Преглед вести Центра за развој каријере

Драге колеге,

Пред вама је нов преглед вести из Центра за развој каријере и саветовање студената.

 

У протеклом периоду реализовали  смо бројне активности за студенте, организовали смо две посете компанијама (Puratos и VIP Mobile), један сусрет са послодавцима: “Каријерно ћаскање” са запосленима у компанији Метро, два гостујућа предавања (компаније EuroCons и BridgeWay), посетили смо Технички факултет у Бору и за студенте реализовали презентацију Центра и радионицу посвећену успешном представљању послодавцима.

Обележили смо  десет година рада на Универзитету у Београду и веома смо захвални на свим лепим речима и жељама које су нам бројни сарадници упутили овом приликом. На овом линку: https://goo.gl/hYdzYd можете прочитати чланак који је објавила “Политика” овим поводом.

Посебно смо поносни што смо на првом националном такмичењу добрих пракси у области каријерног вођења и саветовања, које је почетком децембра организовала Фондација Tempus - Euroguidance Србија, освојили прво место кандидујући курс “Вештине управљања каријером”.

У последњој недељи децембра овај курс су успешно завршиле две групе студената, једна на Пољопривредном факултету и друга на Машинском факултету, а у наредном периоду планирамо реализацију истог курса за студенте на Фармацеутском, Саобраћајном и Економском факултету.

У наредном периоду отворићемо други позив за студенте заинтересоване за обављање стручне праксе у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и студенти ће се пријављивати путем портала www.студентскапракса.цом до половине фебруара. Припремамо и нови циклус праксе у грчким компанијама, који ће се реализовати трећу годину за редом у сарадњи са Амбасадом Грчке и Хеленским пословним удружењем.

Више информација можете пронаћи овде.

Уз најлепше жеље за предстојећу 2017.годину срдачно вас поздрављамо!

 

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes