Veliki jubilej – 70 godina rada Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Poštovane kolege,

Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu, u subotu, 21. novembra 2020. godine, obeležava veliki jubilej – 70 godina rada.  Drugačije i pod neobičnim okolnostima, ali sa osećajem velikog ponosa i odgovornosti.

Za sedam decenija pređen je put od obrazovne ustanove čiji su značaj prepoznavali samo vizionari,  do najznačajnije visokoškolske ustanove saobraćajne struke u Jugoistočnoj Evropi. Danas smo deo struke koja je više nego bilo koja druga protkana u sve pore društva.

Osim velike časti koja nam je pružena time što smo deo ustanove ovako bogate istorije  delimo i veliku odgovornost: da svojim radom i delima doprinesemo stvaranju najboljih saobraćajnih inženjera i radimo na unapređenju struke sveukupno. To je naša obaveza prema zajednici u kojoj živimo i radimo, čak i u kompleksnim okolnostima i uz izazove o kojima do skoro nismo mogli ni da sanjamo.

Za sedamdeset godina rada Saobraćajni fakultet odškolovao je više od 9.000 diplomiranih i master inženjera saobraćaja, 270 magistara saobraćaja i blizu 200 doktora tehničkih nauka.

Saobraćajni fakultet karakterišu i istaknuti rezultati u naučnoistraživačkom radu, intenzivna saradnja sa privredom i vodećim domaćim i međunarodnim institucijama u oblasti saobraćaja. Saobraćajni fakultet realizovao je više od 2.000 projekata, ekspertiza, veštačenja i studija, uključujući i učešće u 17 velikih evropskih istraživačkih poziva.

Bez obzira na izazove sa kojima smo suočeni nastavićemo da radimo na tome da Saobraćajni fakultet od dobrog postane izuzetan. Zato nećemo prekidati dalje unapređenje uslova rada i usavršavanje zaposlenih, modernizacije nastave, saradnje sa naučnom zajednicom, privredom i državnim institucijama.

Hvala svima koji su ovih sedam decenija Saobraćajnog fakulteta dali doprinos da naša ustanova očuva i unapredi status vrhunske obrazovne i naučne ustanove.

Iskrene čestitke,

Dekanski kolegijum

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes