Dodatne informacije vezane za organizaciju nastave na daljinu na Saobraćajnom fakultetu

Poštovani,

Ovim putem želimo da Vam damo dodatne  informacije vezane za organizaciju nastave na daljinu na Saobraćajnom fakultetu.

Imajući u vidu navedenu situaciju, i pored nedvosmislene popularnosti servisa za podršku nastavi na Saobraćajnom fakultetu, želimo da podsetimo na sledeće činjenice:

  1. Na Saobraćajnom fakultetu se uspešno koristi Moodle platforma koja ima funkcije i daljinskog i elektronskog učenja (ovu platformu trenutno koristi 94% svih nastavnika i saradnika i 99,6% svih studenata na Saobraćajnom fakultetu).
  2. Navedena platforma je podeljena na tri servisa, u skladu sa stepenom akademskih studija:
  3. Svi servisi podržavaju sve vrste aktivnosti (uključujući i postavljanje unapred snimljenih video materijala), osim video predavanja u realnom vremenu (video streaming).

Za potrebe realizacije video predavanja u realnom vremenu, Računarski centar Saobraćajnog fakulteta (RCSF) preporučuje upotrebu Cisco Webex platforme, čiji je maksimalan kapacitet do 100 polaznika po video sesiji (do 01.07.2020). Ova preporuka bazirana je na proceni stabilnosti upotrebe ovog servisa u odnosu na druge  (i njemu konkurentne) servise u uslovima visoke opterećenosti, koja je izazvana dominantnim oblikom rada od kuće.

Naravno, upotreba nije ograničena na navedeno rešenje. Pored Webex servisa, Računarski centar Univerziteta u Beogradu, preporučuje i Zoom servis.

Tutorijale za upotrebu navedenih servisa možete pronaći na adresi http://media.rcub.bg.ac.rs/?p=7451

U slučaju Cisco Webex servisa, Računarski centar Saobraćajnog fakulteta trenutno učestvuje u procesu rezervacije dva naloga koji će, pored ostalih naloga napravljenih od strane nastavnog osoblja, stajati na raspolaganju za procese rada na daljinu u okviru Saobraćajnog fakulteta.  Za korišćenje navedenih naloga obratite se na adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Takođe, u pripremi je i tutorijal za naprednu upotrebu Moodle platforme, koji će biti dostupan u narednom periodu.

Za sve dodatne informacije i podršku, možete kontaktirati osoblje Računarskog centra, putem email adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Računarski centar

Saobraćajnog fakulteta

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes