- OKRUGLI STO - BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA U JAVNOM PREVOZU PUTNIKА

Poštovani,

U organizaciji Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Unije poslodavaca Srbije, pozivamo Vas na okrugli sto na temu: „Bezbednost saobraćaja u javnom prevozu putnika“, koji ćemo održati 14.11.2019. godine, na Saobraćajnom fakultetu – Univerziteta u Beogradu (Voždovac, Vojvode Stepe 305), u svečanoj sali (128/I), sa početkom u 9,30 sati. Učesnike ovog okruglog stola ćemo upoznati sa trenutnim stanjem bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika u Republici Srbiji, a otvorićemo i diskusiju o aktuelnim izazovima i mogućnostima unapređenja.

Cilj ovog okupljanja je da se, sa stručnog aspekta, identifikuju i analiziraju problemi bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika i daju smernice mogućih rešenja uočenih problema. Na okruglom stolu učešće će uzeti eminentni stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja, predstavnici poslodavaca iz ove oblasti, a pozvani su i predstavnici Ministarstava nadležnog za poslove saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost saobraćaja, Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za javni prevoz putnika (Beograd) i drugih zainteresovanih institucija za oblast bezbednosti javnog prevoza putnika.

Imajući navedeno u vidu, pozivamo Vas da uzmete učešće u stručnoj raspravi i predočite Vaša viđenja problema i mogućih rešenja. Smatramo da na ovakav način možemo približiti stavove i doći do najboljih preporuka za unapređenje stanja u ovoj oblasti.

Na okruglom stolu su predstavljeni sledeći uvodni referati:

·         Bezbednost saobraćaja privrednih vozila (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(prof. dr Krsto Lipovac, Saobraćajni fakultet - Beograd),

·         Uticaj ekonomski održivog poslovanja na bezbednost saobraćaja u sektoru drumskog transporta (prezentaciju možete pruzeti ovde)

(Goran Aleksić – Srbijatransport, član Izvršnog odbora i Sektora saobraćaja Unije poslodavaca Srbije),

·         Problemi nedostatka vozača autobusa, analiza postojećih podataka, prognoze i predlozi (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(Mirko Vučinić – Panontransport, član Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije- Unija poslodavaca Vojvodine),

·         Uticaj edukacije i stručnost zaposlenih u transportnim kompanijama na bezbednost saobraćaja (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(prof. dr Dalibor Pešić, Saobraćajni fakultet - Beograd),

·         Bezbednost dece i učenika u prevozu putnika drumskim saobraćajem (prezentaciju možete pruzeti ovde)
(asis. Nenad Marković, Saobraćajni fakultet - Beograd).

Agenda ČETVRTAK 14.11.2019. godine                                                                                 

VREME

 

AKTIVNOST

0930-1000

 

REGISTRACIJA UČESNIKA

1000-1030

 

POZDRAVNE REČI PREDSTAVNIKA NAJVAŽNIJIH INSTITUCIJA

1030-1130

 

IZLAGANjE UVODNIH REFERATA

1130-1200

 

PAUZA

1200-1300

 

DISKUSIJA I ZAKLjUČCI

Rezultat ovog okruglog stola biće stručni stavovi i preporuke koji će predstavljati osnov za dalje delovanje privrednih subjekata i institucija, u cilju zajedničkog unapređenja bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika, podizanja nivoa i kvaliteta usluga i osnov za ostvarivanje neophodnih prava.

Imajući u vidu značaj teme, kao i specifičnu trenutnu situaciju u bezbednosti saobraćaja u javnom prevozu putnika, smatramo izuzetno važnim zauzimanje jedinstvenih stavova oko najvažnijih problema, te Vam se unapred zahvaljujemo na Vašem angažovanju i učešću u okruglom stolu.

Pozivno pismo možete preuzeti ovde.

DSC 0031

DSC 0045

DSC 0046

DSC 0053

DSC 0056

DSC 0062

DSC 0070

DSC 0082

DSC 0089

DSC 0094

DSC 0096

DSC 0117

DSC 0122

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes