Све испитне обавезе на основним и мастер студијама везане за израду и одбрану Завршних и Мастер радова у школској 2022/23 години се морају завршити закључно са 30.9.2023. године.

Обавештавају се сви студенти, који планирају да одбране Завршни рад до 30.9.2023.г.,  а остало им је неположених мање од пет испита из наставног плана и програма по коме студирају, да морају да аплицирају у студентској служби за отварање и анализирање досијеа студента што пре, ради провере испитних пријава. 

Поред тога  студенти могу чим су стекли 200 ЕСПБ да  узму тему код изабраног Ментора и почну са израдом Завршног рада на Основним академским студијама.

Продекан за студије

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

СТУДЕНТИМА КОРИСНИЦИМА

СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ И КРЕДИТА

шк. 2022/23. год.

 

Студенти активни корисници студентских

стипендија и кредита,

треба да се јаве у Студентску службу ради преузимања

ПОТПИСАНОГ УГОВОРА, ОБАВЕШТЕЊА О ДАТУМУ

ПОЧЕТКА  ВРАЋАЊА КРЕДИТА И

ОБАВЕШТЕЊА О УСЛОВИМА ОТПИСА КРЕДИТА,

 

Студенти могу да се јаве у службу сваког радног

дана од 11 до 13 часова .

 

Студентска служба

Београд, 19. мај. 2023. година

Компанија BOSCH позива студенте да се пријаве за летњу праксу

 

Овог лета, компанија Bosch организује плаћену праксу за студенте техничких факултета!
Наши инжењери укључиће у свој тим младе људе који желе да даље уче и развијају се у аутомобилској индустрији.
Програм летње праксе почиње 10. јула и траје 6 недеља, до 18. августа.

 

Више детаља може да се нађе овде (PDF).

Поштоване колеге и колегинице,

 У циљу унапређења квалитет наставе, молим студенте да приступе анонимном анкетирању у летњем семестру школске 2022/2023. године, ради вредновања педагошког рада наставника и сарадника.

Процес вредновања за рад у летњем семестру 2022/2023.г.  почиње  22.05.2023.године, а  завршава се 29.05.2023.године. Вредновање се врши у online окружењу на адреси https://ankete.sf.bg.ac.rs. Такође, вредновање се врши путем рачунара и лаптопа и није предвиђено да се врши путем употребе мобилног телефона. Уколико се ова информација отвара из обавештења у електронском индексу, потребно је да се наведена адреса ископира у нови прозор веб претраживача и потом активира. На почетку процеса вредновања, студенти генеришу приступни код који су дужни да чувају дигитално или на папиру до краја процеса вредновања.

Студенти врше вредновање само оних наставника и сарадника код којих су слушали наставу у овом (летњем семестру 2022/2023.г.) семестру, без обзира да ли буџетски студенти или су самофинансирајући. Студенти који су пријавили слушање и полагање предмета за школску 2022./2023. академску годину, су дужни и да обаве целокупно вредновање само оних наставника и сарадника код којих су слушали наставу, док се остали, уколико ситуација налаже (случај предмета Математика 2 и сл.), оцењују са оценом 0, што значи "немам мишљење о томе".

Студент који не обави целокупно вредновање педагошког рада наставника и сарадника, не може пријавити испите за полагање у јунском, јулском  августовском и септембарском испитном року.

Студенти који је уписани на два модула, морају обавити анкету на свим  модулима на којима студирају. У том случају, прво се врши вредновање наставника и сарадника за предмете на једном модулу, а потом се обавештавају администратори РЦСФ (путем електронске поште, на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) да је за одређени број индекса потребно поново активирати вредновање, за наредни модул.

Технологија оцењивања педагошког рада наставника и сарадника  је истоветна као до сада, а анонимност је загарантована. Након комплетирања анкете,  студенту се у електронском индексу  појављује информација да је студент обавио обавезну активност анкете и студент може након тога пријавити испите  у јунском испитном року и свим осталим роковима у текућој школског години.

Срдачан поздрав

Продекан за студије

Поштоване колегинице и поштоване колеге,

Јунски рок 2023 се одржава у периоду од 12.6. до 25.6.2023. год. у просторијама Факултета.
Јулски рок 2023 се одржава у периоду од 26.6. до 16.7.2023. год. у просторијама Факултета.

Пријављивање за јунски рок ће трајати у периоду од 31.5. до 6.6.2023. год.
Студенти са задужењима приликом пријављивања за јунски рок (најкасније закључно са 31.5.2023) морају уплатити 20% од укупне вредности задужења (у укупном износу од 80% од задужења) да би испит био прихваћен за излазак у складу са упутством наведеним у ел. индексу.

Пријављивање за јулски рок ће трајати у периоду од 14.6. до 18.6.2023. год.

Пријављивање за августовски рок ће трајати у периоду од 16.8. до 20.8.2023. год.
Студенти са задужењима приликом пријављивања за августовски рок (најкасније закључно са 16.8.2023) морају уплатити 20% од укупне вредности задужења (у укупном износу од 100% од задужења) да би испит био прихваћен за излазак у складу са упутством наведеним у ел. индексу.

Августовски рок 2023 се одржава у периоду од 28.8. до 10.9.2023. год. у просторијама Факултета.
Септембарски рок 2023 се одржава у периоду од 11.9. до 24.9.2023. год. у просторијама Факултета.

Продекан за студије

Удружење студената електротехнике Европе  Истек (EESTEC) - Локални комитет Београд ће у периоду од 19. до 21. маја 2023. године организовати четрнаести по реду семинар личних и професионалних вештина за студенте свих факултета у Београду: „Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!“.

Soft Skills Academy је догађај који подстиче студенте да раде на сопственој едукацији и развоју

личних и професионалних вештина. Током три дана, 50 студената факултета у Београду имаће

прилику да учествују на тренинзима презентационих и комуникационих вештина, рада у тиму,

временског планирања, вођења пројеката и лидерских вештина. Тренинге ће држати сертификовани интернационални Истек тренери, као и представници компанија и консултантских кућа са којима сарађујемо. Усавршавањем ових вештина, студенти ће стећи искуство које ће им бити непроцењиво у будућој каријери.

Значај овог догађаја препознали су Универзитет у Београду и Електротехнички факултет.

У складу са наведеним, молимо Вас да нам одобрите промоцију семинара „Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!“ у холу факултета. Промоције обухватају штанд са промотерима који би делили студентима промо материјал 11. маја 2023. године од 11 до 14 часова, као и плакате који би били залепљени у згради факултета у периоду трајања промоција, од 26. априла до 14. маја 2023. године.

Free Joomla! template by Age Themes