Наставници Саобраћајног факултета добили пројекат у оквиру позива ИДЕЈЕ код Фонда за науку Републике Србије

Наставници Саобраћајног факултета добили пројекат у оквиру позива ИДЕЈЕ код Фонда за науку Републике Србије

На Јавни позив Фонда за науку за пријаву научно-истраживачких пројеката у оквиру Програма ИДЕЈЕ, највећи и најкомплекснији програм Фонда за науку, конкурисало је 9096 истраживача из 202 научно-истраживачке организације са 917 предлога пројеката.

105ideja

Након првог степена евалуације, у оквиру којег су сваки предлог пројекта оцењивали независни инострани рецензенти према критеријумима изврсности, утицаја и реализације, у други степен евалуације је упућено 223 предлога пројекта. У оквиру другог степена евалуације, руководиоци су пред тематским експертским панелима представили предлоге пројеката.

На коначним ранг листама пројеката који су одобрени за финансирање налази се 105 пројеката који ће бити финансирани у наредне три године.

Са задовољством истичемо да се међу одабраним пројектима налази и пројекат Саобраћајног факултета под називом  PANACEASetting foundation for capacity building of sharing community in Serbia, чији је руководилац др Вељко Јеремић, ванредни професор Универзитета у Београду – Факултета организационих наука. Овим поводом  потписан је уговор између конзорцијума који чине Факултет организационих наука, Саобраћајни факултет и Економски факултет и Фондa за науку Републике Србије. Реализација пројекта почиње у јануару 2022. године. Чланови пројектног тима са Саобраћајног факултета су Проф. Наташа Бојковић, Проф. Маријана Петровић, доц. Тања Живојиновић и асистент Стефан Здравковић.

Више информација је доступно на:

http://fondzanauku.gov.rs/2021/11/program-ideje-konacna-rang-lista-projekata-odobrenih-za-finansiranje/

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes