Preminuo Milorad Vidović, redovni profesor Saobraćajnog fakulteta

Sa tugom i iskrenim žaljenjem obaveštavamo vas da je u ponedeljak 4. septembra 2023. godine iznenada preminuo prof. dr Milorad Vidović, redovni profesor Univerziteta u Beogradu – Saobraćajnog fakulteta.

Sahrana će se obaviti u subotu, 9. septembra sa početkom u 11:15 časova na Novom bežanijskom groblju. Komemorativna sednica održaće se u utorak, 12. septembra 2023. godine, u 11 časova u sali 128 na Saobraćajnom fakultetu.

O profesoru Miloradu Vidoviću

Prof. dr Milorad Vidović, dipl inž. saobraćaja rođen je u Beogradu 10. marta 1957. godine gde je završio osnovnu školu, Elektrotehničku školu Nikola Tesla i Saobraćajni fakultet na kome je i magistrirao 1991. godine, a doktorsku disertaciju odbranio 1998. godine.

Akademsku karijeru započeo je na Saobraćajnom fakultetu 1985. godine gde je biran u sva zvanja od asistenta pripravnika do redovnog profesora 2011. godine. U svojoj akademskoj karijeri profesor Vidović je aktivno učestvovao u razvoju Odseka za logistiku, uvođenju novih predmeta i  držanju nastave na svim nivoima studija. Izuzetan doprinos dao je kao mentor i član komisija pri izradi završnih i master radova, kao i doktorskih teza velikog broja studenata. Brojnim kolegama je bio u komisijama za izbor u nastavnička i saradnička zvanja.

Profesor Milorad Vidović je tokom karijere imao izuzetno razvijenu saradnju sa stranim univerzitetima i institutima. Tokom 2000. i 2001. po pozivu gostuje na Odseku za industrijsko inženjerstvo Nacionalnog Univerziteta u Busanu - Pusan National University i Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) u Dedžonu (Daejeon) u Južnoj Koreji. U periodu od 2004. do 2008. godine angažovan je kao gostujući predavač na poslediplomskim studijama Odseka za logistiku Univerziteta za ekonomiju u Izmiru u Turskoj. Pored toga, imao je više gostujućih predavanja na univerzitetima u Bremenu (Nemačka), Žilinama (Slovačka) i Bariju (Italija). Uz to, bio je rukovodilac i član projektnih timova na više međunarodnih bilateralnih projekata sa univerzitetima iz Slovačke, Italije i Slovenije.

Aktivno je učestvovao u radu organa Saobraćajnog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. U više mandata je bio član Saveta fakulteta i Univerziteta i član Veća naučnih oblasti tehničkih nauka.

Profesor Milorad Vidović je bio izuzetno posvećen istraživačkom i naučnom radu. U svojoj karijeri je kao rukovodilac i autor učestvovao u izradi velikog broja naučnih i stručnih projekata i studija. Jedan je od osnivača međunarodne logističke konferencije LOGIC. Bio je član programskih odbora konferencija SYMOPIS, BALCOR, MHCL, Olympus International conference on Supply chains i Quantitative methods in economics. Pored toga bio je recenzent u velikom broju međunarodnih časopisa sa JCR (SCI) liste. U toku svoje akademske karijere profesor Vidović je objavio 5 univerzitetskih udžbenika i više od 150 naučnih radova.

Profesor Milorad Vidović će kolegama i studentima ostati u sećanju po svom širokom znanju, stručnosti, neiscrpnoj energiji i posvećenosti.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes