- ОКРУГЛИ СТО - БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ ПУТНИКА

Поштовани,

У организацији Саобраћајног факултета Универзитета у Београду и Уније послодаваца Србије, позивамо Вас на округли сто на тему: „Безбедност саобраћаја у јавном превозу путника“, који ћемо одржати 14.11.2019. године, на Саобраћајном факултету – Универзитета у Београду (Вождовац, Војводе Степе 305), у свечаној сали (128/I), са почетком у 9,30 сати. Учеснике овог округлог стола ћемо упознати са тренутним стањем безбедности саобраћаја у јавном превозу путника у Републици Србији, а отворићемо и дискусију о актуелним изазовима и могућностима унапређења.

Циљ овог окупљања је да се, са стручног аспекта, идентификују и анализирају проблеми безбедности саобраћаја у јавном превозу путника и дају смернице могућих решења уочених проблема. На округлом столу учешће ће узети еминентни стручњаци из области безбедности саобраћаја, представници послодаваца из ове области, а позвани су и представници Министарстава надлежног за послове саобраћаја, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбедност саобраћаја, Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за јавни превоз путника (Београд) и других заинтересованих институција за област безбедности јавног превоза путника.

Имајући наведено у виду, позивамо Вас да узмете учешће у стручној расправи и предочите Ваша виђења проблема и могућих решења. Сматрамо да на овакав начин можемо приближити ставове и доћи до најбољих препорука за унапређење стања у овој области.

На округлом столу су представљени следећи уводни реферати:

·         Безбедност саобраћаја привредних возила (презентацију можете прузети овде)
(проф. др Крсто Липовац, Саобраћајни факултет - Београд),

·         Утицај економски одрживог пословања на безбедност саобраћаја у сектору друмског транспорта (презентацију можете прузети овде)

(Горан Алексић – Србијатранспорт, члан Извршног одбора и Сектора саобраћаја Уније послодаваца Србије),

·         Проблеми недостатка возача аутобуса, анализа постојећих података, прогнозе и предлози (презентацију можете прузети овде)
(Мирко Вучинић – Панонтранспорт, члан Управног одбора Уније послодаваца Србије- Унија послодаваца Војводине),

·         Утицај едукације и стручност запослених у транспортним компанијама на безбедност саобраћаја (презентацију можете прузети овде)
(проф. др Далибор Пешић, Саобраћајни факултет - Београд),

·         Безбедност деце и ученика у превозу путника друмским саобраћајем (презентацију можете прузети овде)
(асис. Ненад Марковић, Саобраћајни факултет - Београд).

Агенда ЧЕТВРТАК 14.11.2019. године                                                                                 

ВРЕМЕ

 

АКТИВНОСТ

0930-1000

 

РЕГИСТРАЦИЈА УЧЕСНИКА

1000-1030

 

ПОЗДРАВНЕ РЕЧИ ПРЕДСТАВНИКА НАЈВАЖНИЈИХ ИНСТИТУЦИЈА

1030-1130

 

ИЗЛАГАЊЕ УВОДНИХ РЕФЕРАТА

1130-1200

 

ПАУЗА

1200-1300

 

ДИСКУСИЈА И ЗАКЉУЧЦИ

Резултат овог округлог стола биће стручни ставови и препоруке који ће представљати основ за даље деловање привредних субјеката и институција, у циљу заједничког унапређења безбедности саобраћаја у јавном превозу путника, подизања нивоа и квалитета услуга и основ за остваривање неопходних права.

Имајући у виду значај теме, као и специфичну тренутну ситуацију у безбедности саобраћаја у јавном превозу путника, сматрамо изузетно важним заузимање јединствених ставова око најважнијих проблема, те Вам се унапред захваљујемо на Вашем ангажовању и учешћу у округлом столу.

Позивно писмо можете преузети овде.

DSC 0031

DSC 0045

DSC 0046

DSC 0053

DSC 0056

DSC 0062

DSC 0070

DSC 0082

DSC 0089

DSC 0094

DSC 0096

DSC 0117

DSC 0122

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes