Nastavnici Saobraćajnog fakulteta dobili projekat u okviru poziva IDEJE kod Fonda za nauku Republike Srbije

Nastavnici Saobraćajnog fakulteta dobili projekat u okviru poziva IDEJE kod Fonda za nauku Republike Srbije

Na Javni poziv Fonda za nauku za prijavu naučno-istraživačkih projekata u okviru Programa IDEJE, najveći i najkompleksniji program Fonda za nauku, konkurisalo je 9096 istraživača iz 202 naučno-istraživačke organizacije sa 917 predloga projekata.

105ideja

Nakon prvog stepena evaluacije, u okviru kojeg su svaki predlog projekta ocenjivali nezavisni inostrani recenzenti prema kriterijumima izvrsnosti, uticaja i realizacije, u drugi stepen evaluacije je upućeno 223 predloga projekta. U okviru drugog stepena evaluacije, rukovodioci su pred tematskim ekspertskim panelima predstavili predloge projekata.

Na konačnim rang listama projekata koji su odobreni za finansiranje nalazi se 105 projekata koji će biti finansirani u naredne tri godine.

Sa zadovoljstvom ističemo da se među odabranim projektima nalazi i projekat Saobraćajnog fakulteta pod nazivom  PANACEASetting foundation for capacity building of sharing community in Serbia, čiji je rukovodilac dr Veljko Jeremić, vanredni profesor Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka. Ovim povodom  potpisan je ugovor između konzorcijuma koji čine Fakultet organizacionih nauka, Saobraćajni fakultet i Ekonomski fakultet i Fonda za nauku Republike Srbije. Realizacija projekta počinje u januaru 2022. godine. Članovi projektnog tima sa Saobraćajnog fakulteta su Prof. Nataša Bojković, Prof. Marijana Petrović, doc. Tanja Živojinović i asistent Stefan Zdravković.

Više informacija je dostupno na:

http://fondzanauku.gov.rs/2021/11/program-ideje-konacna-rang-lista-projekata-odobrenih-za-finansiranje/

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes