Др Тамара Ђукић - предавање и радионица: Дигитални близанци и симулације - неопходан алат за интелигентно и одрживо управљање саобраћајем

Катедра за планирање и регулисање саобраћаја вас са задовољством  обавештава да ће:

Тамара Ђукић, PhD

Research Project Manager at Aimsun, Barcelona

у петак, 22.11.2019. године у сали 128 на Саобраћајном факултету одржати предавање и радионицу на тему:

Дигитални близанци и симулације - неопходан алат за интелигентно и одрживо управљање саобраћајем

Генерални програм садржи делове:

10:00 - 11:00  - Предикција утицаја нових решења у оквиру паметне мобилности уз помоћ симулација

11:00 - 12:15 - Теоретске основе интегрисаних модела у програмском пакету Aimsun Next

12:15 - 12: 45 - Пауза

12:45 - 14:30 - Практична вежба у програмском пакету Aimsun Next: интегрисан приступ креирања транспортног модела

За активно учешће на радионици вам је потребан лаптоп (2 учесника на 1 лаптоп).


Биографија

Др Тамара Ђукић је руководилац истраживачких пројекта у Aimsun-у. Руководи иновативним пројектима суфинансираним из H2020 EU i EIT Urban Mobility програма, укључујући пројекат C-Roads Spain за повезивање ITS услуга у више градова у Шпанији. Докторирала је саобраћајне системе на Технолошком универзитету у Делфту, Холандија и дипломирала на Саобраћајном факултету, Универзитета у Београду, Србија. Тамара има 14 година искуства као водећи истраживач у многим мултидисциплинарним истраживачким пројектима у Европи посвећеним иновативним решењима за планирање и управљање саобраћајем. Тренутно управља са 4 EU-финансирана мултидисциплинарна истраживачка пројекта, укључујући: H2020 HARMONY пројекат, где води Aimsun-ово учешће у предикцији мобилности за нове модове саобраћаја и развоју платформи за одлучивање за јавни сектор у Ротердаму, Oksfordshire, Атини и Торину; пројекат H2020 MOMENTUM, где води учешће Aimsun-a у проширењу симулација саобраћаја за моделирање МааС система у 3 тест града: Leuvenu, Regensburgu и Солуну.

Тамара је чланица WTS international (Жене у транспорту) i TRB Радне групе: Приручник за симулацију транспортних система и чланица 3 одбора TRB-a за моделирање великих података и саобраћајних захтева. Објавила је више од 30 рецензираних радова и више од 10 чланака у часописима на тему саобраћајног моделовања, динамичког управљања саобраћајем у реалном времену, моделовања понашања путника и активан је рецензент за часописе и конференције, као што су TR део B, TR део C i IEEE ITS. Учествовала је на више од 100 међународних догађаја као предавач, модератор или главни говорник.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes