Велики јубилеј – 70 година рада Саобраћајног факултета Универзитета у Београду

Поштоване колеге,

Саобраћајни факултет Универзитета у Београду, у суботу, 21. новембра 2020. године, обележава велики јубилеј – 70 година рада.  Другачије и под необичним околностима, али са осећајем великог поноса и одговорности.

За седам деценија пређен је пут од образовне установе чији су значај препознавали само визионари,  до најзначајније високошколске установе саобраћајне струке у Југоисточној Европи. Данас смо део струке која је више него било која друга проткана у све поре друштва.

Осим велике части која нам је пружена тиме што смо део установе овако богате историје  делимо и велику одговорност: да својим радом и делима допринесемо стварању најбољих саобраћајних инжењера и радимо на унапређењу струке свеукупно. То је наша обавеза према заједници у којој живимо и радимо, чак и у комплексним околностима и уз изазове о којима до скоро нисмо могли ни да сањамо.

За седамдесет година рада Саобраћајни факултет одшколовао је више од 9.000 дипломираних и мастер инжењера саобраћаја, 270 магистара саобраћаја и близу 200 доктора техничких наука.

Саобраћајни факултет карактеришу и истакнути резултати у научноистраживачком раду, интензивна сарадња са привредом и водећим домаћим и међународним институцијама у области саобраћаја. Саобраћајни факултет реализовао је више од 2.000 пројеката, експертиза, вештачења и студија, укључујући и учешће у 17 великих европских истраживачких позива.

Без обзира на изазове са којима смо суочени наставићемо да радимо на томе да Саобраћајни факултет од доброг постане изузетан. Зато нећемо прекидати даље унапређење услова рада и усавршавање запослених, модернизације наставе, сарадње са научном заједницом, привредом и државним институцијама.

Хвала свима који су ових седам деценија Саобраћајног факултета дали допринос да наша установа очува и унапреди статус врхунске образовне и научне установе.

Искрене честитке,

Декански колегијум

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes