Центар за развој каријере

Са задовољством вас обавештавамо да је Универзитет у Београду потписао протокол о сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре којим је омогућена стручна пракса за 412 студената у секторима и органима министарства, јавним предузећима, стручним установама и агенцијама из ресора министарства. Студенти ће праксу обављати у наредних годину дана у три различита циклуса и то у првом циклусу (новембар – фебруар 2017.) од новембра до фебруара, планирано је 135 места.

Највише места отворено је за студенте техничких факултета Универзитета у Београду (највише за студенте Грађевинског и Саобраћајног факултета), а међу институцијама које су отвориле највећи број места налазе се „Железнице Србије“ и Републички геодетски завод. Пријављивање за први циклус стручне праксе траје до 1.новембра 2016.године и врши се искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим да одабере жељену позицију из базе пракси и изврши пријаву. Студенти који буду одабрани за обављање праксе у првом циклусу, моћи ће да обаве праксу током периода од 21. новембра 2016. до 20.фебруара 2017. године. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму. Институције које ће примити студенте на праксу у првом циклусу су: Железнице Србије, Дирекција за железнице, Републички геодетски завод, Институт за путеве, Саобраћајни институт ЦИП, Аеродром Никола Тесла Београд, АирСЕРБИА, Контрола летења Србије и Црне Горе  СМАТСА, ЈП Путеви Србије, Агенција за управљање лукама, Републичка агенција за становање, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (различити сектори), МГСИ - Управа за транспорт опасног терета, МГСИ - Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу, Агенција за безбедност саобраћаја. Детаљни преглед отворених места за праксе налази се на нашем сајту. Позивамо вас да информишете студенте који током ове године имају обавезу да обаве стручну праксу о прилици да је обаве у наведеним установама и институцијама.

Верујемо да сте упознати да је током прошле недеље на Универзитету у Београду одржан Сајам стипендија. Обавештавамо вас да су све презентације и предавања са Сајма снимљене и доступне за накнадно гледање на Медиа Порталу РЦУБ-а. Судећи према утисцима посетилаца и учесника можемо да закључимо да је манифестација у потпуности успела и да су за то у великој мери заслужни сами студенти - наши волонтери који су учествовали у реализацији сајма.  

Подсетићемо вас, на крају, да је у току пријављивање студената Машинског и Пољопривредног факултета за факултативни курс “Вештине управљања каријером”, који ће Центар у  овом семестру реализовати на ова два факултета. Циљ курса “Вештине управљања каријером“ је оспособљавање студената за управљање каријером, њихово припремање за укључивање у тржиште рада, као и пружање подршке у преузимању одговорности и активне улоге у свом будућем каријерном развоју. Курс је намењен студентима завршних година основних академских или мастер академских студија, а више детаља налази се на страници: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk

Позивамо вас да погледате најновије прилике за стицање радног искуства и запослење и информишете потенцијално заинтересоване студенте и колеге.

Служба за подршку образовању и научноистраживачком раду

Free Joomla! template by Age Themes