Годишња награда "За животно дело" - Проф. др Слободан Зечевић

Додељене награде ПКС-Привредне коморе Београда "Београдски победник" за резултате остварене у 2016. години

Годишња награда "За животно дело" - Проф. др Слободан Зечевић

Професор Зечевић је водећи научник, стручњак за област логистике. Вишедеценијски рад је истовремено посветио науци, примени научних решења у привреди и едукацији стручњака у области логистике. Учествовао је у школовању преко 1000 инжењера, који својим радом остварују значајне привредне резултате у производним, трговачким и логистичким корпорацијама.

Поставио је темеље за област city logistike и увео је на Београдски универзитет, који захваљујући томе данас располаже са 900 стручњака из ове области без које је незамислив развој паметних градова. Успостављање и развој паметних градова није могућ без иновативних знања, решења и интелектуалног капитала, а темеље овог развоја у Републици Србији поставио је управо професор Зечевић. Захваљујући њему, Србија и Београд су зачетници city logistike у овом делу Европе.

На његову иницијативу у Привредној комори Београда основана је 2015. године Групација за city logistiku. Као председник Групације, а уз подршку Привредне коморе Београда, успоставља јединствен систем који се даље развија кроз рад Савета за city logistiku Привредне коморе Србије.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes