Трећи циклус - позив за обављање стручне праксе

Центар за развој каријере у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре позива студенте Грађевинског, Саобраћајног

, Машинског, Електротехничког, Технолошко - металуршког, Архитектонског, Рударско - геолошког, ФОН-а, Правног, Математичког, Биолошког, Медицинског, Економског, Филолошког, Факултета политичких наука и Факултета безбедности да се информишу о отвореном позиву за обављање праксе у секторима и органима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора министарства.
У трећем циклусу (јул – септембар 2017.) планирана је реализација праксе за укупно 130 студената. Као и у претходним циклусима, највише места отворено је за студенте техничких факултета Универзитета у Београду (највише за студенте Грађевинског и Саобраћајног факултета), а међу институцијама које су отвориле највећи број места налазе се „Инфраструктура Железнице Србије“, AirSERBIA као и сектори и органи Министарства.
Пријављивање за други циклус стручне праксе траје до 18. јуна 2017. (18. јун у 23:59) и врши се искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим да одабере жељену позицију из базе пракси и изврши пријаву. Студенти који су се већ регистровали на порталу не морају то да раде поново, већ само да одаберу праксу за коју желе да се пријаве.
Студенти који буду одабрани за обављање праксе у првом циклусу, моћи ће да обаве праксу током периода од 3. јула до 29. септембра 2017. године. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму.
Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује се на основу потписаног протокола о сарадњи између Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и реализује се у три циклуса током којих је предвиђено да праксу обави укупно 412 студената.

Саобраћајни институт ЦИП
Завод за економију и технологију саобраћаја 1

Аеродром Никола Тесла Београд
Сектор оперативних послова / Координација реда летења 2
Инвестиције и развој / Анализа, Статистика и истраживања 2

Air SERBIA
Оперативни центар - Диспечер лета 1
Перформансе и навигација 2
Услуге - Уговори 1
Услуге - Представништва 1

Инфраструктура Железнице Србије
Сектор за саобраћајне послове и приступ железничкој инфраструктури 12

Путеви Србије
Сектор за стратегију, пројектовање и развој 3
Сектор за управљачко информационе системе у саобраћају 1

Агенција за безбедност саобраћаја 6

Агенција за управљање лукама 1

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
Сектор за водни саобраћај и безбедност пловидбе 1
Лучка капетанија Београд и Нови Сад 5
Сектор за инспекцијски надзор, Група за инспекцијске послове железнице 1
Сектор за инспекцијски надзор, Одсек за инспекцијске послове безбедности пловидбе 2
Сектор за инспекцијски надзор, Одељење за инспекцијске послове друмског саобраћаја 2
Сектор за ваздушни саобраћај и транспорт опасне робе 1

Оригинални текст позива можете погледати овде.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes