„Transport and Traffic Business Days“ - 24. април 2024.

Сајам „Transport and Traffic Business Days“ је утемељен у пословној заједници и прераста у бренд са традицијом. Како би одржали квалитет, ове године смо ограничили сајам на 24 компаније, што у потпуности попуњава наше капацитете. Компаније које долазе су из сфере друмског саобраћаја, транспорта, логистике, ваздушног, поштанског, железничког, водног и телекомуникационог саобраћаја. Такође, на овогодишњем сајму, дуго планирано проширење на интернационални ниво постало је реалност и са поносом можемо најавити долазак гиганта ваздушног саобраћаја – „Qatar Airways“.
Повезивање студената са послодавцима биће могуће путем сајта www.ттбд.рс. За разлику од претходних година, на сајту ће постојати и могућност предаје већ састављеног CV-а у облику PDF документа, док ће студенти који немају направљен CV и даље моћи да попуне нашу добро познату форму. Свакако, посетиоце сајма чекаће спреман CV corner где ће уз помоћ искуснијих колега имати прилику да попуне поменуту CV форму, али ће имати могућност да то ураде и од куће уз помоћ компјутера или телефона.
Компаније имају потпуну слободу при одлучивању на који начин ће се представити студентима. На сајму ће у фокусу бити презентовање програма пракси, стипендија, као и начина запослења, што и јесте главни циљ организације. Такође, биће приказани реални проблеми са којима се запослени свакодневно сусрећу, чиме ће студентима бити приближена стварна слика онога што их чека након завршетка студија.
Када је у питању потражња првог посла, највећа препрека јесте неискуство при самом разговору за посао, које може проузроковати неку врсту треме. Управо та трема студентима ствара бојазан да ће оставити лош утисак. Добра ствар јесте што студенти на сајму имају прилику да поразговарају са запосленима који су некада били на њиховом месту и на тај начин могу добити корисне информације како да превазиђу сличне изазове на почетку грађења каријере. Такође ту су и симулације разговора за посао које су замишљене да студенти без оптерећења сазнају која ће им питања бити постављена када добију званичан позив од неке компаније.
Генерално се усталило неписано правило да вештине и особине које послодавци највише цене код младих кандидата за запошљавање су знање језика (најпре енглеског), познавање рада на рачунару и изражене комуникативне способности, али уколико се неко слабије сналази на овим пољима, нема потребе да брине јер уз мало уложеног труда и времена може достићи завидан ниво знања.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes