Centar za razvoj karijere

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Univerzitet u Beogradu potpisao protokol o saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim je omogućena stručna praksa za 412 studenata u sektorima i organima ministarstva, javnim preduzećima, stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva. Studenti će praksu obavljati u narednih godinu dana u tri različita ciklusa i to u prvom ciklusu (novembar – februar 2017.) od novembra do februara, planirano je 135 mesta.

Najviše mesta otvoreno je za studente tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu (najviše za studente Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta), a među institucijama koje su otvorile najveći broj mesta nalaze se „Železnice Srbije“ i Republički geodetski zavod. Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 1.novembra 2016.godine i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu. Studenti koji budu odabrani za obavljanje prakse u prvom ciklusu, moći će da obave praksu tokom perioda od 21. novembra 2016. do 20.februara 2017. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu. Institucije koje će primiti studente na praksu u prvom ciklusu su: Železnice Srbije, Direkcija za železnice, Republički geodetski zavod, Institut za puteve, Saobraćajni institut CIP, Aerodrom Nikola Tesla Beograd, AirSERBIA, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore  SMATSA, JP Putevi Srbije, Agencija za upravljanje lukama, Republička agencija za stanovanje, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (različiti sektori), MGSI - Uprava za transport opasnog tereta, MGSI - Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Agencija za bezbednost saobraćaja. Detaljni pregled otvorenih mesta za prakse nalazi se na našem sajtu. Pozivamo vas da informišete studente koji tokom ove godine imaju obavezu da obave stručnu praksu o prilici da je obave u navedenim ustanovama i institucijama.

Verujemo da ste upoznati da je tokom prošle nedelje na Univerzitetu u Beogradu održan Sajam stipendija. Obaveštavamo vas da su sve prezentacije i predavanja sa Sajma snimljene i dostupne za naknadno gledanje na Media Portalu RCUB-a. Sudeći prema utiscima posetilaca i učesnika možemo da zaključimo da je manifestacija u potpunosti uspela i da su za to u velikoj meri zaslužni sami studenti - naši volonteri koji su učestvovali u realizaciji sajma.  

Podsetićemo vas, na kraju, da je u toku prijavljivanje studenata Mašinskog i Poljoprivrednog fakulteta za fakultativni kurs “Veštine upravljanja karijerom”, koji će Centar u  ovom semestru realizovati na ova dva fakulteta. Cilj kursa “Veštine upravljanja karijerom“ je osposobljavanje studenata za upravljanje karijerom, njihovo pripremanje za uključivanje u tržište rada, kao i pružanje podrške u preuzimanju odgovornosti i aktivne uloge u svom budućem karijernom razvoju. Kurs je namenjen studentima završnih godina osnovnih akademskih ili master akademskih studija, a više detalja nalazi se na stranici: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk

Pozivamo vas da pogledate najnovije prilike za sticanje radnog iskustva i zaposlenje i informišete potencijalno zainteresovane studente i kolege.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes