veća. Nema dvosemestralnih predmeta, a jednosemestralni ispiti se mogu polagati kroz dva kolokvijuma.

Obim predmeta koji se izvodi u nastavi u školskoj 2020/2021.g. je dat u nastavnom planu koji je iz reakreditacije 2014 i nalazi se na sledećem linku:

Raspored aktivnosti se izvodi po kalendaru aktivnosti koji je uvojen na Nastavno naučnom veću  i biće objavljen na  stranici studiranje:
https://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-rs/2016-01-21-02-57-13

Nastavu izvode nastavnici i saradnici na osnovu plana angažovanja koji je usvojen na Nastavno naučnom veću  i biće objavljen na  stranici studiranje:
https://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-rs/2016-01-21-02-57-13

Nastava se izvodi po rasporedu časova koji je objavljen za svaki nivo studija na stranici studiranje:
https://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-rs/2016-01-21-02-57-13

Prva tri semestra su zajednička za sve studente osnovnih akademskih studija .

Imaćete prilike da se bolje upoznate sa planovima i programima svih modula. Ukoliko ostvarite uslov za upis druge godine(48ESPB) i prosek preko 8, moći ćete da aplicirate za promenu modula. Ovo je regulisano Pravilnikom o osnovnim i master studijama.

Nastavni plan je baziran na :

  • obaveznim i
  • izbornim predmetima.

Na Web sajtu fakulteta na adresi https://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-rs/2016-03-22-01-33-64/2675-lista-i-prezentacije-izbornih-predmeta-oas postavljene su prezentacije izbornih predmeta. Pored toga više informacija o predmetima je moguće dobiti kroz  nastavne planove i knjige predmeta koji su iz reakreditacije 2014, gde se aktiviranjem linka u nazivu predmeta, otvara sadržaj predmeta.

Studenti prve godine osnovnih akademskih studija, koji su se prvi put upisali na Fakultet u školskoj 2020/2021, dužni su da otvore elektronski indeks u prostorijama Studentskog parlamanta Saobraćajnog fakulteta (kabinet 227, II sprat).

Kada se otvori elektronski indeks dodeljuje se i akademska e-mail adresa sa domenom sf.bg.ac.rs. U prostoijama Studentskog parlamenta će biti dodeljen i aktivacioni e-mail kao i lozinka za svakog studenta.

Studenti će  od 01.10.2020.g. do 10.10.2021.g. i u toku slušanja  prve nedelje nastave unositi u elektronski indeks i indeks izborne predmete prve godine prvog semestra , koje će slušati do kraja semestra. Potrebno je nakon unosa izbornog predmeta u elektronski indeks i indeks, da se taj unos verifikuje u studentskoj službi Fakulteta.

 Fakultet ima:

  • izdavačku delatnost, koja obezbeđuje pokriće sa udžbenicima za osnovne akademske studije,
  • biblioteku,
  • računarski centar,
  • moderno opremljene učionice i amfiteatre
  • savremene laboratorije.

 Pre dve godine, opremljeno je 10 učionica sa savremenom računarskom opremom i digitalnom tablama, umreženih WiFi tehhnologijom.

 Fakultet je organizator mnogih dešavanja:

  • naučno-stručnih skupova,
  • seminara,
  • simpozijuma,
  • predavanja po pozivu
  • različitih zabavnih i sportskih aktivnosti.

 Želim vam uspešno studiranje, da budete vredni i odgovorni i redovno ispunjavate svoje obaveze.

Ovim danom ste postali deo široke akademske zajednice, a mi na Saobraćajnom fakultetu posebno negujemo duh pravičnosti, dobru akademsku praksu i komunikaciju na svim nivoima. U našoj, a od danas i vašoj zajednici vladaju unapred poznata pravila i kolektivni duh!

 Nadam se da ćemo se u buduće viđati samo na lepim događajima, da nećete imati problema tokom studiranja a ako slučajno i iskrsne neki problem VAŠI i MOJI saradnici

  • Prodekan za studije-Prof. dr Petar Mirosavljević,
  • Student prodekan-Valentina Obradović i
  • Šef studentske službe- Darko Vujin

biće vam uvek na raspolaganju.

Srećno!

Dekan Fakulteta Prof. dr Nebojša Bojović

Prodekani:

Prof. dr Radomir Mijailović

Prof. dr Dalibor Pešić

Prof. dr Petar Mirosavljević

Šef službe za studentske poslove Darko Vujin

Sekretar fakulteta Jelica Anđelković

Student-prodekan Valentina Obradović

Free Joomla! template by Age Themes