Поштоване колеге и колегинице,

У циљу унапређења квалитета наставе, молим студенте да приступе анонимном анкетирању у летњем семестру школске 2023/2024. године, ради вредновања педагошког рада наставника и сарадника.

Процес вредновања за рад у летњем семестру 2023/2024.г. почиње 13.05.2024.године, а завршава се 20.05.2024.године. Вредновање се врши у online окружењу на адреси https://ankete.sf.bg.ac.rs. Такође, вредновање се врши путем рачунара и лаптопа и није предвиђено да се врши путем употребе мобилног телефона. Уколико се ова информација отвара из обавештења у електронском индексу, потребно је да се наведена адреса ископира у нови прозор веб претраживача и потом активира. На почетку процеса вредновања, студенти генеришу приступни код који су дужни да чувају дигитално или на папиру до краја процеса вредновања.

Поштоване колегинице и поштоване колеге,

Јунски рок 2024 се одржава у периоду од 10.6. до 23.06.2024. год. у просторијама Факултета.
Јулски рок 2024 се одржава у периоду од 24.6. до 14.07.2024. год. у просторијама Факултета.

Пријављивање за јунски рок ће трајати у периоду од 27.05. до 02.06.2024. год.


Студенти са задужењима приликом пријављивања за јунски рок (најкасније закључно са 27.05.2024) морају уплатити 20% од укупне вредности задужења (у укупном износу од 80% од задужења) да би испит био прихваћен за излазак у складу са упутством наведеним у ел. индексу.


Продекан за студије

Све испитне обавезе на основним и мастер студијама везане за израду и одбрану Завршних и Мастер радова у школској 2023/24 години се морају завршити закључно са 30.9.2024. године.

Обавештавају се сви студенти, који планирају да одбране Завршни рад до 30.9.2024.г.,  а остало им је неположених мање од пет испита из наставног плана и програма по коме студирају, да морају да аплицирају у студентској служби за отварање и анализирање досијеа студента што пре, ради провере испитних пријава. Последњи рок за пријаву одбране Завршног рада је 15.09.2024.г.

Поред тога  студенти могу чим су стекли 200 ЕСПБ да  узму тему код изабраног Ментора и почну са израдом Завршног рада на Основним академским студијама.

Продекан за студије

Студенти и професори Одсека за водни саобраћај и транспорт у периоду од 23.4. до 26.4.2024. године бораве у Румунији како би се упознали са свим активностима и процесима који се одвијају у луци Констанца.

vdstudentikonstanca24s2

Конференција YOURS 2024 је 21. маја 2024. године на Београдском сајму (током Сајма технике). Позивају се млади истраживачи и тимови да САОПШТЕ резултате истраживања, повежу се са истраживачима и научницима из других институција, а коначан рад (у форми потребној за објаву у научним часописима) доставе до краја јуна.

Конференција је, пре свега, заједничка платформа научно истраживачког рада студентских тимова, младих истраживача и академских ствараоца из регионалног и међународног научног окружења.


Више детаља: www.jaes-series.com


YOURS сарађује са водећим научним часописима препознатим у светској научној јавности и промовише нове часописе у областима које имају значајан потенцијал за развој научног подмлатка и стварању услова за бољи проток идеја, достигнућа и знања у међународним оквирима. Часописи који подржавају рад конференције презентују вредности и достигнућа научног рада и сарадње међу различитим актерима научне и образовне јавности и обезбеђују БИТАН (међународне рецензије усмерене ка побољшању научне мисли) и ДИРЕКТАН (видљивост, кредибилност, вредновање) канал за напредовање у развоју академских каријера нашег научног подмлатка.

Позив за презентације истраживачког рада може да се погледа овде (pdf).

Привредна комора Србије као суорганизатор 37. Comtrade Београдског маратона расписује конкурс за Еко волонтере потребне за реализацију Маратонског Ploging изазова. Београдски маратон као престижно и најмасовније спортско такмичење у Србији биће одржан у недељу 28. априла 2024. године уз учешће рекордних 13.000 спортиста из 70 земаља, као и две хиљаде људи задужених за организацију.

Кога тражимо?

Тражимо волонтере који су посвећени заштити животне средине, имају тимски дух и спремни су да помогну у чишћењу града. Еко волонтери биће ангажовани током одржавања маратона, у периоду од 8 до 16 часова као подршка учесницима Ploging изазова у прикупљању амбалажног отпада у џакове, за евидентирање резултата Еко дружина и комуникацију у Еко штабу. Организатор ће обезбедити мајице, освежење, и захвалнице, као и одговарајућу новчану награду у складу са индивидуалним доприносом волонтера.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве до петка, 19. априла у поноћ овде. Кандидати који уђу у ужи избор биће позвани на интервју у понедељак, 22.04.2024. у просторијама ПКС или 23.04.2024. онлине.

Више информација о Маратонском Ploging изазову можете пронаћи у прилогу (pdf).

Контакт особа за додатне информације је Ивана Путник, виши саветник за циркуларну економију ПКС

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes