Dr Tamara Đukić - predavanje i radionica: Digitalni blizanci i simulacije - neophodan alat za inteligentno i održivo upravljanje saobraćajem

Katedra za planiranje i regulisanje saobraćaja vas sa zadovoljstvom  obaveštava da će:

Tamara Đukić, PhD

Research Project Manager at Aimsun, Barcelona

u petak, 22.11.2019. godine u sali 128 na Saobraćajnom fakultetu održati predavanje i radionicu na temu:

Digitalni blizanci i simulacije - neophodan alat za inteligentno i održivo upravljanje saobraćajem

Generalni program sadrži delove:

10:00 - 11:00  - Predikcija uticaja novih rešenja u okviru pametne mobilnosti uz pomoć simulacija

11:00 - 12:15 - Teoretske osnove integrisanih modela u programskom paketu Aimsun Next

12:15 - 12: 45 - Pauza

12:45 - 14:30 - Praktična vežba u programskom paketu Aimsun Next: integrisan pristup kreiranja transportnog modela

Za aktivno učešće na radionici vam je potreban laptop (2 učesnika na 1 laptop).


Biografija

Dr Tamara Đukić je rukovodilac istraživačkih projekta u Aimsun-u. Rukovodi inovativnim projektima sufinansiranim iz H2020 EU i EIT Urban Mobility programa, uključujući projekat C-Roads Spain za povezivanje ITS usluga u više gradova u Španiji. Doktorirala je saobraćajne sisteme na Tehnološkom univerzitetu u Delftu, Holandija i diplomirala na Saobraćajnom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, Srbija. Tamara ima 14 godina iskustva kao vodeći istraživač u mnogim multidisciplinarnim istraživačkim projektima u Evropi posvećenim inovativnim rešenjima za planiranje i upravljanje saobraćajem. Trenutno upravlja sa 4 EU-finansirana multidisciplinarna istraživačka projekta, uključujući: H2020 HARMONY projekat, gde vodi Aimsun-ovo učešće u predikciji mobilnosti za nove modove saobraćaja i razvoju platformi za odlučivanje za javni sektor u Roterdamu, Oksfordshire, Atini i Torinu; projekat H2020 MOMENTUM, gde vodi učešće Aimsun-a u proširenju simulacija saobraćaja za modeliranje MaaS sistema u 3 test grada: Leuvenu, Regensburgu i Solunu.

Tamara je članica WTS international (Žene u transportu) i TRB Radne grupe: Priručnik za simulaciju transportnih sistema i članica 3 odbora TRB-a za modeliranje velikih podataka i saobraćajnih zahteva. Objavila je više od 30 recenziranih radova i više od 10 članaka u časopisima na temu saobraćajnog modelovanja, dinamičkog upravljanja saobraćajem u realnom vremenu, modelovanja ponašanja putnika i aktivan je recenzent za časopise i konferencije, kao što su TR deo B, TR deo C i IEEE ITS. Učestvovala je na više od 100 međunarodnih događaja kao predavač, moderator ili glavni govornik.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes