„Transport and Traffic Business Days“ - 24. april 2024.

Sajam „Transport and Traffic Business Days“ je utemeljen u poslovnoj zajednici i prerasta u brend sa tradicijom. Kako bi održali kvalitet, ove godine smo ograničili sajam na 24 kompanije, što u potpunosti popunjava naše kapacitete. Kompanije koje dolaze su iz sfere drumskog saobraćaja, transporta, logistike, vazdušnog, poštanskog, železničkog, vodnog i telekomunikacionog saobraćaja. Takođe, na ovogodišnjem sajmu, dugo planirano proširenje na internacionalni nivo postalo je realnost i sa ponosom možemo najaviti dolazak giganta vazdušnog saobraćaja – „Qatar Airways“.
Povezivanje studenata sa poslodavcima biće moguće putem sajta www.ttbd.rs. Za razliku od prethodnih godina, na sajtu će postojati i mogućnost predaje već sastavljenog CV-a u obliku PDF dokumenta, dok će studenti koji nemaju napravljen CV i dalje moći da popune našu dobro poznatu formu. Svakako, posetioce sajma čekaće spreman CV corner gde će uz pomoć iskusnijih kolega imati priliku da popune pomenutu CV formu, ali će imati mogućnost da to urade i od kuće uz pomoć kompjutera ili telefona.
Kompanije imaju potpunu slobodu pri odlučivanju na koji način će se predstaviti studentima. Na sajmu će u fokusu biti prezentovanje programa praksi, stipendija, kao i načina zaposlenja, što i jeste glavni cilj organizacije. Takođe, biće prikazani realni problemi sa kojima se zaposleni svakodnevno susreću, čime će studentima biti približena stvarna slika onoga što ih čeka nakon završetka studija.
Kada je u pitanju potražnja prvog posla, najveća prepreka jeste neiskustvo pri samom razgovoru za posao, koje može prouzrokovati neku vrstu treme. Upravo ta trema studentima stvara bojazan da će ostaviti loš utisak. Dobra stvar jeste što studenti na sajmu imaju priliku da porazgovaraju sa zaposlenima koji su nekada bili na njihovom mestu i na taj način mogu dobiti korisne informacije kako da prevaziđu slične izazove na početku građenja karijere. Takođe tu su i simulacije razgovora za posao koje su zamišljene da studenti bez opterećenja saznaju koja će im pitanja biti postavljena kada dobiju zvaničan poziv od neke kompanije.
Generalno se ustalilo nepisano pravilo da veštine i osobine koje poslodavci najviše cene kod mladih kandidata za zapošljavanje su znanje jezika (najpre engleskog), poznavanje rada na računaru i izražene komunikativne sposobnosti, ali ukoliko se neko slabije snalazi na ovim poljima, nema potrebe da brine jer uz malo uloženog truda i vremena može dostići zavidan nivo znanja.

IMAGE Svečana dodela diploma (27.1.2024.) - Galerija fotografija
Pogledajte fotografije sa svečane dodele diploma, održane 27. januara 2024. godine.

Free Joomla! template by Age Themes